8e0effa24aacbc1eba4646b84a1529f1

Sucul de portocale este intr-adevar sanatos?

Sucul de portocale dimineata poate fi atat sanatos, cat si rau pentru tine. Diferența constă în tipul băuturii. Sucurile comerciale prelucrate sunt pline de elemente care dăunează bunăstării dvs. Sucul de portocale proaspăt stors, pe de altă parte, oferă întreaga gamă de beneficii ale unui fruct proaspăt.

Suc de portocale : Tipuri

069f31019bf99ebd708cdd560b448833

Există trei tipuri principale de suc de portocale pe care le puteți obține astăzi:

Sucul comercial fabricat dintr-un concentrat.

Aceasta este cu siguranță cea mai puțin sănătoasă opțiune disponibilă. Este cu siguranta unul dintre alimentele cu continut de zahar ascuns care il face aproape la fel de rau ca zaharul . Sucurile prelucrate de înaltă calitate nu conțin elemente toxice. Cu toate acestea, multe dintre produsele chimice din aceste băuturi slăbesc corpul pe termen lung.

Sucuri comerciale proaspăt stoarse.

Aceasta ar fi o alegere mai sănătoasă, deoarece este de fapt făcută din portocale și nu este prelucrată „bine”. Cu toate acestea, toate băuturile proaspăt stoarse trebuie să fie pasteurizate înainte de a intra pe piață. Aceasta reduce valoarea nutrițională,  Rețineți că acest tip de produs poate conține și o cantitate mare de zahăr.

Sucuri proaspete stoarse acasă.

Sucul de portocale pe care-l faci tu este cu siguranta cea mai sigura si cea mai buna alegere. Puteți avea 100% siguranța că nu conține substanțe chimice nocive sau zahăr în plus. Consumul imediat după stoarcere asigură obținerea valorii nutritive maxime.

Ce nutrienti primesti din sucul de portocale  dimineata?

orange-juice-wallpaper

Vitamina C este principalul nutrient din sucul de portocale. O singură cană de suc de portocale proaspăt, neprelucrat, conține de două ori doza zilnică recomandată a elementului. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la „supradozajul” cu privire la acest nutrient special, deoarece excesul său este eficient eliminat din organism, fără a afecta sistemele dumneavoastră. De fapt, unii profesionisti din domeniul sanatatii recomanda cresterea aportului de vitamina C in timpul sezonului de gripa, deoarece acest lucru ajuta corpul sa lupte impotriva bacteriilor.

Alți nutrienți importanți puteți obține de la o ceașcă de suc de portocale includ: vitamina A B, potasiu, magneziu, fier, calciu.

Cantitățile lor sunt mult mai mici, dar contribuie la faptul că această băutură este mai valoroasă pentru sănătatea ta. Întotdeauna beți suc de portocale proaspăt stors cu pulpă, deoarece aici se află majoritatea nutrienților. Este, de asemenea, o excelenta sursa de fibre dietetice.

Ar trebui să beți suc de portocale în dimineața?

Da, ar trebui să vă bucurați de un pahar de suc de portocale în fiecare zi, dar numai dacă este un fel de suc potrivit. Atâta timp cât este făcută de dvs. din portocale de cea mai bună calitate, această băutură ar fi un plus extraordinar pentru dieta dumneavoastră. Astăzi mulți oameni susțin efectele benefice ale sănătății sucului de portocale.