Cosul dvs este gol.
|
|||||
Comanda instant - Chimion Seminte 100g
|
|||||
Chimion Seminte 100g |
|||||
Gustul de chimion seminte are o aroma inconfundabila, care este subtila picant-dulce, aromatica si putin amara. Chimionul seminte a inceput recent sa fie recunoscut ca un condiment popular in intreaga lume, si, in prezent este una dintre cele mai consumate condimente chiar, imediat dupa condimentele chile si piper.
Pentru bucatarii din America Centrala, Orientul Indepartat, Mexic, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, chimion seminte este de mult timp considerat un condiment si este un ingredient cheie in curry, amestecuri Garam Masala, Coucous si mai multe feluri de fasole, carne si orez.
In India, semintele de chimion sunt pentru gatit cum sunt sarea si piperul pentru europeni. Pe langa aroma pe care o da mancarurilor cu dal si curry, chimionul are si proprietati vindecatoare pentru tuse, indigestie sau lipsa poftei de mancare. Cateva inghitituri dintr-o infuzie de seminte de chimion si deja iti poti simti plamanii si stomacul mai usoare si iti revine de indata si apetitul.
Iata cateva beneficiile acestei uimitoare mirodenii, confirmate stiintific:
Adauga seminte de chimion in aluaturile de paine sau biscuiti. Uleiul in care ai prajit semintele poate fi pus peste cartofii fierti sau copti si amestecat bine ca sa-i patrunda. Adauga seminte de chimion prajite in mancaruri pe baza de leguminoase, cu putina sare si turmeric. Pot fi adaugate in mai toate supele limpezi. Cand prajesti seminte in ulei, adauga si legume proaspete. Gateste la foc mare timp de cateva minute, amestecand in continuu si poti adauga usturoi, ghimbir si putin turmeric. Adauga sare si piper dupa gust. Salatele pot fi si ele imbogatite cu un praf de seminte de chimion prajite.Semintele de chimion nu se recomanda sa fie combinate cu orezul si pastele, decat daca vrei sa dai mancarii o aroma specific indiana! Retele de pizza Tandoori, de exemplu, folosesc din plin acest ingredient.
|
|||||