Nutritie sanatoasa

power-breakfast-bowl-simplehealthykitchen.com-oatmeal-blackberries-chia-1-of-1

Daca este sa ne luam dupa tot ceea ce auzim, atunci cu siguranta am fi de acord cu sintagma „nu tot ce zboara se si mananca”.  Cu alte cuvinte, avem grija la tot ceea ce ingeram. De asemena la proprietatile fructelor si legumelor si la modul in care ne ajuta acestea sa avem o viata sanatoasa intr-un corp sanatos.

Se spune ca afinele, guliile, somonul, coacazele sau fructele uscate aduc nenumarate beneficii nutritive asupra organismului nostru. De regula, aceste alimente sunt etichetate ca fiind „super alimente” sau alimente benefice. La ora actuala nu exista nicio definitie stiintifica care sa confirme acest lucru. Insa  nutritionistii tind sa creada si sa afirme ca asa este.

In general, aceste  alimente contin niveluri ridicate de vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie. Pot fi de asemenea, o sursa de antioxidanti, substante ce ajuta la prevenirea bolilor, la indepartarea celulelor moarte sau la revitalizarea starii de spirit. In timp ce exista si o serie de alimente comune ce furnizeaza doar substante nutritive, se identifica si o serie de alimente exotice cu o serie de proprietati ce merita a fi cunoscute.

Ce trebuie sa consumam in aceasta perioada?

Este important sa stim cu totii ca sanatatea nu inseamna doar alimentatie potrivita.  O activitate fizica regulata, cel putin 30 de minute in fiecare zi sau o ora la sala de sport la doua zile ajuta organismul . Pentru cei ce se afla in lupta cu kilogramele in plus, pentru sportivi si atleti, se recomanda consumul urmatoarelor alimente, benefice in fiecare etapa de crestere si dezvoltare.

Cercetarile stiintifice nu neaga faptul ca fructele goji sunt bogate in antioxidanti, vitamine, si minerale. Fructele de goji se regasesc in forma naturala, uscata, in pulberi si in bauturi si sunt un plus pentru sanatatea noastra.

Nutritia in cea mai pura forma inseamna si consumul de fructe deshidratate, musli cu fructe, cereale sau seminte si nuci, menite sa aduca imbunatatiri semnificative asupra sistemelor organismului uman.

De exemplu, nucile uscate sunt extrem de bune in combaterea afectiunilor sistemului digestiv.  Semintele de chia sunt extrem de benefice pentru intarirea sistemului pilos.

Cocoa-beansPudra de cacao contine flavonoide – elemente recunoscute pentru scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea fluxului de sange de la creier la inima. Urmand cel putin 15 zile o astfel de dieta alimentara ce include consumul zilnic.

Pudra de cacao este un apel bun la sanatate, cu beneficii pentru inima, circulatie, dantura. Insa, daca veti cumpara vreodata pudra de cacao pentru consum, atunci analizati eticheta pe care sunt enumerati compusii. Daca identificati denumirea de cacao alcalinizata, atunci sa stiti ca pulberea a fost prelucrata si are o multime de antioxidanti lipsa. Cea mai buna varianta este sa alegeti forma bruta a substantei.

hempseeds2Seminte de canepa. In ciuda relatiilor inrudite cu o alta planta cu efecte miraculoase, semintele de canepa nu contin nici macar o urma de ingredient psihoactiv, precum verisoara lor controversata marijuana. Semintele de canepa sunt bogate in proteine si contin toti aminoacizii esentiali pentru crestere si pentru intarirea imunitatii.

Semintele de canepa au si un raport optim de acizi grasi omega 6 si omega 3. Sunt o sursa mai mult decat buna de magneziu si potasiu. Semintele de canepa au un gust foarte bun, placut.Pot sa fie ideale in prepararea de salate, paste etc. Puteti achitizitiona seminte de canepa decorticate la 100, 250, 500 grame sau 1kg de pe super-foods.ro.

Beneficiile consumului de seminte de canepe se reflecta la nivel cerebral. Acolo unde actioneaza ca un stimulator al memoriei, dar si asupra tranzitului intestinal. Cu alte cuvinte, acizii grasi din componenta acestor seminte sunt importanti pentru dezvoltarea optima a copilului. Dar sunt extrem de bune si pentru diabetici, deoarece ajuta la diminuarea indicelui glicemic, pentru o stare de bine optima.

DSC_9202-1Semintele chia sunt extrem de nutritive pentru fiecare dintre noi. Consumand aceste seminte vom observa beneficiile pe care le primim de la aceste fructe. Semintele chia sunt bogate in substante nutritive, au acizi grasi omega 3, fibre si o cantitate considerabila de calciu.

Consumul regulat al acestora se resimte in textura tenului. De asemenea la  culoarea naturala a podoabei capilare, un sistem imunitar intarit, precum si o vedere optima. Semintele chia se consuma separat de alte alimente bogate in acizi grasi. Putem  consuma o lingurita pe zi sau in combinatii cu fulgi de ovaz, salate, deserturi.

Oferte speciale pentru sanatatea corpului nostru

In cadrul magazinului online Super Foods Trading vom gasi o multime de oferte speciale. Aici o sa gasiti produse  la cele mai tentante preturi. De la fructe uscate, fructe confiate, nuci, alune, si pana la seminte, cereale etc.

Pe langa posibilitatea de a comanda online, magazinul specializat in nutritie sanatoasa 100% ofera si transport gratuit pentru comenzi in valoare de 250 de lei, impreuna cu un cadou surpriza. Nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume, super alimente, fructe uscate si de suplimente nutritive. De ce? Pentru ca noi, romanii sa acordam mai multe importanta sanatatii si sa mizam de fiecare data pe un aport consistent din acele produse ce ne ajuta in dobandirea sanatatii optime. De asemenea si in promovarea unui regim alimentar sanatos, ce acorda mai multe sanse la o viata plina de activitati si de momente placute.

Este important sa ne gandim la aportul necesar de substante nutritive si sa militam de fiecare data pentru calitate. Noi trebuie sa fim cei care facem o schimbare cu propriul organism. O data schimbarea facuta pentru noi putem ajuta sa schimbam ceva si in mentalitatea celor din jur.

Laptele vegetal

Un lapte vegetal sau o băutură vegetală este un produs de origine vegetală, care prezintă aspecte apropiate laptelui de origine animală. Calciu și unele vitamine sunt adăugate in laptele vegetal pentru a ajusta compoziția lor nutritivă, în conformitate cu cea a laptelui de vacă. Astazi, toata lumea stie despre efectele benefice sau nu ale laptelui de vaca. In ciuda faptului ca acesta continua sa fie unul dintre tipurile de lapte cel mai mult consumate, efectele sale provoaca tot mai multi oameni sa caute o alternativa. De aceea laptele vegetal obtinut din surse vegetale si apa este considerat cea mai buna alternativa. Nu numai ca are un gust bun, dar este foarte sanatos.

Medicii si nutritionistii devin din ce in ce mai constienti de problemele cauzate de consumul laptelui de vaca, motiv pentru care aceste preparate din lapte pe baza de plante sunt recomandate din ce in ce mai mult pentru bunastarea toturor consumatorilor.

Beeficiile laptelui vegetal:

  • nu contin lactoza si colesterol
  • continutul de grasimi este scazut
  • un continut mare de vitamina B
  • relatie echilibrata inre sodiu si potasiu
  • procentul de grasimi mono si polisaturate sunt benefice pentru inima
  • este perfect pentru persoanele cu digestie lenta, probleme cu constipatie etc.

Tipuri de lapte vegetal : lapte de soia, de orez, lapte de migdale, lapte de ovaz, lapte de orz, lapte de caju, etc

Toate tipurile de băuturi vegetale pot fi folosite pentru un mic dejun tradițional, și ca alternativă la laptele de vacă în prepararea produselor alimentare și dulciuri.

158813-425x283-soy-milk  Lapte de Soia

O alternativă viabilă la laptele de vacă, în special la cei care au factori de risc pentru ateroscleroza, deoarece soia reduce colesterolul – LDL. Este unul dintre cel mai consumat lapte vegetal. Laptele de soia este cel mai usor de digerat deoarece nu are nevoie de enzime. Este recomandat persoanelor alergice la lactoza. Este excelent pentru diabetici datorita faptului ca elibereaza lent zaharul, reduce colesterolul, are un continut ridicat de calciu, contine potasiu si magneziu (benefice pentru controlul tensiunii arteriale), este recomandat femeilor (sindromul premenstrual).

latte_vegetaleLapte de Migdale

Lapte de migdale: are gust mai delicios si dulce, oricum , nu poate fi folosit ca înlocuitor pentru laptele matern sugari. Chiar dacă poate fi utilizat pentru micul dejun și pentru producerea altor produse alimentare, de obicei , acest tip de lapte constituie o alternativă la ipoteza fructelor uscate.  O alta optiune excelenta, este de asemenea indicat persoanelor cu un nivel redus de energie si cei care au nevoie de suplimente alimentare.

Consumul laptelui de migdale ajuta la reducerea colestrolului. Are un continut ridicat de magneziu, fier, calciu si vitamina E si previne osteoporoza. Datorita continutului ridicat de potasiu este benefic pentru creier si muschi, persoanelor anemice, este un bun digestiv, etc

beneficiile-laptelui-de-ovazLaptele de ovaz

Este o bautura excelenta pentru cei care doresc sa piarda in greutate. Un singur pahar de lapte de ovaz consumat de dimineata iti da o parte din energia de care ai nevoie. Avand un continut ridicat de fibre, laptele de ovaz intareste sistemul digestiv si iti ofera senzatia de satietate. Este bogat in carbohidrati si ofera mai multe proteine decat orezul sau graul. Laptele de ovaz asigura acizi grasi esentiali si ajuta la reducerea colesterolului.

Laptele de orez

Se prepara in general din orez brun. Nu are proteine mai deloc dar are de doua ori mai multi carbohidrati decat laptele de vaca. Nu contine calciu mai deloc iar laptele din orez care se gaseste in supermarketuri este imbogatit cu calciu. Ofera 120 mg de calciu la 100 de ml, la fel ca laptele de vaca.

Laptele de orez poate inlocui laptele de vaca atat timp cat este inclus intr-un regim echilibrat care ofera suficiente proteine de la animale si este suplimentat cu calciu.

În concluzie, dintre varietatea tipurilor de lapte vegetal doar laptele de soia fortificat este o băutură comparabilă din punct de vedere nutriţional cu laptele de origine animală.

Alimentatia Raw Vegana

O dieta raw vegana este un model de alimentație care constă în principal din alimente nepreparate, neprelucrate. Ideea din spatele alimentaţiei raw vegane este să adăugăm în dieta zilnică, cantităţi mari de hrană vie, de origine vegetală, căreia nimeni nu-i poate discredita calităţile nutriţionale concentrate.

Denumirea raw food sau raw vegan înseamnă alimentaţia vegană fără foc.

Piramida Hrana VieAlimentatie Vegană este de fapt alimentatia fără ingredient de origine animală, ci doar vegetală, în care alimenele de bază sunt:

  • Legumele, într-o varietate cât mai largă, dar în special leguminoasele pline de clorofilă;
  • Germenii şi vlăstarii, surse majore de proteine complexe. Sunt uşor de asimilat şi de digerat atât vara, cât şi pe timp friguros;
  • Seminţele şi nucile sunt, de asemenea, surse de proteine şi acizi graşi esenţiali;
  • Fructele naturale în proporţie destul de mică, dar şi din cele uscate în mod natural, fără coloranţi sau zahăr;
  • Superalimentele,  reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, şi până la prafuri vegetale deshidratate, bogate în nutrienţi complecşi.

Alimentaţia bogată în hrană vie are conţinut ridicat de apă, iar aceasta ne va ajuta să ne simţim sătui după porţii mici, fiind totodată şi hidrataţi.

Beneficiile aduse organismului in urma acestui stil de viata sunt foarte multe, atât în ceea ce priveşte corpul, cât şi mintea noastră. Deoarece hrana crudă este plină de nutrienţi vii, dar mai ales de clorofilă, care ne încarcă.

  • Alimentele crude au o mare valoare nutritivă. Dacă nu sunt gătite, îşi păstrează toţi nutrienţii intacţi.
  • Ajută la detoxifierea organismului.
  • Beneficiem de o digestie mult mai rapidă decât în cazul alimentelor procesate termic.
  • Oxigenarea şi hidratarea celulelor corpului.
  • Echilibrarea greutăţii şi ajungerea la o greutate optimă. Verdeţurile, legumele şi unele fructe sunt sărace în calorii, astfel încât putem să mâncăm cantităţi mari, dar să pierdem în greutate.
  • Alimentaţia raw vegana ne furnizează toţi macro şi micronutrienţii necesari – proteine, acizi graşi esenţiali, minerale, vitamine şi zaharuri simple. Alimentele crude sunt bogate si în enzime.
  • Are efect anti-îmbătrânire datorita antioxidanţilor prezenţi în fructe şi legume .
  • Creşterea nivelului de energie şi a vitalităţii.
  • Sănătate mentală şi emoţională bună.

Trecerea către alimentaţia raw vegana nu se face deodată, ci treptat, chiar în ani de zile. Scopul nostru nu trebuie să fie 100% raw vegan. Orice procent de hrană crudă de azi, dacă este mai mare decât ieri, este minunat, iar procentul de hrană crudă şi-l stabileşte fiecare. Scopul nu este să avem un procent cât mai mare, ci acela de a ne simţi confortabil cu această schimbare şi să simţim beneficiile.

Save

Semintele de dovleac…

 Stiati ca…miez dovleac

semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fitonutrienți: magneziu, mangan, fier, cupru, triptofan, zinc, fosfor și multe altele care aduc o mulțime de beneficii sănătății.

…o jumatate de ceasca de seminte de dovleac contine mai multe proteine decat aceeasi cantitate de migdale.

…consumate crude, semintele de dovleac au un efect miraculos asupra starii de sanatate a organismului.

…sunt  o sursă importantă de proteine. Aproximativ 30 g de seminte de dovleac conțin aproximativ 10 g de proteine.

reduc colesterolul rău (LDL) și il cresc pe cel bun (HDL).

…conțin substanțe care se  transform în organism în niacină si serotonină,  așa numiții hormoni ai fericirii, care declanșează strarea de bine și înlătură stările anxioase.

…glutamatul ajută la producerea unei substațe neurochimice care reduce stresul și anxietatea, generând totodată gustul dovleacului.

…conțin zinc  ce are rolul de a întări sistemul imunitar și ajută la combaterea osteoporozei.

…semințele de dovleac au un puternic efect antimicrobian, antiviral și antifungic. De asemenea, semințele de dovleac ajută la înlăturarea paraziților interni, precum și la prevenirea apariției lor.

…semintele de dovleac conțin o gamă variată de antioxidanți: vitamina E, magneziu, zinc, precum și antioxidanți fenolici.

Mai multe studii au aratat că extractul din semințe de dovleac ajută la reglarea glicemiei și protejează rinichii în cazul persoanelor care suferă de diabet.

Modalitati sanatoase de a consuma include in dieta seminte de dovleac

  • pumpkin-oil-and-pumkin-seedsConsumatile crude, deoarece sunt mult mai sanatoase.
  •  Amestecatile cu alte tipuri de seminte, nuci, sau fructe deshidratate.
  •  Poti sa inglobezi seminte de dovleac cand prepari dulciuri acasa, de la biscuiti si prajiturele pana la paine si alte preparate cu aluat, sunt ideale si la salate de legume sau de fructe.
  • Poti folosi si ulei din seminte de dovleac la gatit. Uleiul este un ingredient perfect pentru dressinguri de salate, supe, mergand de minune cu otetul si cu usturoiul.
  •  Le poti praji acasa la tine, ca sa supraveghezi mai bine adaosul de sare. Ca sa fie mai gustoase si mai sanatoase, le poti adauga in loc de sare alte condimente cum ar fi ghimbir sau nucsoara.
  •  Poti prepara si un lapte din seminte de dovleac, astfel: pune intr-un blender 100 de grame de seminte, amesteca bine pana cand obtii o pulbere si adauga trei cani de apa calda peste ea, apoi amesteca din nou. Strecoara si se bea laptele intre mesele principale.

Fiind bogate in calorii este bine sa consumam cu moderatie semintele de dovleac.

 

Semintele de canepa …

semințe-de-cânepaSemintele de canepa sunt din ce in ce mai promovate de nutritionisti datorita proprietatilor nutritive complete.

Semintele de canepa gasite in comert nu au nici urma de drog. Au inceput sa aiba cautare pe piata lumii din cauza proprietatilor lor exceptionale inca din anii ’90. Acestea sunt considerate a fii unele dintre cele mai complete „nutritional” alimente din lume.  Contin ratia perfectă de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, 1:3. Acizii graşi esenţiali ajuta sistemul imunitar, sunt antioxidanţi puternici , ne apără de soare şi construiesc o piele frumoasă. Acizii graşi esenţiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile în exces.

Seminţele de cânepa sunt cea mai bună sursă de acid gama linolenic – un acid esenţial Omega 6 care are proprietăţi antiinflamatorii şi de echilibrare hormonală.

Facand parte de fapt din categoria nucilor si avand un gust delicios de miez de nuca, dar cu o aroma mai speciala acestea au urmatoarele proprietati:

  • Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.
  • Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature. A crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.
  • Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema grăsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.
  • Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.
  • Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

    Unde le gasim si cum se consuma semintele de canepa

    Semintele de canepa sunt bune a se consuma singure ca o gustare. Merg insa bine si presarate in salate. Chiar si blenduite in smoothie sau dressing-uri dau o savoare aparte. Odata ce ai gustat din ele , este greu sa rezisti gustului puternic si texturii unturoase deosebit de placute.

    Daca nu ati mai consumat pana acum, mancati cu grija si cresteti cantitatea in timp . Corpul trebuie sa se obisnuiasca cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigura este de intre 3-5 linguri/zi pentru un adult .

Save

Hrisca, un aliment uitat

Buckwheat4Hrisca, originară din Asia, a fost răspândită în Europa de către mongoli și turci, iar astăzi este o plantă apreciată de milioane de oameni, adepți ai unui regim de viață sănătos. Hrișca nu este o cereală în ciuda înfățișării sale (este încadrată în categoria pseudocerealelor), este un aliment tradițional în Rusia, de altfel cel mai mare cultivator și exportator din lume.

Mulți care încearcă să evite boabele se limitează la fructe și cartofi dilci ca surse de carbohidrați buni.

Hrișca – o excelentă proteină vegetală, conține 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină. De asemenea este o sursă excelentă de mangan, cupru și magneziu precum și de fibre. Este un aliment slab caloric fiind recomandat persoanelor cu probleme de greutate.

BENEFICII

  • menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale
  • previne instalarea diabetului de tip II
  • vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
  • menţine tânăr sistemul nervos
  • îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare
  • vă protejează împotriva accidentelor vasculare
  • scade colesterolul
  • ţine sub control tensiunea arterială
  • previne apariţia pietrelor la bilă

buckwheat-how-to-cook-665Semintele de hrisca sunt aromate si pot fi consumate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina,  de asemenea in numeroase combinatii. E bine să o consumaţi o dată la două zile, împreună cu cerealele voastre preferate: grâu, secară, ovăz sau orez. Pe săptămână, este indicat consumul a aproximativ 300 de grame de hrişcă.

Hrișca este lipsită de gluten și sigură pentru cei cu boală celiacă și sensibilitate la gluten. Studiile arată că, chiar și în concentrații mari, făina de hrișcă și proteinele purificate nu au reacții imunologice pentru pacienții cu boală celiacă.

Hrișca este bogată în substanțe nutritive esențiale.

Fibrele rezistente sunt un compus dovedit .Scad nivelul zahărului din sânge după masă, ajută la scăderea în greutate, reduce poftele alimentare și îmbunătățesc diabetul. Toate versiunile de hrișcă conțin fibre rezistente, dar boabele fierte, numite crupe, conțin cel mai mult 6% sau mai mult.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Alimente sanatoase

power-breakfast-bowl-simplehealthykitchen.com-oatmeal-blackberries-chia-1-of-1

Daca este sa ne luam dupa tot ceea ce auzim, atunci cu siguranta am fi de acord cu sintagma „nu tot ce zboara se si mananca”. Cu alte cuvinte, avem grija la tot ceea ce ingeram, la proprietatile fructelor si legumelor si la modul in care ne ajuta acestea sa avem o viata sanatoasa intr-un corp sanatos.

Se spune ca afinele, guliile, somonul, coacazele sau fructele uscate aduc nenumarate beneficii nutritive asupra organismului nostru.  De regula, aceste alimente sunt etichetate ca fiind „super alimente” sau alimente benefice. La ora actuala nu exista nicio definitie stiintifica care sa confirme acest lucru, insa nutritionistii tind sa creada si sa afirme ca asa este.

In general, aceste super alimente contin niveluri ridicate de vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie. Pot fi de asemenea, o sursa de antioxidanti, substante ce ajuta la prevenirea bolilor, la indepartarea celulelor moarte sau la revitalizarea starii de spirit. In timp ce exista si o serie de alimente comune ce furnizeaza doar substante nutritive, se identifica si o serie de alimente exotice. Acestea sunt mai putin obisnuite si consumate, dar cu o serie de proprietati ce merita a fi cunoscute.

Ce trebuie sa consumam in aceasta perioada?

Este important sa stim cu totii ca sanatatea nu inseamna doar alimentatie potrivita, ci si o activitate fizica regulata, cel putin 30 de minute in fiecare zi. Pentru cei ce se afla in lupta cu kilogramele in plus, pentru sportivi si atleti, se recomanda consumul urmatoarelor alimente, benefice in fiecare etapa de crestere si dezvoltare.

Cercetarile stiintifice nu neaga faptul ca fructele goji sunt bogate in antioxidanti, vitamine, si minerale. Fructele de goji se regasesc in forma naturala, uscata, in pulberi si in bauturi si sunt un plus pentru sanatatea noastra.

Nutritia in cea mai pura forma inseamna si consumul de fructe deshidratate, cereale sau seminte si nuci, menite sa aduca imbunatatiri semnificative asupra sistemelor organismului uman.

De exemplu, nucile uscate sunt extrem de bune in combaterea afectiunilor sistemului digestiv. Semintele de chia sunt extrem de benefice pentru intarirea sistemului pilos, in special pentru cresterea firelor de par mult mai puternice.

Cocoa-beansPudra de cacao contine flavonoide. Acestea sunt elemente recunoscute pentru scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea fluxului de sange de la creier la inima. Cu mai putin de 15 calorii per lingura de pudra de cacao, o persoana ar putea sa isi recapete pulsul normal al inimii. Trebuie urmat  cel putin 15 zile o astfel de dieta alimentara ce include consumul zilnic.

Pudra de cacao este un apel bun la sanatate, cu beneficii pentru inima, circulatie, dantura. Insa, daca veti cumpara vreodata pudra de cacao pentru consum, atunci analizati eticheta pe care sunt enumerati compusii. Daca identificati denumirea de cacao alcalinizata, atunci sa stiti ca pulberea a fost prelucrata si are o multime de antioxidanti lipsa. Cea mai buna varianta este sa alegeti forma bruta a substantei.

hempseeds2Seminte de canepa. In ciuda relatiilor inrudite cu o alta planta cu efecte miraculoase, semintele de canepa nu contin nici macar o urma de ingredient psihoactiv. Semintele de canepa sunt bogate in proteine si contin toti aminoacizii esentiali pentru crestere si pentru intarirea imunitatii.

Semintele de canepa au si un raport optim de acizi grasi omega 6 si omega 3. Sunt o sursa mai mult decat buna de magneziu si potasiu. Semintele de canepa au un gust foarte bun si placut. Acest gust le face sa fie ideale in prepararea de supe, salate, paste sau piureuri de legume. Puteti achitizitiona seminte de canepa decorticate la 100, 250, 500 grame sau 1kg de pe super-foods.ro.

Beneficiile consumului de seminte de canepe se reflecta la nivel cerebral. Acolo  actioneaza ca un stimulator al memoriei, dar si asupra tranzitului intestinal. Cu alte cuvinte, acizii grasi din componenta acestor seminte sunt importanti pentru dezvoltarea optima a copilului, Ajuta la   reducerea riscului de infectii. Dar sunt extrem de bune si pentru diabetici, deoarece ajuta la diminuarea indicelui glicemic, pentru o stare de bine optima.

DSC_9202-1Semintele chia sunt extrem de nutritive pentru fiecare dintre noi. Consumand aceste seminte vom observa beneficiile pe care le primim de la aceste fructe, native din Mexic. Semintele chia sunt bogate in substante nutritive, au acizi grasi omega 3, fibre si o cantitate considerabila de calciu.

Consumul regulat al acestora se resimte in textura tenului. De asemena in culoarea naturala a podoabei capilare, un sistem imunitar intarit, precum si o vedere optima. Semintele chia se consuma separat de alte alimente bogate in acizi grasi, o lingurita pe zi. Pot fii consumate ca atare sau in combinatii cu fulgi de ovaz, salate, piureuri si deserturi.

Oferte speciale pentru sanatatea corpului nostru

In cadrul magazinului online Super Foods Trading vom gasi o multime de oferte speciale, la cele mai tentante preturi, pentru ca noi, consumatorii, sa ne bucuram de aportul suplimentar si de beneficiile produselor naturale. De la fructe uscate, fructe confiate, nuci, alune, si pana la seminte, cereale si super alimente putem cumpara dupa placul inimii si al stomacului.

Pe langa posibilitatea de a comanda online, magazinul specializat in nutritie sanatoasa 100% ofera si transport gratuit pentru comenzi in valoare de 250 de lei, impreuna cu un cadou surpriza. Nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume, super alimente, fructe uscate si de suplimente nutritive. 

De ce? Pentru ca noi, romanii sa acordam mai multe importanta sanatatii. Sa mizam de fiecare data pe un aport consistent din acele produse ce ne ajuta in dobandirea sanatatii optime. Promovarea unui regim alimentar sanatos acorda mai multe sanse la o viata plina de activitati si de momente placute.

Este important sa ne gandim la aportul necesar de substante nutritive si sa militam de fiecare data pentru calitate. Acestea ajuta sa avem un organism puternic si sanatos, pentru a ne bucura cat mai mult de viata. Noi trebuie sa fim cei care facem o schimbare cu propriul organism.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sanatate din natura

agribusiness_testimonial

Traind intr-o societate „moderna” in care tot ce conteaza este profitabilitatea activitatilor de zi cu zi, neglijam adesea sanatatea fizica, psihica si spirituala nerealizand ca acestea sunt de fapt din ce in ce mai greu de pastrat si de recuperat.

Majoritatea obiceiurilor „vietii moderne” sunt nesanatoase… mesele luate in graba fara a se acorda atentie alimentelor consumate; lipsa de miscare / sedentarismul; supraalimentarea si utilizarea unei alimentatii nerationale.

Stilul de viata reprezinta suma alegerilor mici, aparent lipsite de importanta, facute in viata de zi cu zi si care au un impact major pe termen scurt sau lung asupra sanatatii noastre.

Intoarcerea spre natura si produsele oferite de aceasta, reprezinta cea mai buna decizie pentru sanatatea noastra. Tot ceea ce inseamna produs 100% natural: legume, fructe, cereale, seminte, s.a. – reprezinta o sursa inepuizabila de sanatate. Din multitudinea darurilor oferite de natura ne vom concentra in acest articol asupra semintelor: Chia, Quinoa, In, si Canepa.

Toate acestea sunt surse naturale de proteine vegetale, cruciale pentru sanatatea celulelor si necesare pentru construirea sanatoasa a muschilor. Spre deosebire de  proteinele de origine  animala semintele sunt lipsite de colesterol rau, si sarace in grasimi saturate. Necontinand in mod natural gluten nu sunt susceptibile de a provoca reactii alergice.

ThinkstockPhotos-503457400_8A809640-F0C3-11E5-88A6061EFD4639D7

Chia (Salvia Hispanica) face parte din familia mentei. Timp de secole a fost nelipsita din  alimentatia populatiilor aztece, avandu-si originea in zona Americii Centrale mai exact a Mexicului. Cantitatea mare de nutrienti – proteine, minerale, fibre – oferite de micuta samanta asigura o sursa naturala de energie cu eliberare treptata pe durata intregii zile. Cei noua aminoacizi esentiali continuti sunt o buna sursa de proteina de inalta calitate. Consumul a doar 2 linguri de chia ofera 11 grame de fibre si 4 grame de proteine. Fibrele naturale continute ofera senzatia de satietate (ajuta la slabit) si permit o absorbtie superioara a nutrientilor din alimentele consumate. Continutul ridicat ce calciu, mangan si fosfor asigura o dezvoltare armoniasa a sistemului osos. Semintele de chia pot fii consumate ca atare, cu iaurt, lapte, budinci, salate, etc.

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor fiind un aliment de baza al vechilor incasi care o numeau „cereala mama”. Boabele de quinoa se prezinta sub forma unor mici sfere de culoare galbena, rosie sau neagra, cu un diametru de aproximativ 1.5 mm. Alaturi de semintele de chia, in, canepa, amaranth, mei, floarea soarelui, quinoa se afla in toate topurile superalimentelor, si asta pentru un motiv intemeiat: nivelul proteic ridicat, mai mare ca al multor tipuri de carne. Proteina din quinoa fiind de origine vegetala nu produce colesterol sau origidizarea arterelor ci mai mult reduce cantitatea de grasimi din sange reducand riscul de atac de cord. Quinoa este o sursa importanta de aminoacizi esentiali, adica acei aminoacizi pe care organismul nostru nu ii poate produce si trebuie sa provina din alimente. Pe langa proteinele sale unice quinoa, contine cantitati apreciabile de vitamine (A,C,D,E,K si complexul B), minerale (fier, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, potasiu, zinc), fibre si ulei (continut ridicat in acid linoleic esential). Quinoa este una din putinele cereale care nu contine gluten, este gustoasa si usor de digerat. Se prepara intr-un mod asemanator orezului dar intr-un timp mult mai scurt iar prin fierbere boabele de quinoa isi maresc volumul de aproximativ 4 ori. Se poate consuma ca atare, in budinci, adaugata in salate, supe sau sosuri. Dupa fierbere quinoa are textura pufoasa si o aroma usoara de nuca facand din aceasta o aletrnativa mai sanatoasa la orez sau cuscus. Faina de quinoa poate fi folosita in panificatie cand se doreste obtinerea unui produs fara gluten.

Seminte de In pe cat sunt de mici pe atat sunt de sanatoase fiind recomandate in curele de detoxifiere, slabire dar si pentru aportul lor de energie. Acestea reprezinta una dintre cele mai importante surse de fibre naturale (fiecare lingura continand aproximativ 8grame), dar in acelasi timp contin cantitati semnificative de minerale esentiale (magneziu, fosfor, cupru si mangan), tiamina si fitochimicale. Semintele de in sunt o importanta sursa vegetala de acizi grasi Omega 3, care joaca un rol important impotriva inflamatiilor si in reglarea tensiunii arteriale. Printre beneficiile terapeutice ale consumului de in putem amintii : scaderea colesterolului si nivelului zaharului din sange, prevenirea bolilor cardiovasculare, intarzierea imbatranirii oaselor si a pielii, intarirea sitemului imunitar, combaterea migrenelor si a durerilor menstruale, cresterea nivelului de energie si reducerea stresului.

Miezul semintelor de in este inchis intr-un invelis foarte dur, facandu-le nedigerabile si de aceea este recomndata macinarea lor pentru a obtine maximum de beneficii.

Semintele de Canepa sunt unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutritional si singura sursa naturala de acizi grasi Omega 3 si Omega 6,in ratia perfecta 1: 3. Semintele de canepa nedecojite contin aproximatix 37% proteine, acest aspect plasandu-le in topul surselor naturale de proteine alaturi de algele marine. Acestea contin toti cei 9 aminoacizi esentiali in ratie favorabila dar si aminoacizi sulfurosi: metionina, cisteina, cistina care sunt folosite rapid de organism pentru a regenera parul, unghiile, pielea, muschii si tesutul conjunctiv. Acizii grasi esentiali sunt antioxidanti puternici care intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa ardem grasimile in exces.

Semintele de canepa sunt una dintre cele mai bune surse naturale de acid gamalinoleic (Omega 6) cu proprietati antiinflamatorii, de echilibrare hormonala, dar si de lecitina cu un rol important in constrructia organelor interne (ficat, creier).

Pot fi consumate ca atare dar si folosite in salate, smoothie-uri, dressing-uri, s.a. iar cantitatea zilnica recomandata pentru inceput este de 3-5 linguri / zi / adult sau 3-5 lingurite / zi / copil.

Cand vine vorba despre alimentatie toti specialistii in nutritie sanatoasa ne reamintesc cateva reguli de baza: fara prajeli, putine grasimi, renuntarea la dulciuri, limitarea consumului de paine, iar pe de alta parte … liber la fructe, legume, nuci si seminte, de preferat crude neprocesate termic. Datorita compozitiei si proprietatilor incredibile semintele fac parte din categoria Superalimente si sunt considerate a fi hrana viitorului. Desii nu exista din partea retail-urilor interesul promovarii acestor alimente, in ultima vreme din ce in ce mai multe magazine specializate cu vanzari online au inteles importanta si beneficiile aduse de acestea. Unul dintre aceste magazine online este www.super-foods.rohttp://super-foods.ro/seminte/ care incearca sa readuca in viata dumneavoastra natura si simplitatea, avand ca scop principal promovarea unul stil de viata echilibrat, sanatos prin aducerea in atentia dumneavoastra a produselor alimentare naturale, la preturi convenabile, ca alternativa viabila la „stilul de alimentatie modern”.

Save

„Turmericul” (Curcuma)

turmeric-powder-desibantu-1024x400Turmericul (curcuma longa) reprezinta galbenul puternic si stralucitor din curcubeul condimentelor. Cu un gust piperat, amar si un parfum bland, acesta ne aminteste de ghimbir si portocala. A fost numit „sofranul indian” datorita culorii sale galben-portocaliu, si este unul dintre ingredientele de baza ale prafului de curry – condiment folosit in general pentru mancaruri din orez, supe, sosuri, carne de pui, peste sau fructe de mare.

Turmericul este folosit cu preponderenta in bucataria indiana, dar in ultimii ani s-a demonstrat ca este mult mai mult decat un simplu condiment… avand o lunga istorie a folosirii sale medicale in medicina traditionala Chinezeasca si Ayurvedica.

Pigmentul galben-portocaliu este dat de curcumina – un ingredient medical activ cu multe proprietati anti-inflamatoare, anti-oxidante si anti-bacteriene. Numeroasele studii medicale efectuate au demonstrat ca efectele antiinflamatorii ale curcuminei pot fii comparate cu succes cu cele ale unor puternice medicamente (hidrocortizon, fenilbutazona, motrin), dar fara a avea efecte secundare (toxice) ale acestora (formarea ulcerului, scaderea numarului de leucocite, sangerari intestinale).curcuma3

Despre beneficiile terapeutice ale Curcumei s-a discutat si se va discuta mult timp de acum inainte , in prezent fiind in plina desfasurare nenumarate teste si studii de laborator. Printre beneficiile deja demonstrate putem amintii:

  • Rol neuroprotector – se stie ca in tari precum India si China, unde  turmericul face  parte din dieta zilnica, boli precum Alzheimer sau dementa senila sunt foarte rar intalnite. Studiile publicate in Analele Academiei Indiene de Neurologie au aratat ca folosirea curcuminei duce la o imbunatatire a memoriei la pacientii cu Alzheimer.
  • Efect antioxidant – cercetatorii americani au descoperit ca tratamentul bazat pe folosirea curcuminei suprima cresterea celulelor canceroase de col uterin prin modificarea cai moleculare HPV. Curcuma impiedica formarea celulelor maligne, le anihileaza pe cele existente, observanduse chiar o micsorare a anumitor tumori.  Turmericul este doar un adjuvant in lupta impotriva cancerului si nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul de specialitate.
  • Stimuleaza imunitateacurcumina are o valoare terapeutica uriasa si stimularea imunitatii este una dintre cele mai importante proprietati ale Curcuminei, ” este de 8 ori mai puternica decat vitamina E si C, acest antioxidant intareste imunitatea organismului, mentine nivelul normal al colesterolului si intarzie imbatranirea”  – dr. Joseph Mercola.
  • Protejarea ficatului – previne deteriorarea acuta a ficatului prin mai multe mecanisme avand efect antifibrotic si fibrinolitic eficient in tratamentul bolilor hepatice cronice.
  • Scaderea in greutate – ajuta la pierderea kilogramelor in plus si reduce incidenta bolilor legate de obezitate.

Un mare dezavantaj al curcumei este biodisponibilitatea scazuta adica gradul de asimilare al acesteia de catre organsim se situeaza intre 5 – 60%. Folosita in asociere cu piperina (substanta activa din piperul negru), cu bromelina (substanta activa din ghimbir) sau cu anumite grasimi vegetale (ulei de cocos), se poate dubla absorbtia acesteia in organism. De asemenea este recomandata incalzirea usoara a preparatelor pe baza de curcumina neexistand riscul pierderii proprietatilor nutritionale se terapeutice.

Turmericul pe langa nenumaratele beneficii pentru sanatate este si un condiment din ce in ce mai folosit in prezent, fapt datorat noilor curente culinare bazate pe o alimentatie sanatoasa, vegetariana. Daca cu cativa ani in urma acest condiment era prea putin cunoscut in Romania, acum poate fii gasit la preturi mai mult decat accesibile in magazinele online specializate .

 

 

Save

Save

Save

Uleiul de Cocos , ce nu stiai…

CoconutOilUleiul de cocos este un superstar in crestere cand vine vorba de „revolutia grasimilor sanatoase”. Uleiul de cocos este recunoscut ca fiind un aliment functional cu multiple implicatii nutritionale si medicinale, cunoscute din antichitate de anumite civilizatii.

Se discuta din ce in ce mai des despre potentialul miraculos al uleiului de cocos, de imbunatatirea metabolismului, sanatatea inimii, functionarea creierului, sanatatea oaselor, arderea grasimilor,s.a.

Unul dintre factorii majori care stau la baza acestor trasaturi distincte este continutul unic de acizi grasi, care fac diferentierea fata de alte uleiuri dietetice conventionale. Toate grasimile si uleiurile pe care le consumam sunt compuse din molecule numite acizi grasi. Biochimic acestia sunt compusi dintr-un lant de atomic de carbon conectati intre ei prin legaturi  chimice. Cand trei acizi grasi se combina cu o molecula de glicerol, se formeaza o triglicerida, aceasta fiind componenta structurala de baza a grasimilor si uleiurilor. Caracteristicile unei grasimi dietetice, inclusiv modul in care arata, cat de solida este si modul in care functioneaza in organism sunt determinate de tipul de acizi grasi, de trigliceride care o compun.

Adaugarea uleiului de cocos in dieta zilnica aduce numeroase beneficii pentru sanatate printre care putem mentiona:

  • Accelerarea metabolismului. Includerea uleiului de cocos in alimentatia noastra accelereaza metabolismul; pare greu de crezut dar studiile efectuate arata ca doar 30 ml (2 linguri) de ulei de cocos consumate zilnic accelereaza arderea grasimilor acumulate in jurul taliei, cu efecte vizibile in 1-3 luni.
  • Imbunatatirea digestiei. Uleiul de cocos tinde sa sporeasca absorbtia altor nutrienti inclusiv minerale (magneziu si calciu), vitamine (A,B,D,E,K) si aminoacizi; studiile au demonstrat o imbunatatire semnificativa a deficienteleor de vitamina B si calciu atunci cand uleiul de cocos face parte din dieta zilnica, aceste lucru nedatoranduse continutului nutritv al uleiului ci mai degraba faptului ca ajuta la asimilarea acestor substante nutritive din alimentele consumate.
  • Imbunatatirea functionarii tiroidei. Deoarece uleiul de cocos accelereaza metabolismul acesta are un efect stimulator si asupra tiroidei, facand ca aceasta sa revina la o functionare normala, in cazul in care primeste o alimentatie corecta.
  • Repararea si vindecarea pielii. Accelereaza reepitalizarea, imbunatateste activitatea enzimatica antioxidanta si stimuleaza conectarea colagenului cu tesutul care trebuie reparat.
  • Efect antimicrobian si antifungic.  In urma studiilor efectuate s-a demonstrat ca uleiul de cocos constituie un tratament adjuvant eficient pentru infectiile cauzate de bacterii, virusi, ciuperci si paraziti. Spre deosebire de antibioticele cu spectru larg acesta nu distruge toate microorgansimele, ci este extrem de selectiv astfel incat flora naturala sanatoasa se poate dezvolta in continuare.

Pe langa multiplele beneficii aduse sanatatii, folosirea uleiului de cocos pentru gatit castiga din ce in ce mai mult teren. Avand un punct de fum (ardere) mai ridicat decat celelalte grasimi vegetale. Uleiul de cocos poate fii folosit pentru a pregatii legume, carne, deserturi. Acesta nu fumega, este foarte versatil, pastreaza aromele mancarurilor, creeaza o crusta frumoasa in urma prajirii. Acesta se prezinta in stare solida (la temperaturi < de 25 grade C) avand un aspect asemanator cu cel al untului. Spre deosebire de acesta este mult mai sanatos.

coconut-oil-for-health

Datorita calitatilor sale nutritive si curative  putem adauga uleiul de cocos pe lista superalimentelor alaturi de semintele de chia, canepa decorticate, fructele goji, quinoa, etc. Toate aceste superalimente pot fii achizitionate la preturi convenabile in magazinele online cu produse naturale >> vezi aici<<.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Pentru tine, pentru viata