Garam Masala este un amestec de condimente (coriandru, cuisoare, chimion, dafin, cardamon, piper negru, nucsoara si scosrtisoara) specific bucatariei indiene. Toate ingredientele ce compun acest condiment sunt picante, insa nu sunt iuti, acestea continand vitamine, minerale si antioxidant cu efect benefic pentru sanatate.
Garam masala are culoarea tutunului maro și se utilizează, datorită
aromei puternice, în special în preparate din carne, legume, orez, etc. Principala caracteristică a acestui amestec de condimente este prăjirea condimentelor
înainte de a fi zdrobite în mojar. În urma tratamentului termic, uleiurile esenţiale din condimente îşi accentuează aromele. Garam Masala nu contine nici un fel de coloranti, arome, conservanti sau aditivi.
Va recomandam sa le adaugati doar in
cantitati mici si in special la sfarsitul timpului de gatit, pentru ca
vitaminele si mineralele din continut sa nu sufere modificari.
.
Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care
vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona
geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi,
aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru,
scorţişoară, cardamom şi cuişoare. - See more at:
http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/09/garam-masala-amestecul-magic.html#sthash.4vLYDtDV.dpuf
Informatiile
prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au
un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica
sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul
medicului si tratamentele medicale prescrise.
Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care
vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona
geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi,
aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru,
scorţişoară, cardamom şi cuişoare. - See more at:
http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/09/garam-masala-amestecul-magic.html#sthash.4vLYDtDV.dpuf
Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care
vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona
geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi,
aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru,
scorţişoară, cardamom şi cuişoare. - See more at:
http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/09/garam-masala-amestecul-magic.html#sthash.4vLYDtDV.dpuf
Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care
vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona
geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi,
aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru,
scorţişoară, cardamom şi cuişoare. - See more at:
http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/09/garam-masala-amestecul-magic.html#sthash.4vLYDtDV.dpuf
Există mai multe variante, funcţie de ingredientul principal cu care
vor fi asociate (pui, miel, peste, fructe de mare, legume etc.), de zona
geografica şi de preferinţele personale ale bucătarilor. Totuşi,
aproape toate variantele conţin piper negru, chimion, coriandru,
scorţişoară, cardamom şi cuişoare. - See more at:
http://www.reteteleluiradu.ro/2009/02/09/garam-masala-amestecul-magic.html#sthash.4vLYDtDV.dpuf
|