Arhiva categoriei: Super Alimente

Nucile Pecan – Beneficii

Nucile devin din ce în ce mai populare ca o gustare crocantă și nutritivă. Nucile Pecan sunt unele dintre cele mai populare nuci comestibile din America de Nord și Mexic.
Arborii pot trăi și produce nuci  sute de ani, dacă se află într-un climat temperat favorabil și sunt bine îngrijiți.  Cojile nucilor pecan sunt de formă alungită cu un conținut foarte ridicat de grăsime. Nucile pecan au o aromă și o textura dulce bogată și umedă. Nucile Pecan au un conținut de grăsime de peste 70%, care este cel mai mare dintre toate fructele cu coajă lemnoasă. 

După o cercetare amplă efectuată de Dr. Ronald Eitenmiller de la Universitatea din Georgia, sa demonstrat că sterolii din nucile pecan au caracteristici de scădere a colesterolului. Cercetările au confirmat, de asemenea, că nucile pecan ajută la scăderea în greutate.8_2016122694212_1

Conform cercetărilor, consumul acestor fructe cu coajă lemnoasă contribuie la creșterea ratei metabolice a organismului și la îmbunătățirea sațietății. Pecanii sunt numiți nuci sănătoși din inimă. Motivul din spatele acestui fapt este că, conținutul de grăsimi nesaturațe din nuci sunt grăsimi sănătoase pentru inimă. Șaizeci la sută din conținutul de grăsimi din pecan este mono-nesaturat, iar restul de 30% este polinesaturat. Aceasta înseamnă că, conținutul de grăsimi saturate din nuci de pecan este foarte scăzut, iar grăsimile nesaturate sunt sănătoase pentru inimă.
Magneziul din nucile pecan ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși aceste nuci nu pot vindeca hipertensiunea arterială, ei ajută la scăderea acesteia.
Studiile au demonstrat că, consumarea a 100 de miligrame de magneziu pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu 9%. Nucile pecan fiind o sursă bună de magneziu poate face parte din dieta dvs. pentru a profita de acest beneficiu.

Nucile pecan conțin  vitamine și minerale, vitaminele din grupa B, vitamina A, vitamina E, calciu, potasiu, acid folic, fosfor, zinc și magneziu sunt de asemenea prezente în pecan. Dacă ne uităm la valoarea zilnică a fibrei necesare pentru corpul nostru, aceste nuci oferă 10% din fibra totală fiind totodata si o sursă bogată de proteine ​​și conțin mai puțin carbohidrați și colesterol zero. Acestea sunt cele mai potrivite pentru dieta restricționată de sodiu pentru pacienții cu inimă și cei cu tensiune arterială ridicată, deoarece acestea sunt nuci de sodiu.

Nucile pecan sunt unele dintre putinele fructe din lume care au continut scazut de sodiu si sunt bogate in fibre.
Pecanii sunt o sursă bogată de tocoferol gama care este un compus chimic derivat din vitamina E. Acesta susține sănătatea inimii, previne bolile cardiace, promovează sănătatea respiratorie, ajută la circulația sângelui și este foarte bun pentru creier. Conțin de asemenea, unele dintre substanțele fitochimice. 90% din conținutul de grăsimi din pecan conțin grăsimi nesaturate
 Să aruncăm o privire la numărul de calorii al nucilor de pecan.
Aproximatic 30 g de nuci pecan conțin 190 de calorii, 17 g de grăsime, din care 10 g sunt grăsimi monosaturate 4 g sunt grăsimi polinesaturate. Nucile pecan lipsite de colesterol.

Nuci de pecan sunt încărcate cu molecule naturale de antioxidanți, și anume vitamina E și seleniu. Consumul acestora reduce oxidarea lipidelor din sânge și a altor celule ale corpului. Pentru a fi mai precisa, aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt eficiente pentru scăderea colesterolului rău și creșterea nivelului bun al colesterolului în organism. În ciuda numărului mare de calorii, nucile pecan sunt prescrise în programul de dietă cu pierdere în greutate. Acest lucru se datorează faptului că stimulează metabolismul organismului și ajută la scăderea caloriilor. Până acum, trebuie să fii deja conștient de faptele nutriționale ale nucilor pecan și de beneficiile pentru sănătate oferite de această delicatesă.  Deci, nu ezitați să includeți nucile pecan singuri sau împreună cu alte fructe uscate sănătoase în planul alimentar obișnuit. Cu toate acestea, asigurați-vă că includeți nuci de pecan în locul altor produse alimentare. 

Beneficiile pentru piele in urma consumului nucilor pecan sunt urmatoarele :

Nucile pecan, ca cele mai multe alune, sunt bogate în substanțe nutritive precum zincul, vitamina E, vitamina A, acid folic și fosfor, care joacă un rol important în menținerea pielii bune. Diferitele beneficii  pentru piele sunt următoarele:
  •  Împiedică problemele cutanate:

Aspectul exterior al pielii depinde de modul în care o tratăm din interior. Astfel, o alimentație adecvată este inevitabilă pentru menținerea unei sănătoasa a pielii și pentru prevenirea problemelor cutanate. Toxinele din interiorul corpului dumneavoastră vă pot face pielea să sufere, provocând pierderi, oboseală și exces de ulei. Nucile pecan sunt o sursă bună de fibre care pot face minuni pentru sănătatea ta și prin urmare, pentru pielea ta. Ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, îmbunătățind astfel aspectul pielii.

  •  Ajută la menținerea unui complex clar:

Nucile pecan conțin zinc care ajută la menținerea sănătății pielii prin protejarea împotriva infecțiilor. Vitamina A, pe de altă parte, este un antioxidant care vă oferă un aspect sanatos si curat.

  • Beneficii anti-îmbătrânire:

Nucile pecan conțin numeroși antioxidanți incluzând acidul ellagic, vitamina A și vitamina E. Acești antioxidanți luptă și elimină radicalii liberi care sunt responsabili de provocarea îmbătrânirii prematură a pielii.  Astfel,nucle pecan pot preveni apariția semnelor de îmbătrânire, cum ar fi linii fine, riduri și pigmentare. La fel ca pielea noastră, părul sănătos este de asemenea o reflectare a unui corp sănătos. Astfel, foliculii de păr necesită o cantitate adecvată de nutrienți vitali pentru a-și menține sănătatea și a preveni problemele de păr. Valoarea nutritivă a pecanilor le face benefice pentru părul tău.

  • Stimulează creșterea părului:

Nucile pecan sunt o sursă excelentă de L-arginină, un aminoacid care, atunci când este aplicat pe cale locală, ajută la creșterea părului sănătos. Vibrant fluxul de sange in organism si la radacina de par este vital pentru cresterea sanatoasa a parului si a scalpului. L-arginina este benefică în această privință deoarece îmbunătățește sănătatea pereților arteriali făcându-i mai flexibili și mai puțin predispuși la cheaguri de sânge care pot bloca fluxul de sânge.

  • Previne pierderea parului:

Anemia este una dintre cauzele comune ale căderii părului. Este cauzată de deficiența de fier în sânge. Nucile pecan, fiind o sursă bună de fier, pot fi incluse în dieta dvs. pentru a îmbunătăți nivelul de fier din sânge și, prin urmare, pentru a combate pierderea părului.

 Efecte secundare

Pecan  pare să fie în siguranță pentru majoritatea oamenilor, fără efecte secundare legate de utilizarea acestuia; Totuși unii pot prezenta o reacție alergică la nuci de pecan. În cazul alergiilor la nuci, sistemul imunitar reacționează la proteinele din acestea. Astfel provoacă simptome precum urticarie, vărsături, umflarea gâtului, dificultăți de respirație și amețeli legate de eliberarea unei substanțe numite histamină.


Nucile Braziliene

Nucile Braziliene sunt o adevarata super-hrana fiind unul dintre dintre cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sănătății și longevității. Sunt recoltate in salbaticie si exclusiv in sezonul umed al padurii tropicale. Datorita cererii mari pentru aceste nuci au inceput sa se consutruiasca plantatii . In Brazilia este ilegal sa se taie un copac de nuci de Brazilia. Acesti arbori masivi pot trai intre 500 si 800 de ani!

Nucile de Brazilia sunt de fapt semințe de la arborele de nuci din Brazilia, unul dintre cei mai mari copaci din Amazon. Acești copaci sunt atât de mari încât doar unul poate produce 250 de kilograme de nuci într-un an.50b90d09c0bfc626e2a7bb8f824264d1

Știm că beneficiile seleniului sunt enorme, dar este adesea greu să obțineți seleniu în dieta de zi cu zi.

Deci, dacă vă luptați să obțineți acest compus sănătos, nu trebuie decat sa consumati nucile de Brazilia. Nuca de Brazilia este sursa de alimentare nr 1 de pe planeta pentru acest element chimic.
Seleniul este crucial pentru multe funcții ale corpului.  Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt puternic protejate și prețuite pentru aroma delicioasă și conținutul ridicat de nutrienți, precum și pentru uleiurile extrase din acestea pentru produse de frumusețe și multe altele. Nucile din Brazilia sunt consumate în mod obișnuit crude și sunt bogate în proteine, fibre, seleniu, tiamină, cupru și magneziu. Pe lângă faptul că sunt cele mai bune surse de seleniu din lume, oferă numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.
 

Când vine vorba de a consuma nuci de Brazilia este recomandat sa consumati una sau două nuci / zi.
Nu este bine să exagerați datorită conținutului ridicat de seleniu.

Nu multe alimente sunt capabile să vă îmbunătățească sanatatea, să vă protejeze împotriva cancerului și să vă stimuleze metabolismul, dar nucile de Brazilia pot!

51XWYY897zL

Deci, care sunt beneficiile aduse sanatatii in urma consumului  nucilor de Brazilia ?
Să începem chiar la vârf cu seleniul – anti-cancer.
Nuca de Brazilia este cea mai densă sursă de hrană a seleniului biodisponibil. Seleniul este un antioxidant care joacă multe roluri importante în corpul nostru. Iată o listă rapidă de beneficii pentru seleniu:

* Seleniu asistă funcția tiroidiană prin transformarea inactivului T4 (hormonul tiroidian) în forma activă T3. -> Funcția tiroidiană sănătoasă = metabolismul sănătos
* Proprietățile antioxidante ale seleniului îmbunătățesc funcția vitaminelor E și C, care ajută la scăderea îmbătrânirii pielii.
* Seleniul este un aliment puternic pentru sănătate pentru bărbați, deoarece crește nivelul de testosteron și îmbunătățește producția și motilitatea spermatozoizilor.
* Seleniul este important pentru femei ca un protector împotriva cancerului de sân.

*  Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. 

* Seleniul fortifică sistemul imunitar pentru a proteja împotriva infecțiilor bacteriene și virale. * Seleniul permite un raport sanatos de colesterol ajutand la cresterea HDL si scaderea LDL.

Nuca de Brazilia poate face parte dintr-un plan global de dieta sănătoasă deoarece conține cantități bogate de alți nutrienți cheie

Cel mai bine este să  consumati nucile de Brazilia crude,  deși pot fi prăjite și sărate ca cele mai multe fructe cu coajă lemnoasă.  Nuca de Brazilia poate fi, de asemenea, îndulcită și zdrobită pentru toppinguri de desert sau chiar făcută în budinci, dips și brânzeturi. Untul din Brazilia este o alternativă extrem de hrănitoare și gustoasă pentru laptele de migdale, soia sau laptele obișnuit. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat numai în cantități mici sau ocazional, astfel încât să nu exagerați în departamentul seleniului.
O gama variata de mixuri de nuci,fructe deshidratate si nuci,  nuci de Brazilia puteti cumpara de pe www.super-foods.ro  .

 Cel mai bine este să depozitați nucile din Brazilia etanșe într-un loc răcoros, întunecat și uscat,  fără expunere la umiditate sau la lumina soarelui .De asemenea, puteți stoca nuci întregi din Brazilia într-o pungă etanșă la frigider, unde pot dura câteva luni.

http://theshawnstevensonmodel.com/benefits-of-brazil-nuts/

https://draxe.com/brazil-nuts/

De ce sa consumam fistic?

Fisticul provine inițial din Asia Centrală și din Orientul Mijlociu. Este cultivat în multe locuri din întreaga lume, inclusiv în Australia, California, Mexic și în Marea Mediterană.

Fisticul nu este de fapt o nuca, ci un fruct din care mâncăm sămânța, care se află în interiorul cojii exterioare. Fisticul poate fi mâncat ca o gustare sau adăugat in deserturi, diferite feluri de mâncare. A existat un număr destul de mare de studii efectuate în privința beneficiilor  aduse sanatatii in urma consumului de fistic. Constatările indică faptul că, consumul zilnic de nuci vă poate aduce unele beneficii pentru sanatate.

eftase-o-kairos-twn-fistikiwn.w_hr-1030x438

Care sunt avantajele consumului de fistic?

Nucile sunt o gustare delicioasa si sanatoasa. Dacă vă place să mănâncati nuci, fisticul este unul dintre cele mai sanatoase. Cercetarile sugereaza ca, fisticul are numeroase beneficii si poate ajuta la mentinerea sanatatii bune, sustinerea unui stil de viata activ si reducerea riscului de boli legate de nutritie. Vitaminele, mineralele, grăsimile și proteinele găsite în fistic sunt foarte bune pentru sănătatea.

Fisticul este unul dintre puținele fructe cu coajă lemnoasă care conțin majoritatea substanțelor nutritive necesare oamenilor pentru sănătate completă. Fisticul conține substanțe nutritive cum ar fi carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamină, vitamina B-6, beta- caroten, luteină și zeaxantină, calciu, fier, magneziu, niacin, acid pantotenic, acid folic, vitamina E, vitamina A și vitamina K. Toate aceste substanțe nutritive fac fisticul ideal pentru o sănătate mai bună. Potrivit lui Thomas și Gebhardt (2006), fisticul conține un conținut scăzut de calorii în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă și fructe uscate, cum ar fi nucile  caju, migdale, pecan, alune, nuci de Brazilia și castane.

Fisticul conține o cantitate mai mare de proteine ​​în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi migdale, caju, alune, nuci macadamia, pecan.

Conținutul de grăsime din fistic este, de asemenea, cel mai scăzut în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă. Fisticul este de asemenea o sursă foarte bună pentru acizii grași mono-nesaturați, cum ar fi acidul oleic și antioxidanții. Este cunoscut faptul că administrarea acestora în mod regulat este eficientă în scăderea lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), cunoscută sub numele de colesterol „rău” și care ajută la creșterea cantității de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL), cunoscută sub numele de  colesterol „bun”.

Următoarele elemente sau minerale găsite în fistic includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan și seleniu. Acestea conțin cea mai mare cantitate de fosfor, împreună cu migdale și caju. Mai mult, acestea conțin, de asemenea, cea mai mare cantitate de potasiu în raport cu celelalte nuci. Cantitatea de sodiu găsită în fistic este de zero, care este diferită de alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi alune și pecan. Detaliile nutriționale de mai sus arată că acesta este de fapt un aliment foarte bun care trebuie consumat în orice moment pe tot parcursul zilei.  De fapt, este o hrană sănătoasă, singură.

Cercetările sugerează că, consumul regulat de fistic poate reduce nivelurile de colesterol LDL rău în organism. Antioxidanții, fitosterolii, acizii grași nesaturați (atât acizi grași polinesaturați cât și mononesaturați) sunt excelenți pentru promovarea unei inimi sănătoase.

Gestionarea greutății – fisticul este, de asemenea,  prima alegere pentru persoanele care tin dieta. Dovezile sugerează că fisticul, cu calorii mai scăzute, proteine ​​înalte, grăsimi saturate scăzute și grăsimi nesaturate, sunt un candidat ideal în comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă și fructe uscate pentru o gestionare ideală a greutății.

Elimină uscarea pieliifisticul ajută și la eliminarea uscăciunii pielii. Grasimile saturate joacă un rol major în acest aspect. Este folosit ca ingredient în terapiile tradiționale, cum ar fi aromoterapia și terapia tradițională de masaj.

Fibre alimentare  – fisticul contine  sursă bună de fibre dietetice. Acestea ajuta la digestia netedă a alimentelor. O porție de aproximativ 30 de grame de fistic conține aproximativ 3 grame de fibre dietetice. Sunt mai mult decât suficient pentru a obține căile digestive care funcționează la o capacitate optimă.

Proprietatile antioxidante -chiar si cojile de fistic contin o cantitate considerabila de antioxidanti. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi care se formează în organism după metabolismul celular și pot provoca afecțiuni precum cancerul și bolile cardiace.

Apărarea împotriva diabetului zaharat -la persoanele care suferă de diabet, zaharurile formează legături inadecvate cu proteinele și le fac inutilizabile. Antioxidanții prezenți în fistic  pot ajuta la controlul diabetului zaharat.

Absorbția fierului – fisticul are un conținut ridicat de cupru. Acesta ajută la absorbția mai mare a fierului în organism din surse alimentare. Acest lucru poate ajuta la combaterea unor afecțiuni precum anemia.

Uleiul de cocos

Destul de controversat in comunitatea medicala (datorita continutului ridicat de grasimi saturate) , intr-un final uleiul de cocos  si-a redobandit prestigiul ca fiind benefic pentru organism. In urma cercetarilor aprofundate  s-a demonstrat ca uleiul de cocos este de fapt benefic pentru organism datorita continutului ridicat de acid lauric

Ce este acidul lauric – se gaseste din abundenta in laptele matern uman si se transforma in organism intr-o substanta numita monolaurin (contribuie la cresterea imunitatii, lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si a diverse boli -herpes, citomegalovirus, gripa etc).

Uleiul de cocos este bun nu doar in alimentatie, ci si in ingrijirea corporala. Asadar, de ce sa nu profiti la maximum de beneficiile lui si sa nu afli cum folosesti uleiul de cocos?

Afla in cate feluri poti folosi uleiul de cocos ulei-cocos-masca-faciala

Pe langa faptul ca, uleiul de cocos este consumat in alimenatie, acesta poate fi folosit astfel:

Exfoliant facial –  combina ulei de cocos si bicarbonat de sodiu, apoi spalate pe fata cu acest ameste.  Acest mix puternic ofera efecte fantastice in tratamentul cicatricilor, acneei, rosetii, eliminarea murdariei excesive si uleiului, si exfolierea celulelor moarte.

Stiati ca aceste ingrediente  sunt extrem de utile si pentru ingrijirea fetei, in special pentru pielea cu probleme ?!

Masca de par – se aplica pe par (nu se aplica la radacina ) si se lasa pe parcursul noptii. Parul se spala a doua zi.

Luciu de buze – il poti aplica direct pe buze. Este foarte bun sa il folosesti oricand dar in special  in sezonul rece deoarece ajuta la hidratare  prevenind astfel craparea buzelor.

Lotiune de prevenire a intinderii pielii in timpul sarcinii – ajuta la hidratarea pielii intinse si poate fi aplicat de mai multe ori pe zi. Astfel nu vei avea asa numitele vergeturi.

Lotiune pentru sani in timpul alaptarii – uleiul de cocos este foarte des folosit de catre asistente pentru ca este un produs natural si sigur.

Ulei de masaj – este o alegere perfecta pentru ca are un miros relaxant si nu este foarte gras.

Hidratant pentru piele se aplica direct dupa dus.

Lotiune pentru ingrijirea arsurilor solare – este perfect pentru a hidrata arsurile provocate de soare.

Ulei de bronz – se pulverizeaza pe suprafata pielii inainte de plaja.

 Tratament pentru picioarele uscate se amesteca cu sare pentru a forma un scrub pentru picioare.

 

Semintele de canepa …

semințe-de-cânepaSemintele de canepa sunt din ce in ce mai promovate de nutritionisti datorita proprietatilor nutritive complete.

Semintele de canepa gasite in comert nu au nici urma de drog. Au inceput sa aiba cautare pe piata lumii din cauza proprietatilor lor exceptionale inca din anii ’90. Acestea sunt considerate a fii unele dintre cele mai complete „nutritional” alimente din lume.  Contin ratia perfectă de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, 1:3. Acizii graşi esenţiali ajuta sistemul imunitar, sunt antioxidanţi puternici , ne apără de soare şi construiesc o piele frumoasă. Acizii graşi esenţiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile în exces.

Seminţele de cânepa sunt cea mai bună sursă de acid gama linolenic – un acid esenţial Omega 6 care are proprietăţi antiinflamatorii şi de echilibrare hormonală.

Facand parte de fapt din categoria nucilor si avand un gust delicios de miez de nuca, dar cu o aroma mai speciala acestea au urmatoarele proprietati:

  • Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.
  • Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature. A crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.
  • Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema grăsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.
  • Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.
  • Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

    Unde le gasim si cum se consuma semintele de canepa

    Semintele de canepa sunt bune a se consuma singure ca o gustare. Merg insa bine si presarate in salate. Chiar si blenduite in smoothie sau dressing-uri dau o savoare aparte. Odata ce ai gustat din ele , este greu sa rezisti gustului puternic si texturii unturoase deosebit de placute.

    Daca nu ati mai consumat pana acum, mancati cu grija si cresteti cantitatea in timp . Corpul trebuie sa se obisnuiasca cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigura este de intre 3-5 linguri/zi pentru un adult .

Save

Hrisca, un aliment uitat

Buckwheat4Hrisca, originară din Asia, a fost răspândită în Europa de către mongoli și turci, iar astăzi este o plantă apreciată de milioane de oameni, adepți ai unui regim de viață sănătos. Hrișca nu este o cereală în ciuda înfățișării sale (este încadrată în categoria pseudocerealelor), este un aliment tradițional în Rusia, de altfel cel mai mare cultivator și exportator din lume.

Mulți care încearcă să evite boabele se limitează la fructe și cartofi dilci ca surse de carbohidrați buni.

Hrișca – o excelentă proteină vegetală, conține 8 aminoacizi esențiali, inclusiv lizină. De asemenea este o sursă excelentă de mangan, cupru și magneziu precum și de fibre. Este un aliment slab caloric fiind recomandat persoanelor cu probleme de greutate.

BENEFICII

  • menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale
  • previne instalarea diabetului de tip II
  • vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
  • menţine tânăr sistemul nervos
  • îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare
  • vă protejează împotriva accidentelor vasculare
  • scade colesterolul
  • ţine sub control tensiunea arterială
  • previne apariţia pietrelor la bilă

buckwheat-how-to-cook-665Semintele de hrisca sunt aromate si pot fi consumate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina,  de asemenea in numeroase combinatii. E bine să o consumaţi o dată la două zile, împreună cu cerealele voastre preferate: grâu, secară, ovăz sau orez. Pe săptămână, este indicat consumul a aproximativ 300 de grame de hrişcă.

Hrișca este lipsită de gluten și sigură pentru cei cu boală celiacă și sensibilitate la gluten. Studiile arată că, chiar și în concentrații mari, făina de hrișcă și proteinele purificate nu au reacții imunologice pentru pacienții cu boală celiacă.

Hrișca este bogată în substanțe nutritive esențiale.

Fibrele rezistente sunt un compus dovedit .Scad nivelul zahărului din sânge după masă, ajută la scăderea în greutate, reduce poftele alimentare și îmbunătățesc diabetul. Toate versiunile de hrișcă conțin fibre rezistente, dar boabele fierte, numite crupe, conțin cel mai mult 6% sau mai mult.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Quinoa alimentul minune

Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi considerat un aliment minune.

Datorită conţinutului bogat de proeine şi prezenţei celor nouă aminoacizi esenţiali, consumul de quinoa a crescut semnificativ în ultimii ani. Studiile au arătat că pe măsură ce consumul de cereale integrale precum quinoa creşte, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, hipertensiune sau cancer de colon scade. In mod natural, aceasta cereala nu conţine gluten şi este una din puţinele plante care sunt considerate ca un furnizor de  proteină completă şi cuprinde toţi aminoacizi esenţiali. Conţine multe proteine în raport cu carbohidraţi comparativ cu alte cereale. În plus, dacă ar fi să o comparăm cu orezul sau grâul, quinoa este mult mai saţioasă şi este indicată mai ales în curele de slăbire. Luptă foarte bine împotriva obezităţii şi vă ajută să vă menţineţi greutatea sub control.

In prezent se cunosc peste 120 de tipuri de quinoa. Cea mai populara si comercializata este cea  alba, insa  exista  si alte sortimente : neagra si rosie.

Quinoa alba este folosita de cele mai multe ori in mancaruri similare cu pilaful, pe cand varianta rosie este mai folosita in salate, pentru ca se pastreaza mai bine dupa ce este gatita.

Quinoa neagra are un gust mai dulce si aromat, asa ca este folosita cu precadere la prepararea deserturilor.

Fiind bogată în calciu, aceasta cereale ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinţilor şi a sistemului osos.

Din pacate, quinoa ramane un aliment necunoscut pentru multi oameni si foarte putini stiu cum se gateste, desi prepararea lui este extrem de simpla. Cel mai simplu mod de a o consuma  este acela de a înlocui orezul cu aceasta, în orice reţetă. Fierbe în aproximativ 15 minute ( îşi măreşte volumul în timpul fierberii, deoarece absoarbe o cantitate de apă mai mare de trei ori decât masa proprie.) iar apoi poate fi servită atât cu fructe, cât şi cu legume. Pe lângă servirea acesteia alături de legume şi fructe, poate fi folosită şi în preparate fierbinţi sau în salate.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Caju – energie si sanatate

cajuAluna de caju este acel fruct pe care il gasim cu totii in majoritatea farmaciilor sau magazinelor mari din Romania, pe care pur si simplu o adoram pentru gustul de-a dreptul aromat. Cu toate ca de cele mai multe ori le cumparam pentru gusturile care ne provoaca o placere de nedescris la nivelul simturilor, de fapt acestea ne ofera mult mai multe avantaje decat ne putem imagina. Acest lucru il declara medicii nutritionisti care ne recomanda tuturor sa consumam in fiecare zi cate o mica portie de caju, pentru ca sanatatea noastra sa ramana intacta.

Alunele de caju ce ne imbie delicat cu aromele specifice reprezinta gustarea favorita dintre mese a multor persoane care tin la silueta si in acelasi timp la un stil de viata cat mai sanatos. De asemenea, acest fruct este ideal atunci cand este adaugat in salate sau in alte feluri de mancare, tocmai datorita faptului ca intreaga masa va capata o aroma mult mai delicata si mai deosebita.

Putem spune ca alunele de caju sunt niste seminte in forma de rinichi extrem de populare in intreaga lume, insa in Brazilia si Caraibe sunt considerate a fi adevarate delicatese. Probabil ai observat si tu ca acestea sunt intotdeauna decojite atunci cand sunt oferite spre comercializare. Asta se intampla din cauza faptului ca interiorul cochiliilor contin o rasina caustica, cunoscuta sub numele de balsam caju, ce trebuie neaparat evitata in consum. De fapt, aceasta rasina caustica este utilizata in industrii pentru a putea realiza lacuri si insecticide.

Unde poti gasi aceste produse? Simplu: magazinul online super-foods.ro .

                Cand si cum au devenit atat de populare alunele de caju?

CAJUCopacul caju sau acaju este nativ din zonele de coasta din Brazilia. In secolul al 16-lea, exploratorii portughezi au luat copacii din aceasta tara sud-americana si i-au introduc in alte regiuni tropicale din lume, cum ar fi India si unele tari din Africa.

Copacul de caju a fost intotdeauna o sursa pretuita datorita lemnului pretios, al balsamului de caju, dar si a fructului in sine. Totusi, se pare ca acesta a devenit popular abia la inceputul secolului al XX-lea. In ziua de azi, cei mai mari producatori si comercianti de caju din lume sunt India, Brazilia, Mozambic, Tanzania si Nigeria.

Totusi, cumde au devenit atat de tarziu cunoscute beneficiile pe care alunele de caju ni le ofera noua, tuturor oamenilor? Ei bine, inainte oamenii puneau mai mult accent pe carne, fructe si legume. Acestea erau alimentele de baza in orice locuinta, astfel ca nu se acorda o atentie deosebita semintelor. Totusi, in momentul in care unii cercetatori au descoperit cat sunt de benefice pentru organismul uman, oamenii nu au ezitat sa inceapa sa le cumpere tot mai des. Vazand cat de bine se simt in interior cand le consuma si observand simultan ca gustul este chiar foarte placut, au inceput sa manance tot mai des.

In functie de ce criterii cumperi caju si cum le pastrezi?

                caju crudIn ziua de azi, alunele de caju se gasesc in multe locuri, atat in farmacii, cat si in magazine online sau fizice. Datorita faptului ca sunt atat de usor de gasit, fiecare persoana interesata are ocazia sa analizeze piata si sa ajunga sa isi achizitioneze aceste seminte din locul in care preturile sunt cele mai avantajoase, iar marfa de cea mai buna calitate.

Totusi, se pare ca magazinele online merg din ce in ce mai bine, chiar si in acest
domeniu al comercializarii de alimente. Alunele caju nu ies sub nicio forma din aceasta schema, fapt pentru care clientilor li se pare mult mai usor sa comande online printr-un simplu click si sa primeasca comanda la domiciliu in cel mai scurt timp posibil, decat sa se deplaseze fizic pana la fel mai apropiat magazin din oras. In acest fel se scuteste un timp pretios, dar in acelasi timp cumparatorul este informat corect si eficient inainte de a lua decizia finala de a comanda. Asta inseamna extrem de mult, tinand cont de faptul ca mentiunile din cadrul site-ului                                     super-foods.ro sunt 100% adevarate si actualizate cu privire la fiecare produs in parte.

Cum sa profiti la maxim de aromele alunelor de caju

Exista destul de multe mancaruri in care poti sa adaugi si caju, de fapt chiar este recomandat sa faci asta, caci vei reusi sa redai niste arome de nedescris. O gustare sanatoasa la care foarte multe persoane apeleaza atunci cand doresc sa aiba grija maxima de silueta consta in combinarea de caju cu alte fructe uscate si cu coaja. Este o gustare nu doar sanatoasa, ci si foarte aromata si consistenta.

  • Daca iti plac aceste fructe in mod deosebit, insa te temi ca daca vei consuma mai multe vei ajunge sa pui cateva kilograme in plus pe tine, nu trebuie sa iti faci griji. Mai mult de atat, se pare ca medicii nutritionisti chiar includ in dietele pacientilor alunele de caju.
  • Daca doresti sa mananci ceva mai mult decat un desert, adauga caju in legumele pe care tocmai le-ai luat de pe foc de la gatit. Acest fruct merge perfect in combinatie cu creveti, busuioc, dar si fasole verde. In mediul online vei putea gasi extrem de multe retete ce includ alunele de caju.

Alunele de caju – principalul aliat al dietelor de slabire

                Cu toate ca acest fruct este extrem de cunoscut datorita faptului ca ofera cajuo varietate larga de beneficii cardio-protectoare, multe persoane le si evita de teama sa nu creasca in greutate. Acest lucru se intampla doar atunci cand nu beneficiaza de suficiente informatii dintr-o sursa sigura. Un studiu publicat in revista „Obezitatea” prezinta astfel de temeri precum complet nefondate. De fapt, oamenii care mananca alune de caju de cel putin doua ori pe saptamana, sunt mult mai putin predispusi sa castige in greutate, decat cei care nu au consumat deloc.

Studiul, care a fost realizat timp de 28 de luni si a implicat 8865 de barbati si femei din Spania, a constatat faptul ca participantii care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de cel putin doua ori pe saptamana, sunt mult mai putin predispusi sa ia in greutate, decat cei care nu au mancat deloc. Tocmai de aceea, exista o medie de aproximativ 424 de grame in plus pentru cei care nu au consumat deloc astfel de fructe in aceasta perioada.

Sfat practic: Totusi, nu lasa niciodata preocuparile legate de cresterea in greutate sa te impiedice sa te bucuri de un gust delicios si de o serie de beneficii sanatoase!

10 beneficii uimitoare ale alunelor caju

  1. Previn cancerul.

Proantocianidinele sunt o clasa de flavonoli ce lupta impotriva celulelor tumorale prin oprirea divizarii lor continue. Aceste proantocianidine, precum si un continut ridicat de cupru din caju ajuta la aceasta lupta impotriva celulelor canceroase si te tine departe cancerul de colon.

  1. Inima sanatoasa.

Alunele de caju contin o cantitate mica de grasimi, in combinatie cu alte fructe cu coaja si pentru ca includ de asemenea o forma de acid oleic, ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Acestea nu contin colesterol si oxidanti, ceea ce inseamna ca bolile de inima vor sta departe de cei care consuma caju.

  1. Firele de par devin mai sanatoase.

Cuprul este mineralul ce ajuta extrem de mult in obtinerea culorii ideale ale firelor de par. Deci, daca vei consuma caju, vei reusi sa obtii un blond sau un negru de-a dreptul stralucitor pe care dintotdeauna ti l-ai dorit.

  1. Sanatatea oaselor.

Dupa cum probabil stii, calciul si magneziul joaca un rol extrem de important in sanatatea oaselor, astfel ca trebuie sa fii la curent cu faptul ca alunele de caju contin cantitati destul de insemnate de astfel de minerale.

  1. Ajuta la pierderea in greutate.

Chiar daca alunele de caju sunt considerate a fi grasimi, contin si colesterol benefic pentru organism. Astfel, contrar credintei populare, cei care mananca caju cel putin de doua ori pe saptamana, vor reusi sa slabeasca mult mai repede decat cei care nu consuma deloc sau prea putin.

  1. Somn mult mai odihnitor.

Dupa menopauza, aceste alune de caju redau somnul linistit de care orice femeie are nevoie in aceasta perioada.

  1. Bogate in vitamine.

Alunele caju sunt extrem de bogate in vitamine cum ar fi riboflavina, acid pantotenic, tiamina, niacina si multe altele. Acestea vor pastra organismul in siguranta si vor lupta impotriva anemiei.

  1. Dantura mult mai sanatoasa.

Cum am mentionat si anterior, continutul de magneziu care este prezent si in alunele de caju este extrem de bun pentru oase. Asta inseamna ca ajuta si dintii in aceeasi masura. Consumand aceste fructe te vei bucura de o dantura sanatoasa si stralucitoare, tinuta la distanta de tot felul de afectiuni si carii.

  1. Radicalii liberi sunt eliminati.

Radicalii liberi provoaca probleme destul de mari la nivelul organismului, insa atunci cand se consuma alunele de caju, efectul acestora se diminueaza, ba chiar poate disparea in totalitate.

  1. Ajuta digestia.

Foarte multe persoane din ziua de azi se confrunta cu probleme reale ce tin de o digestie ineficienta. Totusi, atunci cand fructele de caju sunt consumate, astfel de nereguli nu vor mai exista intr-o masura atat de grava.

Acum ca stii cat de multe beneficii ofera alunele caju, fii sigur ca le consumi de cel putin doua ori pe saptamana, pentru ca organismul tau sa functioneze cat mai eficient. Fii atent la sanatatea ta si nu uita sa iti aprovizionezi camara cu astfel de fructe ce fac minuni la nivelul fizicului si psihicului!

Save

Save

Save