Arhiva categoriei: Retete

Briose din fulgi de ovaz cu afine si migdale

Voi ati facut briose cu fulgi de ovaz inainte? Am preparat pentru prima dată acum ceva timp aceste briose și de atunci le-am pregatit mai mereu. Merg perfect la micul dejun, in diminetile ocupate dar si ca o gustare delicioasa…atunci cand aveti pofta de ceva dulce, sanatos dar si gustos. 

Acum hadeti sa vedem de ce avem nevoie pentru a prepara aceste mini prajiturele delicioase :)  
Ingrediente
4 cani  ovăz 
1 linguriță  scorțișoară
1 lingurita  praf de copt
 un praf de sare
2 ½ ceasca lapte de migdale neindulcit
¼ cană  zahăr de cocos sau zahăr brun
2 lingurite extract de vanilie
⅓ cană sirop de arțar sau miere
1 ceașcă afine, proaspăte sau congelate
1/2 ceasca migdale feliate
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade C.
Se adaugă toate ingredientele într-un castron mare și se amestecă bine până se omogenizeaza totul. Amestecul va fi puțin apos, deci este important să se amestece bine înainte de fiecare bucată pentru a vă asigura că obțineți o combinație uniformă de lapte și ovăz.
Coaceți briosele de ovaz timp de 20 de minute, in cuptorul incalzit inainte.
NOTE !   Păstrați  amestecul de briosele ( etanș)  la frigider timp de până la 5 zile și în congelator timp de până la 3 luni.
O reteta simpla si gustoasa.
Pofta buna! :)

Sucuri naturale delicioase

 

Suc de ananas, portocale, banane ,vanilie si turmeric

Ingrediente pentru  1 litru

2 Banane bine coapte
6 Portocale
1/2 Ananas
1 lingurita de  Turmeric
1 pastaie de vanilie

 Această versiune  de suc este proaspătă și strălucitoare, și dă un impuls antiinflamator din curcuma (turmeric). Gasiti acest ingredient bun la toate pe www.super-foods.ro la un pret avantajos. Adăugarea de vanilie in acest suc da o aroma si un miros placut.

Se curata fructele de coaja si se pun intr-un blender. Se mixeaza foarte bine impreuna cu turmericul. Dupa ce ati mixat foarte bine  adaugati pastaia de vanilie si o lăsăti să infuzeze .

Consumati acest suc în 24 de ore! 

Pofta buna! :)

 

Briose cu banane si seminte de in

Coacerea cu semințe de in este o idee minunată, indiferent dacă tineti o dietă fără gluten sau nu. Semințele  de in, pot adăuga o mulțime de substanțe nutritive esențiale și pot spori aroma capodoperelor culinare. Puteți să vă îmbogățiți rețetele regulate prin adăugarea semințelor măcinate în amestecul de făină sau să încercați  urmatoarea reteta.  

Briose cu banane si seminte de in

Ingrediente:

  • ½ ceasca de zahar brun
  • 1 lingură de praf de copt
  • 2 cani  faina de in
  • 3 banane
  • ¾ lapte lapte de migdale
  • 5 linguri de unt (topit)
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ linguriță de nucșoară
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ceasca de nuci (tocate)

Se amestecă foarte bine faina din seminte de in, zahărul, mirodenile și sarea. Se adaugă pe rand bananele, laptele de migdale, untul topit (sau un înlocuitor vegan) și ouăle. Se amestecă de fiecare dată dupa fiecare ingredient adaugat . La sfarsit se adauga nucile tocate (migdale, caju, arahide.

Coaceți briosele într-un cuptor preîncălzit la 200 grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute. Lăsați brioșele să se răcească cel puțin un minut înainte de a le scoate din formă. Rețineți că atunci când coaceți cu semințe de in, produsul final nu va fi la fel de „pufos” ca și făina obișnuită.

Pofta buna :)