Arhiva categoriei: Raw vegan

Nucile Braziliene

Nucile Braziliene sunt o adevarata super-hrana fiind unul dintre dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sănătății și longevității. Sunt recoltate in salbaticie si exclusiv in sezonul umed al padurii tropicale. Datorita cererii mari pentru aceste nuci au inceput sa se consutruiasca plantatii . In Brazilia este ilegal sa se taie un copac de nuci de Brazilia. Acesti arbori masivi pot trai intre 500 si 800 de ani!

Nucile de Brazilia sunt de fapt semințe de la arborele de nuci din Brazilia, unul dintre cei mai mari copaci din Amazon. Acești copaci sunt atât de mari încât doar unul poate produce 250 de kilograme de nuci într-un an.50b90d09c0bfc626e2a7bb8f824264d1

Știm că beneficiile seleniului sunt enorme, dar este adesea greu să obțineți seleniu în dieta de zi cu zi.

Deci, dacă vă luptați să obțineți acest compus sănătos, nu trebuie decat sa consumati nucile de Brazilia. Nuca de Brazilia este sursa de alimentare nr 1 de pe planeta pentru acest element chimic.
Seleniul este crucial pentru multe funcții ale corpului.  Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt puternic protejate și prețuite pentru aroma delicioasă și conținutul ridicat de nutrienți, precum și pentru uleiurile extrase din acestea pentru produse de frumusețe și multe altele. Nucile din Brazilia sunt consumate în mod obișnuit crude și sunt bogate în proteine, fibre, seleniu, tiamină, cupru și magneziu. Pe lângă faptul că sunt cele mai bune surse de seleniu din lume, oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
 

Când vine vorba de a consuma nuci de Brazilia este recomandat sa consumati una sau două nuci / zi.
Nu este bine să exagerați datorită conținutului ridicat de seleniu.

Nu multe alimente sunt capabile să vă îmbunătățească sanatatea, să vă protejeze împotriva cancerului și să vă stimuleze metabolismul, dar nucile de Brazilia pot!

51XWYY897zL

Deci, care sunt beneficiile aduse sanatatii in urma consumului  nucilor de Brazilia ?
Să începem chiar la vârf cu seleniul – anti-cancer.
Nuca de Brazilia este cea mai densă sursă de hrană a seleniului biodisponibil. Seleniul este un antioxidant care joacă multe roluri importante în corpul nostru. Iată o listă rapidă de beneficii pentru seleniu:

* Seleniu asistă funcția tiroidiană prin transformarea inactivului T4 (hormonul tiroidian) în forma activă T3. -> Funcția tiroidiană sănătoasă = metabolismul sănătos
* Proprietățile antioxidante ale seleniului îmbunătățesc funcția vitaminelor E și C, care ajută la scăderea îmbătrânirii pielii.
* Seleniul este un aliment puternic pentru sănătate pentru bărbați, deoarece crește nivelul de testosteron și îmbunătățește producția și motilitatea spermatozoizilor.
* Seleniul este important pentru femei ca un protector împotriva cancerului de sân.

*  Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. 

* Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. * Seleniul permite un raport sanatos de colesterol ajutand la cresterea HDL si scaderea LDL.

Nuca de Brazilia poate face parte dintr-un plan global de dieta sănătoasă deoarece conține cantități bogate de alți nutrienți cheie

Cel mai bine este să  consumati nucile de Brazilia crude,  deși pot fi prăjite și sărate ca cele mai multe fructe cu coajă lemnoasă.  Nuca de Brazilia poate fi, de asemenea, îndulcită și zdrobită pentru toppinguri de desert sau chiar făcută în budinci, dips și brânzeturi. Untul din Brazilia este o alternativă extrem de hrănitoare și gustoasă pentru laptele de migdale, soia sau laptele obișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat numai în cantități mici sau ocazional, astfel încât să nu exagerați în departamentul seleniului.
O gama variata de mixuri de nuci,fructe deshidratate si nuci,  nuci de Brazilia puteti cumpara de pe www.super-foods.ro  .

 Cel mai bine este să depozitați nucile din Brazilia etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat,  fără expunere la umiditate sau la lumina soarelui .De asemenea, puteți stoca nuci întregi din Brazilia într-o pungă etanșă la frigider, unde pot dura câteva luni.

http://theshawnstevensonmodel.com/benefits-of-brazil-nuts/

https://draxe.com/brazil-nuts/

Laptele vegetal

Un lapte vegetal sau o băutură vegetală este un produs de origine vegetală, care prezintă aspecte apropiate laptelui de origine animală. Calciu și unele vitamine sunt adăugate in laptele vegetal pentru a ajusta compoziția lor nutritivă, în conformitate cu cea a laptelui de vacă. Astazi, toata lumea stie despre efectele benefice sau nu ale laptelui de vaca. In ciuda faptului ca acesta continua sa fie unul dintre tipurile de lapte cel mai mult consumate, efectele sale provoaca tot mai multi oameni sa caute o alternativa. De aceea laptele vegetal obtinut din surse vegetale si apa este considerat cea mai buna alternativa. Nu numai ca are un gust bun, dar este foarte sanatos.

Medicii si nutritionistii devin din ce in ce mai constienti de problemele cauzate de consumul laptelui de vaca, motiv pentru care aceste preparate din lapte pe baza de plante sunt recomandate din ce in ce mai mult pentru bunastarea toturor consumatorilor.

Beeficiile laptelui vegetal:

  • nu contin lactoza si colesterol
  • continutul de grasimi este scazut
  • un continut mare de vitamina B
  • relatie echilibrata inre sodiu si potasiu
  • procentul de grasimi mono si polisaturate sunt benefice pentru inima
  • este perfect pentru persoanele cu digestie lenta, probleme cu constipatie etc.

Tipuri de lapte vegetal : lapte de soia, de orez, lapte de migdale, lapte de ovaz, lapte de orz, lapte de caju, etc

Toate tipurile de băuturi vegetale pot fi folosite pentru un mic dejun tradițional, și ca alternativă la laptele de vacă în prepararea produselor alimentare și dulciuri.

158813-425x283-soy-milk  Lapte de Soia

O alternativă viabilă la laptele de vacă, în special la cei care au factori de risc pentru ateroscleroza, deoarece soia reduce colesterolul – LDL. Este unul dintre cel mai consumat lapte vegetal. Laptele de soia este cel mai usor de digerat deoarece nu are nevoie de enzime. Este recomandat persoanelor alergice la lactoza. Este excelent pentru diabetici datorita faptului ca elibereaza lent zaharul, reduce colesterolul, are un continut ridicat de calciu, contine potasiu si magneziu (benefice pentru controlul tensiunii arteriale), este recomandat femeilor (sindromul premenstrual).

latte_vegetaleLapte de Migdale

Lapte de migdale: are gust mai delicios si dulce, oricum , nu poate fi folosit ca înlocuitor pentru laptele matern sugari. Chiar dacă poate fi utilizat pentru micul dejun și pentru producerea altor produse alimentare, de obicei , acest tip de lapte constituie o alternativă la ipoteza fructelor uscate.  O alta optiune excelenta, este de asemenea indicat persoanelor cu un nivel redus de energie si cei care au nevoie de suplimente alimentare.

Consumul laptelui de migdale ajuta la reducerea colestrolului. Are un continut ridicat de magneziu, fier, calciu si vitamina E si previne osteoporoza. Datorita continutului ridicat de potasiu este benefic pentru creier si muschi, persoanelor anemice, este un bun digestiv, etc

beneficiile-laptelui-de-ovazLaptele de ovaz

Este o bautura excelenta pentru cei care doresc sa piarda in greutate. Un singur pahar de lapte de ovaz consumat de dimineata iti da o parte din energia de care ai nevoie. Avand un continut ridicat de fibre, laptele de ovaz intareste sistemul digestiv si iti ofera senzatia de satietate. Este bogat in carbohidrati si ofera mai multe proteine decat orezul sau graul. Laptele de ovaz asigura acizi grasi esentiali si ajuta la reducerea colesterolului.

Laptele de orez

Se prepara in general din orez brun. Nu are proteine mai deloc dar are de doua ori mai multi carbohidrati decat laptele de vaca. Nu contine calciu mai deloc iar laptele din orez care se gaseste in supermarketuri este imbogatit cu calciu. Ofera 120 mg de calciu la 100 de ml, la fel ca laptele de vaca.

Laptele de orez poate inlocui laptele de vaca atat timp cat este inclus intr-un regim echilibrat care ofera suficiente proteine de la animale si este suplimentat cu calciu.

În concluzie, dintre varietatea tipurilor de lapte vegetal doar laptele de soia fortificat este o băutură comparabilă din punct de vedere nutriţional cu laptele de origine animală.

Alimentatia Raw Vegana

O dieta raw vegana este un model de alimentație care constă în principal din alimente nepreparate, neprelucrate. Ideea din spatele alimentaţiei raw vegane este să adăugăm în dieta zilnică, cantităţi mari de hrană vie, de origine vegetală, căreia nimeni nu-i poate discredita calităţile nutriţionale concentrate.

Denumirea raw food sau raw vegan înseamnă alimentaţia vegană fără foc.

Piramida Hrana VieAlimentatie Vegană este de fapt alimentatia fără ingredient de origine animală, ci doar vegetală, în care alimenele de bază sunt:

  • Legumele, într-o varietate cât mai largă, dar în special leguminoasele pline de clorofilă;
  • Germenii şi vlăstarii, surse majore de proteine complexe. Sunt uşor de asimilat şi de digerat atât vara, cât şi pe timp friguros;
  • Seminţele şi nucile sunt, de asemenea, surse de proteine şi acizi graşi esenţiali;
  • Fructele naturale în proporţie destul de mică, dar şi din cele uscate în mod natural, fără coloranţi sau zahăr;
  • Superalimentele,  reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume, şi până la prafuri vegetale deshidratate, bogate în nutrienţi complecşi.

Alimentaţia bogată în hrană vie are conţinut ridicat de apă, iar aceasta ne va ajuta să ne simţim sătui după porţii mici, fiind totodată şi hidrataţi.

Beneficiile aduse organismului in urma acestui stil de viata sunt foarte multe, atât în ceea ce priveşte corpul, cât şi mintea noastră. Deoarece hrana crudă este plină de nutrienţi vii, dar mai ales de clorofilă, care ne încarcă.

  • Alimentele crude au o mare valoare nutritivă. Dacă nu sunt gătite, îşi păstrează toţi nutrienţii intacţi.
  • Ajută la detoxifierea organismului.
  • Beneficiem de o digestie mult mai rapidă decât în cazul alimentelor procesate termic.
  • Oxigenarea şi hidratarea celulelor corpului.
  • Echilibrarea greutăţii şi ajungerea la o greutate optimă. Verdeţurile, legumele şi unele fructe sunt sărace în calorii, astfel încât putem să mâncăm cantităţi mari, dar să pierdem în greutate.
  • Alimentaţia raw vegana ne furnizează toţi macro şi micronutrienţii necesari – proteine, acizi graşi esenţiali, minerale, vitamine şi zaharuri simple. Alimentele crude sunt bogate si în enzime.
  • Are efect anti-îmbătrânire datorita antioxidanţilor prezenţi în fructe şi legume .
  • Creşterea nivelului de energie şi a vitalităţii.
  • Sănătate mentală şi emoţională bună.

Trecerea către alimentaţia raw vegana nu se face deodată, ci treptat, chiar în ani de zile. Scopul nostru nu trebuie să fie 100% raw vegan. Orice procent de hrană crudă de azi, dacă este mai mare decât ieri, este minunat, iar procentul de hrană crudă şi-l stabileşte fiecare. Scopul nu este să avem un procent cât mai mare, ci acela de a ne simţi confortabil cu această schimbare şi să simţim beneficiile.

Save

Alimente sanatoase

power-breakfast-bowl-simplehealthykitchen.com-oatmeal-blackberries-chia-1-of-1

Daca este sa ne luam dupa tot ceea ce auzim, atunci cu siguranta am fi de acord cu sintagma „nu tot ce zboara se si mananca”. Cu alte cuvinte, avem grija la tot ceea ce ingeram, la proprietatile fructelor si legumelor si la modul in care ne ajuta acestea sa avem o viata sanatoasa intr-un corp sanatos.

Se spune ca afinele, guliile, somonul, coacazele sau fructele uscate aduc nenumarate beneficii nutritive asupra organismului nostru.  De regula, aceste alimente sunt etichetate ca fiind „super alimente” sau alimente benefice. La ora actuala nu exista nicio definitie stiintifica care sa confirme acest lucru, insa nutritionistii tind sa creada si sa afirme ca asa este.

In general, aceste super alimente contin niveluri ridicate de vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie. Pot fi de asemenea, o sursa de antioxidanti, substante ce ajuta la prevenirea bolilor, la indepartarea celulelor moarte sau la revitalizarea starii de spirit. In timp ce exista si o serie de alimente comune ce furnizeaza doar substante nutritive, se identifica si o serie de alimente exotice. Acestea sunt mai putin obisnuite si consumate, dar cu o serie de proprietati ce merita a fi cunoscute.

Ce trebuie sa consumam in aceasta perioada?

Este important sa stim cu totii ca sanatatea nu inseamna doar alimentatie potrivita, ci si o activitate fizica regulata, cel putin 30 de minute in fiecare zi. Pentru cei ce se afla in lupta cu kilogramele in plus, pentru sportivi si atleti, se recomanda consumul urmatoarelor alimente, benefice in fiecare etapa de crestere si dezvoltare.

Cercetarile stiintifice nu neaga faptul ca fructele goji sunt bogate in antioxidanti, vitamine, si minerale. Fructele de goji se regasesc in forma naturala, uscata, in pulberi si in bauturi si sunt un plus pentru sanatatea noastra.

Nutritia in cea mai pura forma inseamna si consumul de fructe deshidratate, cereale sau seminte si nuci, menite sa aduca imbunatatiri semnificative asupra sistemelor organismului uman.

De exemplu, nucile uscate sunt extrem de bune in combaterea afectiunilor sistemului digestiv. Semintele de chia sunt extrem de benefice pentru intarirea sistemului pilos, in special pentru cresterea firelor de par mult mai puternice.

Cocoa-beansPudra de cacao contine flavonoide. Acestea sunt elemente recunoscute pentru scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea fluxului de sange de la creier la inima. Cu mai putin de 15 calorii per lingura de pudra de cacao, o persoana ar putea sa isi recapete pulsul normal al inimii. Trebuie urmat  cel putin 15 zile o astfel de dieta alimentara ce include consumul zilnic.

Pudra de cacao este un apel bun la sanatate, cu beneficii pentru inima, circulatie, dantura. Insa, daca veti cumpara vreodata pudra de cacao pentru consum, atunci analizati eticheta pe care sunt enumerati compusii. Daca identificati denumirea de cacao alcalinizata, atunci sa stiti ca pulberea a fost prelucrata si are o multime de antioxidanti lipsa. Cea mai buna varianta este sa alegeti forma bruta a substantei.

hempseeds2Seminte de canepa. In ciuda relatiilor inrudite cu o alta planta cu efecte miraculoase, semintele de canepa nu contin nici macar o urma de ingredient psihoactiv. Semintele de canepa sunt bogate in proteine si contin toti aminoacizii esentiali pentru crestere si pentru intarirea imunitatii.

Semintele de canepa au si un raport optim de acizi grasi omega 6 si omega 3. Sunt o sursa mai mult decat buna de magneziu si potasiu. Semintele de canepa au un gust foarte bun si placut. Acest gust le face sa fie ideale in prepararea de supe, salate, paste sau piureuri de legume. Puteti achitizitiona seminte de canepa decorticate la 100, 250, 500 grame sau 1kg de pe super-foods.ro.

Beneficiile consumului de seminte de canepe se reflecta la nivel cerebral. Acolo  actioneaza ca un stimulator al memoriei, dar si asupra tranzitului intestinal. Cu alte cuvinte, acizii grasi din componenta acestor seminte sunt importanti pentru dezvoltarea optima a copilului, Ajuta la   reducerea riscului de infectii. Dar sunt extrem de bune si pentru diabetici, deoarece ajuta la diminuarea indicelui glicemic, pentru o stare de bine optima.

DSC_9202-1Semintele chia sunt extrem de nutritive pentru fiecare dintre noi. Consumand aceste seminte vom observa beneficiile pe care le primim de la aceste fructe, native din Mexic. Semintele chia sunt bogate in substante nutritive, au acizi grasi omega 3, fibre si o cantitate considerabila de calciu.

Consumul regulat al acestora se resimte in textura tenului. De asemena in culoarea naturala a podoabei capilare, un sistem imunitar intarit, precum si o vedere optima. Semintele chia se consuma separat de alte alimente bogate in acizi grasi, o lingurita pe zi. Pot fii consumate ca atare sau in combinatii cu fulgi de ovaz, salate, piureuri si deserturi.

Oferte speciale pentru sanatatea corpului nostru

In cadrul magazinului online Super Foods Trading vom gasi o multime de oferte speciale, la cele mai tentante preturi, pentru ca noi, consumatorii, sa ne bucuram de aportul suplimentar si de beneficiile produselor naturale. De la fructe uscate, fructe confiate, nuci, alune, si pana la seminte, cereale si super alimente putem cumpara dupa placul inimii si al stomacului.

Pe langa posibilitatea de a comanda online, magazinul specializat in nutritie sanatoasa 100% ofera si transport gratuit pentru comenzi in valoare de 250 de lei, impreuna cu un cadou surpriza. Nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume, super alimente, fructe uscate si de suplimente nutritive. 

De ce? Pentru ca noi, romanii sa acordam mai multe importanta sanatatii. Sa mizam de fiecare data pe un aport consistent din acele produse ce ne ajuta in dobandirea sanatatii optime. Promovarea unui regim alimentar sanatos acorda mai multe sanse la o viata plina de activitati si de momente placute.

Este important sa ne gandim la aportul necesar de substante nutritive si sa militam de fiecare data pentru calitate. Acestea ajuta sa avem un organism puternic si sanatos, pentru a ne bucura cat mai mult de viata. Noi trebuie sa fim cei care facem o schimbare cu propriul organism.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save