Briose din fulgi de ovaz cu afine si migdale

Voi ati facut briose cu fulgi de ovaz inainte? Am preparat pentru prima dată acum ceva timp aceste briose și de atunci le-am pregatit mai mereu. Merg perfect la micul dejun, in diminetile ocupate dar si ca o gustare delicioasa…atunci cand aveti pofta de ceva dulce, sanatos dar si gustos. 

Acum hadeti sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara aceste mini prajiturele delicioase :)  
Ingrediente
4 cani  ovăz 
1 linguriță  scorțișoară
1 lingurita  praf de copt
 un praf de sare
2 ½ ceasca lapte de migdale neindulcit
¼ cană  zahăr de cocos sau zahăr brun
2 lingurite extract de vanilie
⅓ cană sirop de arțar sau miere
1 ceașcă afine, proaspăte sau congelate
1/2 ceasca migdale feliate
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C.
Se adaugă toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă bine până se omogenizeaza totul. Amestecul va fi puțin apos, deci este important să se amestece bine înainte de fiecare bucată pentru a vă asigura că obțineți o combinație uniformă de lapte și ovăz.
Coaceți briosele de ovaz timp de 20 de minute, in cuptorul incalzit inainte.
NOTE !   Păstrați  amestecul de briosele ( etanș)  la frigider timp de până la 5 zile și în congelator timp de până la 3 luni.
O reteta simpla si gustoasa.
Pofta buna! :)

Sucuri naturale delicioase

 

Suc de ananas, portocale, banane ,vanilie si turmeric

Ingrediente pentru  1 litru

2 Banane bine coapte
6 Portocale
1/2 Ananas
1 lingurita de  Turmeric
1 pastaie de vanilie

 Această versiune  de suc este proaspătă și strălucitoare, și dă un impuls antiinflamator din curcuma (turmeric). Gasiti acest ingredient bun la toate pe www.super-foods.ro la un pret avantajos. Adăugarea de vanilie in acest suc da o aroma si un miros placut.

Se curata fructele de coaja si se pun intr-un blender. Se mixeaza foarte bine impreuna cu turmericul. Dupa ce ati mixat foarte bine  adaugati pastaia de vanilie si o lăsăti să infuzeze .

Consumati acest suc în 24 de ore! 

Pofta buna! :)

 

Nucile Pecan – Beneficii

Nucile devin din ce în ce mai populare ca o gustare crocantă și nutritivă. Nucile Pecan sunt unele dintre cele mai populare nuci comestibile din America de Nord și Mexic.
Arborii pot trăi și produce nuci  sute de ani, dacă se află într-un climat temperat favorabil și sunt bine îngrijiți.  Cojile nucilor pecan sunt de formă alungită cu un conținut foarte ridicat de grăsime. Nucile pecan au o aromă și o textura dulce bogată și umedă. Nucile Pecan au un conținut de grăsime de peste 70%, care este cel mai mare dintre toate fructele cu coajă lemnoasă. 

După o cercetare amplă efectuată de Dr. Ronald Eitenmiller de la Universitatea din Georgia, sa demonstrat că sterolii din nucile pecan au caracteristici de scădere a colesterolului. Cercetările au confirmat, de asemenea, că nucile pecan ajută la scăderea în greutate.8_2016122694212_1

Conform cercetărilor, consumul acestor fructe cu coajă lemnoasă contribuie la creșterea ratei metabolice a organismului și la îmbunătățirea sațietății. Pecanii sunt numiți nuci sănătoși din inimă. Motivul din spatele acestui fapt este că, conținutul de grăsimi nesaturațe din nuci sunt grăsimi sănătoase pentru inimă. Șaizeci la sută din conținutul de grăsimi din pecan este mono-nesaturat, iar restul de 30% este polinesaturat. Aceasta înseamnă că, conținutul de grăsimi saturate din nuci de pecan este foarte scăzut, iar grăsimile nesaturate sunt sănătoase pentru inimă.
Magneziul din nucile pecan ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși aceste nuci nu pot vindeca hipertensiunea arterială, ei ajută la scăderea acesteia.
Studiile au demonstrat că, consumarea a 100 de miligrame de magneziu pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 9%. Nucile pecan fiind o sursă bună de magneziu poate face parte din dieta dvs. pentru a profita de acest beneficiu.

Nucile pecan conțin  vitamine și minerale, vitaminele din grupa B, vitamina A, vitamina E, calciu, potasiu, acid folic, fosfor, zinc și magneziu sunt de asemenea prezente în pecan. Dacă ne uităm la valoarea zilnică a fibrei necesare pentru corpul nostru, aceste nuci oferă 10% din fibra totală fiind totodata si o sursă bogată de proteine ​​și conțin mai puțin carbohidrați și colesterol zero. Acestea sunt cele mai potrivite pentru dieta restricționată de sodiu pentru pacienții cu inimă și cei cu tensiune arterială ridicată, deoarece acestea sunt nuci de sodiu.

Nucile pecan sunt unele dintre putinele fructe din lume care au continut scazut de sodiu si sunt bogate in fibre.
Pecanii sunt o sursă bogată de tocoferol gama care este un compus chimic derivat din vitamina E. Acesta susține sănătatea inimii, previne bolile cardiace, promovează sănătatea respiratorie, ajută la circulația sângelui și este foarte bun pentru creier. Conțin de asemenea, unele dintre substanțele fitochimice. 90% din conținutul de grăsimi din pecan conțin grăsimi nesaturate
 Să aruncăm o privire la numărul de calorii al nucilor de pecan.
Aproximatic 30 g de nuci pecan conțin 190 de calorii, 17 g de grăsime, din care 10 g sunt grăsimi monosaturate 4 g sunt grăsimi polinesaturate. Nucile pecan lipsite de colesterol.

Nuci de pecan sunt încărcate cu molecule naturale de antioxidanți, și anume vitamina E și seleniu. Consumul acestora reduce oxidarea lipidelor din sânge și a altor celule ale corpului. Pentru a fi mai precisa, aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt eficiente pentru scăderea colesterolului rău și creșterea nivelului bun al colesterolului în organism. În ciuda numărului mare de calorii, nucile pecan sunt prescrise în programul de dietă cu pierdere în greutate. Acest lucru se datorează faptului că stimulează metabolismul organismului și ajută la scăderea caloriilor. Până acum, trebuie să fii deja conștient de faptele nutriționale ale nucilor pecan și de beneficiile pentru sănătate oferite de această delicatesă.  Deci, nu ezitați să includeți nucile pecan singuri sau împreună cu alte fructe uscate sănătoase în planul alimentar obișnuit. Cu toate acestea, asigurați-vă că includeți nuci de pecan în locul altor produse alimentare. 

Beneficiile pentru piele in urma consumului nucilor pecan sunt urmatoarele :

Nucile pecan, ca cele mai multe alune, sunt bogate în substanțe nutritive precum zincul, vitamina E, vitamina A, acid folic și fosfor, care joacă un rol important în menținerea pielii bune. Diferitele beneficii  pentru piele sunt următoarele:
  •  Împiedică problemele cutanate:

Aspectul exterior al pielii depinde de modul în care o tratăm din interior. Astfel, o alimentație adecvată este inevitabilă pentru menținerea unei sănătoasa a pielii și pentru prevenirea problemelor cutanate. Toxinele din interiorul corpului dumneavoastră vă pot face pielea să sufere, provocând pierderi, oboseală și exces de ulei. Nucile pecan sunt o sursă bună de fibre care pot face minuni pentru sănătatea ta și prin urmare, pentru pielea ta. Ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, îmbunătățind astfel aspectul pielii.

  •  Ajută la menținerea unui complex clar:

Nucile pecan conțin zinc care ajută la menținerea sănătății pielii prin protejarea împotriva infecțiilor. Vitamina A, pe de altă parte, este un antioxidant care vă oferă un aspect sanatos si curat.

  • Beneficii anti-îmbătrânire:

Nucile pecan conțin numeroși antioxidanți incluzând acidul ellagic, vitamina A și vitamina E. Acești antioxidanți luptă și elimină radicalii liberi care sunt responsabili de provocarea îmbătrânirii prematură a pielii.  Astfel,nucle pecan pot preveni apariția semnelor de îmbătrânire, cum ar fi linii fine, riduri și pigmentare. La fel ca pielea noastră, părul sănătos este de asemenea o reflectare a unui corp sănătos. Astfel, foliculii de păr necesită o cantitate adecvată de nutrienți vitali pentru a-și menține sănătatea și a preveni problemele de păr. Valoarea nutritivă a pecanilor le face benefice pentru părul tău.

  • Stimulează creșterea părului:

Nucile pecan sunt o sursă excelentă de L-arginină, un aminoacid care, atunci când este aplicat pe cale locală, ajută la creșterea părului sănătos. Vibrant fluxul de sange in organism si la radacina de par este vital pentru cresterea sanatoasa a parului si a scalpului. L-arginina este benefică în această privință deoarece îmbunătățește sănătatea pereților arteriali făcându-i mai flexibili și mai puțin predispuși la cheaguri de sânge care pot bloca fluxul de sânge.

  • Previne pierderea parului:

Anemia este una dintre cauzele comune ale căderii părului. Este cauzată de deficiența de fier în sânge. Nucile pecan, fiind o sursă bună de fier, pot fi incluse în dieta dvs. pentru a îmbunătăți nivelul de fier din sânge și, prin urmare, pentru a combate pierderea părului.

 Efecte secundare

Pecan  pare să fie în siguranță pentru majoritatea oamenilor, fără efecte secundare legate de utilizarea acestuia; Totuși unii pot prezenta o reacție alergică la nuci de pecan. În cazul alergiilor la nuci, sistemul imunitar reacționează la proteinele din acestea. Astfel provoacă simptome precum urticarie, vărsături, umflarea gâtului, dificultăți de respirație și amețeli legate de eliberarea unei substanțe numite histamină.


Nucile Braziliene

Nucile Braziliene sunt o adevarata super-hrana fiind unul dintre dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sănătății și longevității. Sunt recoltate in salbaticie si exclusiv in sezonul umed al padurii tropicale. Datorita cererii mari pentru aceste nuci au inceput sa se consutruiasca plantatii . In Brazilia este ilegal sa se taie un copac de nuci de Brazilia. Acesti arbori masivi pot trai intre 500 si 800 de ani!

Nucile de Brazilia sunt de fapt semințe de la arborele de nuci din Brazilia, unul dintre cei mai mari copaci din Amazon. Acești copaci sunt atât de mari încât doar unul poate produce 250 de kilograme de nuci într-un an.50b90d09c0bfc626e2a7bb8f824264d1

Știm că beneficiile seleniului sunt enorme, dar este adesea greu să obțineți seleniu în dieta de zi cu zi.

Deci, dacă vă luptați să obțineți acest compus sănătos, nu trebuie decat sa consumati nucile de Brazilia. Nuca de Brazilia este sursa de alimentare nr 1 de pe planeta pentru acest element chimic.
Seleniul este crucial pentru multe funcții ale corpului.  Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt puternic protejate și prețuite pentru aroma delicioasă și conținutul ridicat de nutrienți, precum și pentru uleiurile extrase din acestea pentru produse de frumusețe și multe altele. Nucile din Brazilia sunt consumate în mod obișnuit crude și sunt bogate în proteine, fibre, seleniu, tiamină, cupru și magneziu. Pe lângă faptul că sunt cele mai bune surse de seleniu din lume, oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
 

Când vine vorba de a consuma nuci de Brazilia este recomandat sa consumati una sau două nuci / zi.
Nu este bine să exagerați datorită conținutului ridicat de seleniu.

Nu multe alimente sunt capabile să vă îmbunătățească sanatatea, să vă protejeze împotriva cancerului și să vă stimuleze metabolismul, dar nucile de Brazilia pot!

51XWYY897zL

Deci, care sunt beneficiile aduse sanatatii in urma consumului  nucilor de Brazilia ?
Să începem chiar la vârf cu seleniul – anti-cancer.
Nuca de Brazilia este cea mai densă sursă de hrană a seleniului biodisponibil. Seleniul este un antioxidant care joacă multe roluri importante în corpul nostru. Iată o listă rapidă de beneficii pentru seleniu:

* Seleniu asistă funcția tiroidiană prin transformarea inactivului T4 (hormonul tiroidian) în forma activă T3. -> Funcția tiroidiană sănătoasă = metabolismul sănătos
* Proprietățile antioxidante ale seleniului îmbunătățesc funcția vitaminelor E și C, care ajută la scăderea îmbătrânirii pielii.
* Seleniul este un aliment puternic pentru sănătate pentru bărbați, deoarece crește nivelul de testosteron și îmbunătățește producția și motilitatea spermatozoizilor.
* Seleniul este important pentru femei ca un protector împotriva cancerului de sân.

*  Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. 

* Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. * Seleniul permite un raport sanatos de colesterol ajutand la cresterea HDL si scaderea LDL.

Nuca de Brazilia poate face parte dintr-un plan global de dieta sănătoasă deoarece conține cantități bogate de alți nutrienți cheie

Cel mai bine este să  consumati nucile de Brazilia crude,  deși pot fi prăjite și sărate ca cele mai multe fructe cu coajă lemnoasă.  Nuca de Brazilia poate fi, de asemenea, îndulcită și zdrobită pentru toppinguri de desert sau chiar făcută în budinci, dips și brânzeturi. Untul din Brazilia este o alternativă extrem de hrănitoare și gustoasă pentru laptele de migdale, soia sau laptele obișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat numai în cantități mici sau ocazional, astfel încât să nu exagerați în departamentul seleniului.
O gama variata de mixuri de nuci,fructe deshidratate si nuci,  nuci de Brazilia puteti cumpara de pe www.super-foods.ro  .

 Cel mai bine este să depozitați nucile din Brazilia etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat,  fără expunere la umiditate sau la lumina soarelui .De asemenea, puteți stoca nuci întregi din Brazilia într-o pungă etanșă la frigider, unde pot dura câteva luni.

http://theshawnstevensonmodel.com/benefits-of-brazil-nuts/

https://draxe.com/brazil-nuts/

Pentru ce sunt bune migdalele?

Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional. Pe langa faptul ca sunt delicioase, migdalele ofera multiple beneficii sanatatii, si sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi .

Stiati ca o portie de migdale contine aceeasi cantiate de antioxidanti ca o portie de broccoli?

Ce conțin migdalele crude?

Semințele proaspete conțin până la 88 % apă, iar migdalele uscate au un conținut de numai 4, 50 % apă. Au multe grăsimi sanatoase, proteine, hidrați de carbon, acizi organici, săruri de potasiu, calciu, fosfor , fier, vitamine (A, B1, B2, B3 – niacina și C – în cantități mici) și emulsină (enzimă care se găsește în migdalele amare și în ciuperci).

Rolul migdalelor in mentinerea sanatatii

  • Migdalele crude si uleiul de migdale sunt considerate cele mai eficiente pentru creier. Consumul a cateva migdale in fiecare zi ajuta la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare, mai ales la copii. Se crede, de asemenea, ca dezvolta inteligenta celor mici si, totodata, ii face mai activi.
  • Migdalele contribuie la mentinerea unor niveluri adecvate de colesterol prin cresterea nivelului de HDL si scaderea nivelului de LDL. Acest lucru ajuta la prevenirea a numeroase boli de inima.
  • Beneficiile pentru piele ale migdalelor sunt deosebit de populare. Prin includerea migdalelor in regimul alimentar veti putea beneficia de o piele frumoasa, elastica si supla. Pe de alta parte, aplicand ulei de migdale direct pe piele, va ajuta, de asemenea, in a avea o piele neteda si sanatoasa.
  • Beneficiile uleiului de migdale dulci includ, de asemenea, tratarea si prevenirea pielii uscate si crapate. Acest ulei este, de asemenea, foarte des utilizat pentru masajul pielii bebelusului.
  • Grasimile monosaturate care se gasesc in migdale sunt bune pentru sanatatea inimii. Grasimile monosaturate, alaturi de antioxidanti, contribuie, de asemenea, la prevenirea bolilor de inima.
  • Unul dintre nenumaratele beneficii pentru sanatate ale migdalelor este acela ca ele ajuta la mentinerea unei presiuni sangvine corespunzatoare si contribuie, indirect, la prevenirea bolilor cauzate de tensiunea arteriala.
  • Migdalele contin acid folic, care este unul dintre cei mai importanti compusi ce previn malformatiile la nastere. In timpul sarcinii, migdalele sunt utilizate pentru tratamentul constipatiei, aspect frecvent observat la femeile insarcinate.
  • Laptele de migdale contine mai putine calorii si, prin urmare, poate fi consumat de acele persoane aflate la dieta. Se stie ca laptele de migdale ajuta la pierderea rapida in greutate.
  • Si parul se poate bucura de beneficiile uleiului de migdale, acesta fiind utilizat pentru tratamentul parului uscat precum si pentru prevenirea asprimii si caderii acestuia.
  • Ca antioxidanti33% din necesarul zilnic de vitamina E (care contine un antioxidant liposolubil) de care organismul are nevoie poate fi furnizat prin consumul a 28 g de migdale. Acesta este motivul pentru care sunt considerate o sursa bogata de vitamina E. Deci, prin consumul zilnic al unei cantitati atat de mici de migdale, puteti beneficia de cantitatea esentiala de antioxidanti si puteti, astfel, preveni aparitia unor boli cronice.
  • Un mod intelligent pentru pierderea in greutate este acela de a include migdalele in dieta de zi cu zi. Acestea sunt bogate in fibre si proteine si va ajuta sa va simtiti satui pentru mai mult timp.
  • Aportul regulat de migdale ofera o protectie impotriva diabetului. Una dintre principalele preocupari in diabet este reprezentata de nivelurile de zahar din sange rezultate dupa masa. Intr-un studiu realizat, medicii au furnizat subiectilor participanti atat o cantitate importanta de migdale, dar si un fel obisnuit de mancare. Dupa testarea probelor de sange — dinainte si dupa mese — au constatat ca masa care a continut migdale a contribuit, de fapt, la incetinirea cresterii nivelului de zahar din sange. A crescut, de asemenea, nivelurile de antioxidanti in sange, care este, din nou, un factor util impotriva colesterolului.A
  • Aparitia calculilor biliari poate fi, de asemenea, prevenita prin consumul de migdale. Doar 28 g de migdale in fiecare saptamana inseamna un risc de 25% mai mic de a dezvolta aceasta afectiune.

QDWDMNCiRpqW._UX300_TTW_Migdalele se consuma in stare cruda. Asta inseamna ca nu sunt procesate termic (prajite sau fierte), pastrandusi astfel toti nutrientii, vitaminele si enzimele. Insa modalitate optima de a consuma migdalele este hidratarea, insemnand ca de fiecare data cand dorim sa pregatim ceva cu migdale trebuie sa le lasam la hidratat cu cel putin 8 ore inainte.

Excesul de vitamina E

Prin includerea migdalelor in dieta dumneavoastra veti beneficia de o cantitate importanta de vitamina E, care ofera protectie antioxidanta. Veti obtine 7,4 mg de vitamina E din 28 g de migdale, aproximativ jumatate din cantitatea zilnica necesara. Este nevoie de o multime de migdale pentru a depasi limita superioara tolerabila de 1000 mg pe zi. Este posibila mai ales daca aveti o dieta bazata pe alimente bogate in vitamina E, (de exemplu, oua, cereale fortificate, spanac si cereale integrale). Prea multa vitamina E in organism poate determina un supradozaj cauzand letargie, tulburari de vedere, dureri de cap, diaree si flatulenta.

Cresterea in greutate

Consumul unei cantitati mari de migdale poate declansa cresterea in greutate. Chiar daca grasimile continute in migdale sunt, in principal, grasimi sanatoase, consumul a 85 g de migdale aduce 42 g de grasimi in dieta dv. Limitati consumul de grasimi intre 20 si 35% de calorii pe zi sau 44 – 78g.  In cazul in care urmati o dieta de 2000 de calorii pentru a evita cresterea in greutate.

Migdalele sunt nuci sanatoase dar trebuie consumate cu moderatie.

De ce sa consumam fistic?

Fisticul provine inițial din Asia Centrală și din Orientul Mijlociu. Este cultivat în multe locuri din întreaga lume, inclusiv în Australia, California, Mexic și în Marea Mediterană.

Fisticul nu este de fapt o nuca, ci un fruct din care mâncăm sămânța, care se află în interiorul cojii exterioare. Fisticul poate fi mâncat ca o gustare sau adăugat in deserturi, diferite feluri de mâncare. A existat un număr destul de mare de studii efectuate în privința beneficiilor  aduse sanatatii in urma consumului de fistic. Constatările indică faptul că, consumul zilnic de nuci vă poate aduce unele beneficii pentru sanatate.

eftase-o-kairos-twn-fistikiwn.w_hr-1030x438

Care sunt avantajele consumului de fistic?

Nucile sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. Dacă vă place să mănâncati nuci, fisticul este unul dintre cele mai sanatoase. Cercetarile sugereaza ca, fisticul are numeroase beneficii si poate ajuta la mentinerea sanatatii bune, sustinerea unui stil de viata activ si reducerea riscului de boli legate de nutritie. Vitaminele, mineralele, grăsimile și proteinele găsite în fistic sunt foarte bune pentru sănătatea.

Fisticul este unul dintre puținele fructe cu coajă lemnoasă care conțin majoritatea substanțelor nutritive necesare oamenilor pentru sănătate completă. Fisticul conține substanțe nutritive cum ar fi carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamină, vitamina B-6, beta- caroten, luteină și zeaxantină, calciu, fier, magneziu, niacin, acid pantotenic, acid folic, vitamina E, vitamina A și vitamina K. Toate aceste substanțe nutritive fac fisticul ideal pentru o sănătate mai bună. Potrivit lui Thomas și Gebhardt (2006), fisticul conține un conținut scăzut de calorii în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă și fructe uscate, cum ar fi nucile  caju, migdale, pecan, alune, nuci de Brazilia și castane.

Fisticul conține o cantitate mai mare de proteine ​​în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi migdale, caju, alune, nuci macadamia, pecan.

Conținutul de grăsime din fistic este, de asemenea, cel mai scăzut în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă. Fisticul este de asemenea o sursă foarte bună pentru acizii grași mono-nesaturați, cum ar fi acidul oleic și antioxidanții. Este cunoscut faptul că administrarea acestora în mod regulat este eficientă în scăderea lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), cunoscută sub numele de colesterol „rău” și care ajută la creșterea cantității de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL), cunoscută sub numele de  colesterol „bun”.

Următoarele elemente sau minerale găsite în fistic includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan și seleniu. Acestea conțin cea mai mare cantitate de fosfor, împreună cu migdale și caju. Mai mult, acestea conțin, de asemenea, cea mai mare cantitate de potasiu în raport cu celelalte nuci. Cantitatea de sodiu găsită în fistic este de zero, care este diferită de alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi alune și pecan. Detaliile nutriționale de mai sus arată că acesta este de fapt un aliment foarte bun care trebuie consumat în orice moment pe tot parcursul zilei.  De fapt, este o hrană sănătoasă, singură.

Cercetările sugerează că, consumul regulat de fistic poate reduce nivelurile de colesterol LDL rău în organism. Antioxidanții, fitosterolii, acizii grași nesaturați (atât acizi grași polinesaturați cât și mononesaturați) sunt excelenți pentru promovarea unei inimi sănătoase.

Gestionarea greutății – fisticul este, de asemenea,  prima alegere pentru persoanele care tin dieta. Dovezile sugerează că fisticul, cu calorii mai scăzute, proteine ​​înalte, grăsimi saturate scăzute și grăsimi nesaturate, sunt un candidat ideal în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă și fructe uscate pentru o gestionare ideală a greutății.

Elimină uscarea pieliifisticul ajută și la eliminarea uscăciunii pielii. Grasimile saturate joacă un rol major în acest aspect. Este folosit ca ingredient în terapiile tradiționale, cum ar fi aromoterapia și terapia tradițională de masaj.

Fibre alimentare  – fisticul contine  sursă bună de fibre dietetice. Acestea ajuta la digestia netedă a alimentelor. O porție de aproximativ 30 de grame de fistic conține aproximativ 3 grame de fibre dietetice. Sunt mai mult decât suficient pentru a obține căile digestive care funcționează la o capacitate optimă.

Proprietatile antioxidante -chiar si cojile de fistic contin o cantitate considerabila de antioxidanti. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi care se formează în organism după metabolismul celular și pot provoca afecțiuni precum cancerul și bolile cardiace.

Apărarea împotriva diabetului zaharat -la persoanele care suferă de diabet, zaharurile formează legături inadecvate cu proteinele și le fac inutilizabile. Antioxidanții prezenți în fistic  pot ajuta la controlul diabetului zaharat.

Absorbția fierului – fisticul are un conținut ridicat de cupru. Acesta ajută la absorbția mai mare a fierului în organism din surse alimentare. Acest lucru poate ajuta la combaterea unor afecțiuni precum anemia.

Traieste o viata sanatoasa

Știți deja că o alimentație sănătoasă poate avea un impact pozitiv asupra vieții dvs,  dar cât de departe se extind aceste beneficii? Dovezile sugerează că mâncarea sănătoasă, bine echilibrată, contribuie la menținerea durabilă a greutății, la o stare de spirit mai bună, la creșterea nivelului de energie, la o inspirație pozitivă pentru ceilalți și la potențialul unei calități sporite a vieții.

Întreținerea greutății

SAGLIKLI BESLENME DIYET

Urmând un plan de alimentație sănătoasă – unul care evidențiază multe fructe și legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine ​​slabe, precum și niveluri scăzute de grăsimi saturate, colesterol scăzut, sodiu și zahăr – contribuie la menținerea greutății .  Rămânand în limita aportului zilnic de calorii recomandat și servind mâncăruri de dimensiuni moderate, de asemenea, vă ajută să mențineți o greutate sănătoasă pe tot parcursul vieții. O greutate sănătoasă este legată de un risc redus de multe boli cronice cum ar fi diabetul și bolile de inimă,  precum și o stimă a stării de sine și o stare mentală îmbunătățită. Menținerea unei greutăți sănătoase este, de asemenea, legată de o incidență mai scăzută a depresiei, ceea ce înseamnă că alimentația sănătoasă poate contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții dumneavoastră.

 Dispozitie

Alimentația sănătoasă poate avea un impact pozitiv asupra vieții  ducând la o stare de spirit mai susținută.  Un stil de viață sănătos – inclusiv un mic dejun regulat și sănătos, echilibrându-vă consumul de proteine ​​slabe cu carbohidrați din cereale integrale, obținerea de acid folic și acizi grași omega 3 și reducerea consumului de alcool si zaharuri simple – a fost legată de o stare de spirit îmbunătățită și poate chiar ajuta la atenuarea depresiei. Carbohidratii permit ca triptofanul aminoacidului sa intre in creier unde produce serotonina – neurotransmitatorul care imbunatateste starea de spirit, dar carbohidratii de cereale integrale produc un efect mai durabil asupra starii de spirit, in timp ce carbohidratii obtinuti cu boabe rafinate  cauzeaza un accident rapid .

Energielarkspur_food_energy

Consumul de alimente nutritive corecte poate, de asemenea, stimula nivelul de energie, făcându-vă pregătit să vă confruntați cu fiecare zi.  Nutriționistul sportiv Rebecca Scritchfield a menționat în „Raportul de alergare al Washingtonului” în 2009 că nivelurile adecvate ale fierului mineral, care transportă oxigen în întregul corp, contribuie la un nivel suficient de energie. Plantele sănătoase, cu frunze, precum spanacul, sunt surse bogate de fier. Alimentele prăjite vă dau o explozie rapidă de energie dar in scurt timp o sa vă simțiți epuizați . Consumati gustări sănătoase cum ar fi nuci, fructe, iaurt și brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Consumul de apă suficientă și consumarea unor cantități moderate de cafeină și zahăr ajută de asemenea la reglarea nivelului de energie.

 

Inspirarea altora

Mâncarea sănătoasă nu influențează direct propria viață, ci poate ajuta să inspire și cei din jurul vostru. Alimentația sănătoasă și chiar pierderea în greutate sunt contagioase, conform „Jurnalului internațional de nutriție comportamentală și a activității fizice” și puteți ajuta persoanele care vă interesează să aibă grijă de ele însele și să obțină o longevitate mai mare. În timp ce mâncați mai bine și vă mențineți greutatea proprie, vă puteți simți încrezători că nu ați lucrat numai pentru a vă îmbunătăți viața, ci și pentru a îmbunătăți viața celor dragi. Când oamenii din jurul dvs. – fie ei prieteni sau familie – sunt fericiți și pozitivi, aceasta contribuie la o mai bună calitate a vieții pentru toți.

http://healthyeating.sfgate.com/eating-healthy-affect-life

Intoleranta la Gluten

Glutenul se găsește în grâu, secară și orz. Este o substanță lipicioasă, cu o consistență asemănătoare lipiciului, care asigură elasticitatea pentru a ține produsele de făină împreună. Poate fi dificil de digerat in cazul multor persoane, acest lucru poate avea un efect negativ asupra sistemului digestiv, producând toxine, gaz și balonare.

Gluten nu este o proteină în sine, ci mai degrabă un compozit proteic, compus din proteinele glutenină și gliadină (în grâu). Glutenul este insolubil în apă .

Datorită proceselor de fabricație la scară largă, cei care sunt intoleranți la gluten trebuie să fie conștienți de contaminarea încrucișată, prin urmare trebuie să consume numai alimente prelucrate care indică clar pe ambalaj că produsul a fost produs într-un mediu fără gluten. Cei care au intoleranta la gluten trebuie să aibă grijă de acest simbol:

download (1)

Tipurile de intoleranță la gluten pot fi separate în două categorii:

Boala celiacă: apare atunci când proteinele din gluten (glutenină și gliadină) declanșează sistemul imunitar să reacționeze excesiv cu anticorpi puternici și neobișnuit.

Sensibilitatea la gluten non-celiacă: este în prezent puțin mai dificil de identificat. Persoanele fizice suferă foarte asemănător cu persoanele cu boala celiacă, dar testele de sânge care identifică și diagnostichează boala celiacă revin negativ. Singura modalitate de a diagnostica cu încredere acest lucru este printr-o dietă fără gluten. Imbunătățirile ar trebui să fie remarcabile, acestea variind în funcție de fiecare persoană. 

 Simptomele intoleranței la gluten

Pentru intoleranta la  gluten au fost documentate aproximativ 250 de simptome, unele dintre acestea fiind:

  • Depresie și schimbări de dispoziție
  • Anxietate
  • Astm
  • Oboseala
  • Greață / vărsături
  • Balonare
  • Crampe stomacale
  • Constipație
  • Tulburări de diaree atunci constipație
  • Transpiraţie
  • Iritatii ale pielii
  • Umflarea stomacului
  • Artrită
  • Osteoporoza
  • Ulceratii bucale

Oamenii care sufera de boala celiaca pot suferi si de alte conditii autoimune, cum ar fi diabetul zaharat de tip 1 si artrita reumatoida.

Intoleranța glutenului  – Stil de viață

Pașii importanți pe care îi faceți pentru a învăța să gătești cu alternative pentru a-ți face mâncărurile preferate vor face tranziția într-un stil de viață fără gluten ușor și util.

Cei care au intoleranta la gluten pot consuma urmatoarele produse:
– quinoa  


– hrisca  
– popcorn,  malai  
– mei  
– paine, cereale, biscutiti si paste din proumb, orez, cartofi, soia, tapioca si in.

Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita:  graul sub toate formele sale, secara, orz ,  tarate de ovaz ,  germeni de grau,  tarate,   graham, faina de cartofi.

 

Alimente care pot ajuta sau afecta somnul

V-ați întrebat vreodată de ce unele alimente vă fac să vă simțiți somnorosi iar alte alimente nu ? Uneori, vă simțiți diferit după ce ati mancat?    Pe lângă faptul că ne furnizeaza hrană, lucrurile pe care le mâncăm și le consumăm pot să ne  încetinească sau nu.

Anumite alimente conțin un aminoacid numit triptofan care cauzează somnolență. Carbohidrații fac triptofanul mai accesibil creierului, motiv pentru care mesele bogate în carbohidrați vă pot face să vă simtiti somnolenți.  Proteinele provenite din alimentele pe care le consumăm sunt blocurile de triptofan, motiv pentru care cea mai bună gustare inainte de culcare este cea care conține atât carbohidrați cât și proteine, cum ar fi cerealele cu lapte, untul de arahide cu pâine prăjită sau brânza și biscuiții.

Este o idee bună să evitați anumite alimente la sfârșitul zilei. Iată câteva lucruri de reținut:

  • Evitați mesele mari și bogate în grăsimi la sfârșitul zilei.
  • Evitați consumul de cofeina seara și  consumul de alcool la culcare.  Ambele pot interfera cu somnul. Poate dura câteva ore pentru ca efectele stimulative ale cofeinei să se poată consuma. Alcoolul poate să te facă somnoros, dar poate preveni și somnul adânc și te face să te trezești în timpul nopții.
  • Nu beți prea multe lichide înainte de culcare. Consumul multor lichide înainte de culcare vă poate determina să vă treziți repetat pentru a folosi baia.
  • Menținerea unui stil de viață sănătos. Mâncați o dietă echilibrată și variată, cu o mulțime de fructe proaspete, legume, cereale integrale si surse de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi. Consumul unei alimentații sănătoase, menținerea unei greutăți sănătoase și obținerea unui exercițiu adecvat vă pot ajuta să  dormiti bine.

Multe alimente conțin substanțe  care se găsesc în mod natural, substante care ne ajuta sa dormim. Aici sunt unele dintre cele mai bune alegeri pentru a vă ajuta să aveti un somn de calitate.

Nucile sunt o sursă bună de triptofan. Aceste este un aminoacid care sporește somnul. Ajută la producerea serotoninei și a melatoninei, hormonul care vă stabilește ciclurile de somn-trezire. In plus, cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca nucile contin propria lor sursa de melatonina, care te pot ajuta sa adormi mai repede.

Migdalele sunt bogate în magneziu, un mineral necesar pentru un somn de calitate. Sunt de asemenea recunoscute si ca un remediu pentru durerile de cap.  Atunci când nivelul de magneziu al organismului este prea scăzut, este mai greu să adormi.

Vechile povestiri  sugerează că laptele cald vă poate face somn, dar adevărul este că orice produs lactat poate ajuta.  Calciul (găsit în brânză, iaurt, lapte ) ajută creierul să utilizeze triptofanul găsit în lapte pentru a produce melatonină care declanșează somnul. În plus, calciul ajută la reglarea mișcărilor musculare

Orezul alb are un indice glicemic ridicat. Astfel mâncarea va reduce semnificativ timpul necesar pentru a adormi, potrivit unui studiu australian.

Un castron de fulgi preferati  ar putea ajuta la un somn mai bun.  Gustarea combină două componente  carbohidrați (din cereale) și calciu (din lapte).

Năutul este  de asemenea, o sursă bună de triptofan. 

Trebuie retinut ca mancarea este una din cele mai mari placeri ale vietii. Cheia catre un somn linistit si o dieta sanatoasa si echilibrata o reprezinta moderatia. Trebuie consumate o varietate de alimente.

In special cele bogate in nutrienti – cerealele, fructele, legumele, dar si  produsele lactate cu un continut redus de grasimi.

Uleiul de cocos

Destul de controversat in comunitatea medicala (datorita continutului ridicat de grasimi saturate) , intr-un final uleiul de cocos  si-a redobandit prestigiul ca fiind benefic pentru organism. In urma cercetarilor aprofundate  s-a demonstrat ca uleiul de cocos este de fapt benefic pentru organism datorita continutului ridicat de acid lauric

Ce este acidul lauric – se gaseste din abundenta in laptele matern uman si se transforma in organism intr-o substanta numita monolaurin (contribuie la cresterea imunitatii, lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si a diverse boli -herpes, citomegalovirus, gripa etc).

Uleiul de cocos este bun nu doar in alimentatie, ci si in ingrijirea corporala. Asadar, de ce sa nu profiti la maximum de beneficiile lui si sa nu afli cum folosesti uleiul de cocos?

Afla in cate feluri poti folosi uleiul de cocos ulei-cocos-masca-faciala

Pe langa faptul ca, uleiul de cocos este consumat in alimenatie, acesta poate fi folosit astfel:

Exfoliant facial –  combina ulei de cocos si bicarbonat de sodiu, apoi spalate pe fata cu acest ameste.  Acest mix puternic ofera efecte fantastice in tratamentul cicatricilor, acneei, rosetii, eliminarea murdariei excesive si uleiului, si exfolierea celulelor moarte.

Stiati ca aceste ingrediente  sunt extrem de utile si pentru ingrijirea fetei, in special pentru pielea cu probleme ?!

Masca de par – se aplica pe par (nu se aplica la radacina ) si se lasa pe parcursul noptii. Parul se spala a doua zi.

Luciu de buze – il poti aplica direct pe buze. Este foarte bun sa il folosesti oricand dar in special  in sezonul rece deoarece ajuta la hidratare  prevenind astfel craparea buzelor.

Lotiune de prevenire a intinderii pielii in timpul sarcinii – ajuta la hidratarea pielii intinse si poate fi aplicat de mai multe ori pe zi. Astfel nu vei avea asa numitele vergeturi.

Lotiune pentru sani in timpul alaptarii – uleiul de cocos este foarte des folosit de catre asistente pentru ca este un produs natural si sigur.

Ulei de masaj – este o alegere perfecta pentru ca are un miros relaxant si nu este foarte gras.

Hidratant pentru piele se aplica direct dupa dus.

Lotiune pentru ingrijirea arsurilor solare – este perfect pentru a hidrata arsurile provocate de soare.

Ulei de bronz – se pulverizeaza pe suprafata pielii inainte de plaja.

 Tratament pentru picioarele uscate se amesteca cu sare pentru a forma un scrub pentru picioare.

 

Pentru tine, pentru viata