Cosul dvs este gol.
|
|||
Comanda instant - Merisoare Confiate 170G
|
|||
Merisoare Confiate 170G |
|||
Informatii generale
Merisoarele sunt fructe versatile și beneficiile lor le fac utile atât în produsele alimentare, cât și în produsele medicamentoase. Numele latin al plantei de merișor este Vaccinium macrocarpon și este unul dintre fructele native ale Americii de Nord. Merisoarele au o cantitate enormă de antioxidantă în comparație cu alte legume și fructe, cum ar fi broccoli, spanac șau merele. În habitatul său natural, planta de merișor crește puternic în bogățiile acide de nisip, în toate părțile temperate și mai reci din Europa, în statele nordice din Statele Unite și Canada. Planta este un arbust târâtor sau o viță de vie, care are o înălțime de până la 10-20 cm. Are trunchiuri subțiri, dură, nu atât de groase, care poartă frunze mici, mereu verzi. Sezonul de merisoare durează între octombrie și decembrie. Fructele sunt mici, rotunde, de culoare roșie. Fiecare fructare patru semințe mici amplasate central, închise în capsule. Boabele sunt foarte acide la gust, cu un pH cuprins între 2,3 și 2,5. Datorită gustului lor foarte ascuțit și acru, mrisoarele sunt rareori consumate crude. Informații nutriționale Merisoarele proaspete sunt aproape 90% apă, în timp ce greutatea uscată este în mare parte compusă din carbohidrați și fibre.
Carbohidrații și fibrele sunt principalele componente nutritive ale merisoarelor.
Vitamina C: De asemenea, cunoscut sub numele de acid ascorbic, vitamina C este unul dintre antioxidanții predominanți ai merisoarelor. Este esențială pentru menținerea pielii, a mușchilor și a osului. Mangan: găsit în cele mai multe alimente, manganul este esențial pentru creșterea, metabolismul și sistemul organismului antioxidant. Vitamina E: O clasă de antioxidanți esențiali solubili în grăsimi. Vitamina K1: cunoscută și sub denumirea de filicinonă, vitamina K1 este esențială pentru coagularea sângelui. Cupru: Un oligoelement, adesea scăzut în dieta vestică. Intrarea inadecvată a cuprului poate avea efecte adverse asupra sănătății inimii. Merisoarele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, E și K1, mangan și cupru
Beneficiile consumului de merisoare
Acestea sunt cel mai adesea cauzate de bacteria intestinală Escherichia coli, care se atașează la suprafața interioară a vezicii urinare și a tractului urinar. Merisoarele conțin fitonutrienți unici cunoscuți ca proantocianidine de tip A (taninuri condensate). Proantocianidinele de tip A împiedică atașarea E. coli la mucoasa vezicii urinare și a tractului urinar, făcând merișoarele o măsură preventivă potențială împotriva infecțiilor tractului urinar. De fapt, merisoarele sunt printre cele mai bogate surse de fructe de proantocianidine, în special de tip A. Un număr de studii efectuate la om indică faptul că consumul merisoare sau administrarea de suplimente de merișor poate reduce riscul de infecții ale tractului urinar atât la copii cât și la adulți. Acest lucru este susținut de revizuiri și metaanalize sistematice, în special la femeile cu infecții recurente ale tractului urinar . Rețineți că merisoarele nu sunt eficiente pentru tratarea infecțiilor, ci doar reduc riscul de a le primi în primul rând.
Infecția cu bacteria Helicobacter pylori este considerată a fi o cauză majoră a cancerului de stomac, a inflamației stomacului și a ulcerelor. Merisoarele conțin compuși unici de plante cunoscuți sub numele de proantocianidine de tip A, care pot reduce riscul de apariție a cancerului de stomac prevenind atașarea H. pylori la mucoasa stomacului. Merisoarele sau sucul de merisoare poate reduce riscul de cancer de stomac, în cazul în care consumate în mod regulat.
Merisoarele conțin diferite antioxidanți care pot fi benefice pentru sănătatea inimii. Acestea includ antocianine, proantocianidine și quercetin . În studiile la om, s-a constatat că sucul de merisoare sau extractele au diferite efecte benefice asupra factorilor de risc pentru boala cardiovasculară: Creșterea nivelurilor de HDL, colesterolul "bun" . Reducerea LDL, colesterolul "rău", la diabetici. Protejarea colesterolului LDL de oxidare Reducerea rigidității vaselor de sânge (rigiditate arterială) la persoanele cu afecțiuni cardiace Scăderea tensiunii arteriale Scăderea nivelului de homocisteină în sânge, reducerea riscului de inflamație în vasele de sânge . Cu toate acestea, există indicii puternice că consumul regulat de merișor poate avea efecte benefice asupra sănătății inimii. Se pare că merișoarele au efecte benefice asupra mai multor factori de risc pentru bolile de inimă, incluzând nivelele de colesterol și tensiunea arterială.
Efecte adverse În cantități moderate, merisoarele de obicei considerate sigure pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, consumul excesiv poate determina supararea stomacului și diareea și, de asemenea, pot crește riscul de pietre la rinichi la persoanele predispuse. Merisoarele, în special extractele de merișor concentrat, pot conține niveluri ridicate de oxalat. Din acest motiv, ele sunt considerate a fi un factor de risc pentru pietrele la rinichi atunci când sunt consumate în cantități mari . Acestea conțin, de asemenea, niveluri ridicate de vitamină C, care este convertită în oxalat la unii oameni. Cu toate acestea, studiile la om au oferit rezultate contradictorii și problema necesită studii suplimentare . Susceptibilitatea la aparitia pietrelor la rinichi variaza de la o persoana la alta. În majoritatea oamenilor, consumul de merișor, probabil, nu afectează semnificativ formarea de pietre la rinichi. Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la obtinerea de pietre la rinichi, poate fi sensibil să limitați consumul de merisoare și alte alimente bogate în oxalat. Concluzii Merisoarele sunt consumate pe scară largă uscate, confiate, ca un suc, sau în suplimente. Ele sunt o sursă bună de câteva vitamine și minerale, și în mod excepțional bogate în câțiva compuși unici ai plantelor. Unele dintre acestea pot fi utile pentru prevenirea infecțiilor tractului urinar, a cancerului de stomac și a bolilor de inimă. Pur și simplu, merisoarele pot fi printre cele mai sănătoase fructe pe care le puteți mânca. Deci, amintiți-vă, ori de câte ori adăugați merisoare la masă, obțineți o doză dublă de bunătate. Informatiile prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul medicului si tratamentele medicale prescrise.
|
|||