cw0zet5neu0q038lbebtbpdd5jdt2w5vdmbzfab18e6cb0f3cce5e2caf360c449b9117c3ec1f61a3bb531556deadeac2dea5ebbcd575fc12de

Traieste o viata sanatoasa

Știți deja că o alimentație sănătoasă poate avea un impact pozitiv asupra vieții dvs,  dar cât de departe se extind aceste beneficii? Dovezile sugerează că mâncarea sănătoasă, bine echilibrată, contribuie la menținerea durabilă a greutății, la o stare de spirit mai bună, la creșterea nivelului de energie, la o inspirație pozitivă pentru ceilalți și la potențialul unei calități sporite a vieții.

Întreținerea greutății

SAGLIKLI BESLENME DIYET

Urmând un plan de alimentație sănătoasă – unul care evidențiază multe fructe și legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine ​​slabe, precum și niveluri scăzute de grăsimi saturate, colesterol scăzut, sodiu și zahăr – contribuie la menținerea greutății .  Rămânand în limita aportului zilnic de calorii recomandat și servind mâncăruri de dimensiuni moderate, de asemenea, vă ajută să mențineți o greutate sănătoasă pe tot parcursul vieții. O greutate sănătoasă este legată de un risc redus de multe boli cronice cum ar fi diabetul și bolile de inimă,  precum și o stimă a stării de sine și o stare mentală îmbunătățită. Menținerea unei greutăți sănătoase este, de asemenea, legată de o incidență mai scăzută a depresiei, ceea ce înseamnă că alimentația sănătoasă poate contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții dumneavoastră.

 Dispozitie

Alimentația sănătoasă poate avea un impact pozitiv asupra vieții  ducând la o stare de spirit mai susținută.  Un stil de viață sănătos – inclusiv un mic dejun regulat și sănătos, echilibrându-vă consumul de proteine ​​slabe cu carbohidrați din cereale integrale, obținerea de acid folic și acizi grași omega 3 și reducerea consumului de alcool si zaharuri simple – a fost legată de o stare de spirit îmbunătățită și poate chiar ajuta la atenuarea depresiei. Carbohidratii permit ca triptofanul aminoacidului sa intre in creier unde produce serotonina – neurotransmitatorul care imbunatateste starea de spirit, dar carbohidratii de cereale integrale produc un efect mai durabil asupra starii de spirit, in timp ce carbohidratii obtinuti cu boabe rafinate  cauzeaza un accident rapid .

Energielarkspur_food_energy

Consumul de alimente nutritive corecte poate, de asemenea, stimula nivelul de energie, făcându-vă pregătit să vă confruntați cu fiecare zi.  Nutriționistul sportiv Rebecca Scritchfield a menționat în „Raportul de alergare al Washingtonului” în 2009 că nivelurile adecvate ale fierului mineral, care transportă oxigen în întregul corp, contribuie la un nivel suficient de energie. Plantele sănătoase, cu frunze, precum spanacul, sunt surse bogate de fier. Alimentele prăjite vă dau o explozie rapidă de energie dar in scurt timp o sa vă simțiți epuizați . Consumati gustări sănătoase cum ar fi nuci, fructe, iaurt și brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Consumul de apă suficientă și consumarea unor cantități moderate de cafeină și zahăr ajută de asemenea la reglarea nivelului de energie.

 

Inspirarea altora

Mâncarea sănătoasă nu influențează direct propria viață, ci poate ajuta să inspire și cei din jurul vostru. Alimentația sănătoasă și chiar pierderea în greutate sunt contagioase, conform „Jurnalului internațional de nutriție comportamentală și a activității fizice” și puteți ajuta persoanele care vă interesează să aibă grijă de ele însele și să obțină o longevitate mai mare. În timp ce mâncați mai bine și vă mențineți greutatea proprie, vă puteți simți încrezători că nu ați lucrat numai pentru a vă îmbunătăți viața, ci și pentru a îmbunătăți viața celor dragi. Când oamenii din jurul dvs. – fie ei prieteni sau familie – sunt fericiți și pozitivi, aceasta contribuie la o mai bună calitate a vieții pentru toți.

http://healthyeating.sfgate.com/eating-healthy-affect-life