Blueberry-Almond-1024x682

Briose din fulgi de ovaz cu afine si migdale

Voi ati facut briose cu fulgi de ovaz inainte? Am preparat pentru prima dată acum ceva timp aceste briose și de atunci le-am pregatit mai mereu. Merg perfect la micul dejun, in diminetile ocupate dar si ca o gustare delicioasa…atunci cand aveti pofta de ceva dulce, sanatos dar si gustos. 

Acum hadeti sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara aceste mini prajiturele delicioase :)  
Ingrediente
4 cani  ovăz 
1 linguriță  scorțișoară
1 lingurita  praf de copt
 un praf de sare
2 ½ ceasca lapte de migdale neindulcit
¼ cană  zahăr de cocos sau zahăr brun
2 lingurite extract de vanilie
⅓ cană sirop de arțar sau miere
1 ceașcă afine, proaspăte sau congelate
1/2 ceasca migdale feliate
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C.
Se adaugă toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă bine până se omogenizeaza totul. Amestecul va fi puțin apos, deci este important să se amestece bine înainte de fiecare bucată pentru a vă asigura că obțineți o combinație uniformă de lapte și ovăz.
Coaceți briosele de ovaz timp de 20 de minute, in cuptorul incalzit inainte.
NOTE !   Păstrați  amestecul de briosele ( etanș)  la frigider timp de până la 5 zile și în congelator timp de până la 3 luni.
O reteta simpla si gustoasa.
Pofta buna! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *