Cosul dvs este gol.
|
|||
Comanda instant - Cimbru frunze 50g
|
|||
Cimbru frunze 50g |
|||
Cimbrul își are originile pe țărmurile europene ale Mării Mediterane, si in trecut era denumit și lămâiță, respectiv lămâioară fiind deosebit de apreciat în Evul Mediu. Cimbrul este o plantă intens aromată, picantă, cu un gust proaspăt, piperat, aproape de cea a chimenului indian. Este folosit ca si condiment în bucatariile macedoneană, libaneză,
albaniană, franceză, italiană, spaniolă, greacă, arabă, canadiană şi
din zona Caraibelor. De obicei sunt folosite frunzele plantei, care
datorită aromei sale, nu se foloseşte în cantităţi mari.
Este întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte,
dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini
întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.
Informatiile
prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au
un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica
sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul
medicului si tratamentele medicale prescrise. |
|||