712a1fc7eaad84d5ec367918579c7deb

Nucile Pecan – Beneficii

Nucile devin din ce în ce mai populare ca o gustare crocantă și nutritivă. Nucile Pecan sunt unele dintre cele mai populare nuci comestibile din America de Nord și Mexic.
Arborii pot trăi și produce nuci  sute de ani, dacă se află într-un climat temperat favorabil și sunt bine îngrijiți.  Cojile nucilor pecan sunt de formă alungită cu un conținut foarte ridicat de grăsime. Nucile pecan au o aromă și o textura dulce bogată și umedă. Nucile Pecan au un conținut de grăsime de peste 70%, care este cel mai mare dintre toate fructele cu coajă lemnoasă. 

După o cercetare amplă efectuată de Dr. Ronald Eitenmiller de la Universitatea din Georgia, sa demonstrat că sterolii din nucile pecan au caracteristici de scădere a colesterolului. Cercetările au confirmat, de asemenea, că nucile pecan ajută la scăderea în greutate.8_2016122694212_1

Conform cercetărilor, consumul acestor fructe cu coajă lemnoasă contribuie la creșterea ratei metabolice a organismului și la îmbunătățirea sațietății. Pecanii sunt numiți nuci sănătoși din inimă. Motivul din spatele acestui fapt este că, conținutul de grăsimi nesaturațe din nuci sunt grăsimi sănătoase pentru inimă. Șaizeci la sută din conținutul de grăsimi din pecan este mono-nesaturat, iar restul de 30% este polinesaturat. Aceasta înseamnă că, conținutul de grăsimi saturate din nuci de pecan este foarte scăzut, iar grăsimile nesaturate sunt sănătoase pentru inimă.
Magneziul din nucile pecan ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși aceste nuci nu pot vindeca hipertensiunea arterială, ei ajută la scăderea acesteia.
Studiile au demonstrat că, consumarea a 100 de miligrame de magneziu pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 9%. Nucile pecan fiind o sursă bună de magneziu poate face parte din dieta dvs. pentru a profita de acest beneficiu.

Nucile pecan conțin  vitamine și minerale, vitaminele din grupa B, vitamina A, vitamina E, calciu, potasiu, acid folic, fosfor, zinc și magneziu sunt de asemenea prezente în pecan. Dacă ne uităm la valoarea zilnică a fibrei necesare pentru corpul nostru, aceste nuci oferă 10% din fibra totală fiind totodata si o sursă bogată de proteine ​​și conțin mai puțin carbohidrați și colesterol zero. Acestea sunt cele mai potrivite pentru dieta restricționată de sodiu pentru pacienții cu inimă și cei cu tensiune arterială ridicată, deoarece acestea sunt nuci de sodiu.

Nucile pecan sunt unele dintre putinele fructe din lume care au continut scazut de sodiu si sunt bogate in fibre.
Pecanii sunt o sursă bogată de tocoferol gama care este un compus chimic derivat din vitamina E. Acesta susține sănătatea inimii, previne bolile cardiace, promovează sănătatea respiratorie, ajută la circulația sângelui și este foarte bun pentru creier. Conțin de asemenea, unele dintre substanțele fitochimice. 90% din conținutul de grăsimi din pecan conțin grăsimi nesaturate
 Să aruncăm o privire la numărul de calorii al nucilor de pecan.
Aproximatic 30 g de nuci pecan conțin 190 de calorii, 17 g de grăsime, din care 10 g sunt grăsimi monosaturate 4 g sunt grăsimi polinesaturate. Nucile pecan lipsite de colesterol.

Nuci de pecan sunt încărcate cu molecule naturale de antioxidanți, și anume vitamina E și seleniu. Consumul acestora reduce oxidarea lipidelor din sânge și a altor celule ale corpului. Pentru a fi mai precisa, aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt eficiente pentru scăderea colesterolului rău și creșterea nivelului bun al colesterolului în organism. În ciuda numărului mare de calorii, nucile pecan sunt prescrise în programul de dietă cu pierdere în greutate. Acest lucru se datorează faptului că stimulează metabolismul organismului și ajută la scăderea caloriilor. Până acum, trebuie să fii deja conștient de faptele nutriționale ale nucilor pecan și de beneficiile pentru sănătate oferite de această delicatesă.  Deci, nu ezitați să includeți nucile pecan singuri sau împreună cu alte fructe uscate sănătoase în planul alimentar obișnuit. Cu toate acestea, asigurați-vă că includeți nuci de pecan în locul altor produse alimentare. 

Beneficiile pentru piele in urma consumului nucilor pecan sunt urmatoarele :

Nucile pecan, ca cele mai multe alune, sunt bogate în substanțe nutritive precum zincul, vitamina E, vitamina A, acid folic și fosfor, care joacă un rol important în menținerea pielii bune. Diferitele beneficii  pentru piele sunt următoarele:
  •  Împiedică problemele cutanate:

Aspectul exterior al pielii depinde de modul în care o tratăm din interior. Astfel, o alimentație adecvată este inevitabilă pentru menținerea unei sănătoasa a pielii și pentru prevenirea problemelor cutanate. Toxinele din interiorul corpului dumneavoastră vă pot face pielea să sufere, provocând pierderi, oboseală și exces de ulei. Nucile pecan sunt o sursă bună de fibre care pot face minuni pentru sănătatea ta și prin urmare, pentru pielea ta. Ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, îmbunătățind astfel aspectul pielii.

  •  Ajută la menținerea unui complex clar:

Nucile pecan conțin zinc care ajută la menținerea sănătății pielii prin protejarea împotriva infecțiilor. Vitamina A, pe de altă parte, este un antioxidant care vă oferă un aspect sanatos si curat.

  • Beneficii anti-îmbătrânire:

Nucile pecan conțin numeroși antioxidanți incluzând acidul ellagic, vitamina A și vitamina E. Acești antioxidanți luptă și elimină radicalii liberi care sunt responsabili de provocarea îmbătrânirii prematură a pielii.  Astfel,nucle pecan pot preveni apariția semnelor de îmbătrânire, cum ar fi linii fine, riduri și pigmentare. La fel ca pielea noastră, părul sănătos este de asemenea o reflectare a unui corp sănătos. Astfel, foliculii de păr necesită o cantitate adecvată de nutrienți vitali pentru a-și menține sănătatea și a preveni problemele de păr. Valoarea nutritivă a pecanilor le face benefice pentru părul tău.

  • Stimulează creșterea părului:

Nucile pecan sunt o sursă excelentă de L-arginină, un aminoacid care, atunci când este aplicat pe cale locală, ajută la creșterea părului sănătos. Vibrant fluxul de sange in organism si la radacina de par este vital pentru cresterea sanatoasa a parului si a scalpului. L-arginina este benefică în această privință deoarece îmbunătățește sănătatea pereților arteriali făcându-i mai flexibili și mai puțin predispuși la cheaguri de sânge care pot bloca fluxul de sânge.

  • Previne pierderea parului:

Anemia este una dintre cauzele comune ale căderii părului. Este cauzată de deficiența de fier în sânge. Nucile pecan, fiind o sursă bună de fier, pot fi incluse în dieta dvs. pentru a îmbunătăți nivelul de fier din sânge și, prin urmare, pentru a combate pierderea părului.

 Efecte secundare

Pecan  pare să fie în siguranță pentru majoritatea oamenilor, fără efecte secundare legate de utilizarea acestuia; Totuși unii pot prezenta o reacție alergică la nuci de pecan. În cazul alergiilor la nuci, sistemul imunitar reacționează la proteinele din acestea. Astfel provoacă simptome precum urticarie, vărsături, umflarea gâtului, dificultăți de respirație și amețeli legate de eliberarea unei substanțe numite histamină.