Fresh group of nuts

Nucile Braziliene

Nucile Braziliene sunt o adevarata super-hrana fiind unul dintre dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sănătății și longevității. Sunt recoltate in salbaticie si exclusiv in sezonul umed al padurii tropicale. Datorita cererii mari pentru aceste nuci au inceput sa se consutruiasca plantatii . In Brazilia este ilegal sa se taie un copac de nuci de Brazilia. Acesti arbori masivi pot trai intre 500 si 800 de ani!

Nucile de Brazilia sunt de fapt semințe de la arborele de nuci din Brazilia, unul dintre cei mai mari copaci din Amazon. Acești copaci sunt atât de mari încât doar unul poate produce 250 de kilograme de nuci într-un an.50b90d09c0bfc626e2a7bb8f824264d1

Știm că beneficiile seleniului sunt enorme, dar este adesea greu să obțineți seleniu în dieta de zi cu zi.

Deci, dacă vă luptați să obțineți acest compus sănătos, nu trebuie decat sa consumati nucile de Brazilia. Nuca de Brazilia este sursa de alimentare nr 1 de pe planeta pentru acest element chimic.
Seleniul este crucial pentru multe funcții ale corpului.  Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt puternic protejate și prețuite pentru aroma delicioasă și conținutul ridicat de nutrienți, precum și pentru uleiurile extrase din acestea pentru produse de frumusețe și multe altele. Nucile din Brazilia sunt consumate în mod obișnuit crude și sunt bogate în proteine, fibre, seleniu, tiamină, cupru și magneziu. Pe lângă faptul că sunt cele mai bune surse de seleniu din lume, oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
 

Când vine vorba de a consuma nuci de Brazilia este recomandat sa consumati una sau două nuci / zi.
Nu este bine să exagerați datorită conținutului ridicat de seleniu.

Nu multe alimente sunt capabile să vă îmbunătățească sanatatea, să vă protejeze împotriva cancerului și să vă stimuleze metabolismul, dar nucile de Brazilia pot!

51XWYY897zL

Deci, care sunt beneficiile aduse sanatatii in urma consumului  nucilor de Brazilia ?
Să începem chiar la vârf cu seleniul – anti-cancer.
Nuca de Brazilia este cea mai densă sursă de hrană a seleniului biodisponibil. Seleniul este un antioxidant care joacă multe roluri importante în corpul nostru. Iată o listă rapidă de beneficii pentru seleniu:

* Seleniu asistă funcția tiroidiană prin transformarea inactivului T4 (hormonul tiroidian) în forma activă T3. -> Funcția tiroidiană sănătoasă = metabolismul sănătos
* Proprietățile antioxidante ale seleniului îmbunătățesc funcția vitaminelor E și C, care ajută la scăderea îmbătrânirii pielii.
* Seleniul este un aliment puternic pentru sănătate pentru bărbați, deoarece crește nivelul de testosteron și îmbunătățește producția și motilitatea spermatozoizilor.
* Seleniul este important pentru femei ca un protector împotriva cancerului de sân.

*  Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. 

* Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. * Seleniul permite un raport sanatos de colesterol ajutand la cresterea HDL si scaderea LDL.

Nuca de Brazilia poate face parte dintr-un plan global de dieta sănătoasă deoarece conține cantități bogate de alți nutrienți cheie

Cel mai bine este să  consumati nucile de Brazilia crude,  deși pot fi prăjite și sărate ca cele mai multe fructe cu coajă lemnoasă.  Nuca de Brazilia poate fi, de asemenea, îndulcită și zdrobită pentru toppinguri de desert sau chiar făcută în budinci, dips și brânzeturi. Untul din Brazilia este o alternativă extrem de hrănitoare și gustoasă pentru laptele de migdale, soia sau laptele obișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat numai în cantități mici sau ocazional, astfel încât să nu exagerați în departamentul seleniului.
O gama variata de mixuri de nuci,fructe deshidratate si nuci,  nuci de Brazilia puteti cumpara de pe www.super-foods.ro  .

 Cel mai bine este să depozitați nucile din Brazilia etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat,  fără expunere la umiditate sau la lumina soarelui .De asemenea, puteți stoca nuci întregi din Brazilia într-o pungă etanșă la frigider, unde pot dura câteva luni.

http://theshawnstevensonmodel.com/benefits-of-brazil-nuts/

https://draxe.com/brazil-nuts/