comenzi telefonice: 0350420017 / 0772154550 / 0784163976 sau e-mail: comenzi@super-foods.ro

Cosul dvs este gol.

  










                 
Alune de padure decojite 250g

Alune de padure decojite 250g

Marca: Super Foods

 

 

Pret cu TVA: 20.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Alune de padure decojite 250g

Email Telefon

Alune de padure decojite 250g

Alunele de padure - o gustare sanatoasa sunt un mare plus pentru multe feluri de mâncare.

 Atunci când sunt incluse într-o dietă echilibrată, nucile oferă multe beneficii pentru sănătate.

Alunele de padure se gasesc in tari din bazinul Marii Mediterane. 

In prezent, alunele de padure se cultiva in turcia, spania, Italia si in Statele Unite, dare ele sunt originare din Turcia.

Alunele de padure au o aromă dulce și pot fi consumate crude, prăjite sau măcinate.

Ca și alte nuci, alunele sunt bogate în nutrienți și au un conținut ridicat de proteine, grăsimi, vitamine și minerale.

Alunele de padure  au un profil nutrițional mare. Deși sunt bogate în calorii, ele sunt încărcate cu substanțe nutritive și grăsimi sănătoase. Alunele conțin, de asemenea, vitamina B6, acid folic, fosfor, potasiu și zinc.

În plus, ele sunt o sursă bogată de grăsimi mono- și polinesaturate și conțin o cantitate bună de acizi grași omega-6 și omega-9, cum ar fi acidul oleic.


1. Contin antioxidanti

Alunele de padure oferă cantități semnificative de antioxidanți.Antioxidanții protejează organismul de stresul oxidativ, care poate deteriora structura celulară și poate promova îmbătrânirea, cancerul și bolile cardiace. Antioxidanții cei mai abundenți în alune sunt cunoscuți drept compuși fenolici. Acestea ajuta la scăderea colesterolului din sânge și a inflamației. Ar putea fi de asemenea benefice pentru sănătatea inimii și pentru protecția împotriva cancerului.

Un studiu de 8 săptămâni a arătat faptul că, persoanele care au introdus alunele in meniul zilnic, le-a redus în mod semnificativ stresul oxidativ, comparativ cu persoanele care nu au facut acest lucru.

Majoritatea antioxidanților prezenți sunt concentrați în pielea pielii.

Cu toate acestea, acest conținut antioxidant ar putea scădea după procesul de prăjire Prin urmare, se recomandă să consumați alunele crude, neprăjite.


REZUMAT Alunele sunt bogate în compuși fenolici care s-au dovedit a crește protecția antioxidantă în organism. Cel mai bine este să mănânci alune întregi și neprăjite pentru a vă asigura că obțineți cea mai mare concentrație de antioxidanți.

 

 


2. Protejeaza inima

 

În alune se gaseste o concentrația ridicată de antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Studiul de o lună a observat 21 de persoane cu niveluri ridicate de cholesterol. Acestia au consumat alune de padure - 18-20% din consumul zilnic de calorii

Rezultatele au arătat că nivelul colesterolului rau (LDL) si trigliceridelor au scazut. Participanții au prezentat, de asemenea, îmbunătățiri ale sănătății arterelor Mai mult, o revizuire a nouă studii care a inclus peste 400 de persoane a observat, de asemenea, scăderea nivelului colesterolului rau -LDL și a nivelului total de colesterol la cei care au mâncat alune, în timp ce colesterolu bun (HDL) și trigliceridele au rămas neschimbate. Alte studii au arătat efecte similare asupra sănătății inimii, rezultatele demonstrând niveluri scăzute de grăsimi sanguine și niveluri mai mari de vitamina E.

În plus, conținutul ridicat de acizi grași, fibre dietetice, antioxidanți, potasiu și magneziu în alune pare să ajute la normalizarea tensiunii arteriale.

În general, consumul de 29 până la 69 de grame de alune pe zi a fost legat de îmbunătățirea parametrilor sănătății cardiace.


 

REZUMAT  Alunele pot crește capacitatea oxidativă și pot reduce nivelurile de lipide din sânge, ceea ce poate contribui la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. De asemenea, ele par să contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.


 

3. Proprietari anti-canceroase

Concentrația ridicată de compuși antioxidanți, vitamine și minerale, a lunelor de padure le-ar putea da proprietăți anti-canceroase.

Printre alte fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile pecan, fistcul, alunele au cea mai mare concentrație dintr-o categorie de antioxidanți cunoscuți drept proantocianidine .

Unele studii pe tuburi de testare și pe animale au arătat că proantocianidinele pot ajuta la prevenirea și tratarea unor tipuri de cancer. Se crede că acestea protejează împotriva stresului oxidativ .

În plus, alunele sunt bogate în vitamina E, un alt antioxidant puternic care a prezentat o posibilă protecție împotriva deteriorării celulelor care ar putea provoca sau promova cancerul .

În mod similar, alunele oferă un indice enorm de 87% pentru CDI pentru mangan într-o porție de o uncie (29g).

Manganul a demonstrat că ajută funcțiile enzimelor specifice care ar putea reduce daunele oxidative și pot reduce riscul de cancer .

Mai mult, un studiu pe animale care a utilizat un produs obținut din extract de piele de alune a condus la un risc scăzut de cancer de colon după perioada de studiu de opt săptămâni .

Deoarece majoritatea studiilor care investighează beneficiile alunelor împotriva dezvoltării cancerului au fost efectuate în tuburi de testare și animale, sunt necesare mai multe studii la om.


REZUMAT Concentrația ridicată a compușilor antioxidanți, a vitaminei E și a manganului în alune poate ajuta la scăderea riscului de apariție a anumitor forme de cancer, deși sunt necesare mai multe cercetări.


4. Poate reduce inflamația

Alunele de padure contin cantitati semificative de grasimi sanatoase..

Un studiu a investigat felul in care mancatul de alune afecta markerii inflamatorii, cum ar fi proteina C-reactiva cu sensibilitate ridicata, la 21 de persoane cu nivel ridicat de colesterol.

Participantii au prezentat reduceri semnificative ale inflamatiei dupa patru saptamani dupa ce au urmat o dieta in care alunele au reprezentat 18-20% din consumul total de calorii .

În plus, consumul de 60 de grame de alune în fiecare zi timp de 12 săptămâni a contribuit la reducerea markerilor inflamatorii la persoanele supraponderale și obezi .

În mod similar, 50 de persoane cu sindrom metabolic au prezentat o scădere a inflamației după consumarea a 30 de grame de combinație de nuci brute - 15 grame de nuci, 7,5 grame de migdale și 7,5 grame de alune de padure- timp de 12 săptămâni.

Cu toate acestea, majoritatea studiilor concluzionează faptul că, consumul de alune de padure nu este suficient. Pentru a reduce inflamația, este de asemenea important să urmați o dietă controlată cu calorii .


REZUMAT  Alunele de padure pot ajuta la prevenirea și scăderea inflamației datorită concentrațiilor ridicate de grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, alți factori sunt de asemenea importanți.


5. Pot ajuta la scăderea nivelului zahărului din sânge

Nucile, precum migdalele și nucile, s-au dovedit a contribui la reducerea nivelului zahărului din sânge .

Există cercetări că alunele de padure pot ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu a dat o combinație de 30 de grame de nuci amestecate - 15 grame de nuci, 7,5 grame de migdale și 7,5 grame de alune de padure- la 50 de persoane cu sindrom metabolic.

După 12 săptămâni, rezultatele au arătat o reducere semnificativă a nivelurilor de insulină la naștere .

În plus, sa demonstrat că acidul oleic, principalul acid gras din alune, are efecte benefice asupra sensibilității la insulină.

Un studiu de două luni a arătat că o dietă bogată în acid oleic a redus semnificativ nivelul de zahăr din sânge și nivelul de insulină la naștere, crescând în același timp sensibilitatea la insulină, la 11 persoane cu diabet zaharat de tip 2 .

Se pare că o dietă bogată în fructe cu coajă lemnoasă, inclusiv alune de padure, ar putea ajuta la scăderea glicemiei și la creșterea sensibilității la insulină.


REZUMAT Alunele conțin mai mulți compuși care pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, dovezile sunt limitate și beneficiile lor potențiale trebuie studiate în continuare.


 

6. Ușor de adăugat la dieta ta

Alunele pot fi încorporate în dietă ca o gustare sănătoasă sau ca ingredient în multe feluri de mâncare.

Puteți să le cumpărați și să vă bucurați de ele crude, prăjite, întregi, felii sau măcinate. În mod interesant, se pare că oamenii preferă alune de padure crude,

Alunele de padure sunt un deliciu in prăjituri sau topping pentru înghețată și alte deserturi.

REZUMAT

Alunele se găsesc întregi, felii, măcinate, crude sau prăjite. Acestea sunt frecvent consumate ca o gustare sau adăugate la produsele coapte și alte feluri de mâncare. Cel mai bine este să le mâncați crude.

Istoric

Alunele sunt pline cu substanțe nutritive, inclusiv vitamine, minerale, compuși antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Acestea pot avea, de asemenea, beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea nivelului de grăsimi din sânge, reglarea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și îmbunătățirea nivelului zahărului din sânge, printre altele.

Lafel ca ale nuci, alunele de padure pot provoca reacții alergice la unii oameni .

Toate acestea, alunele de padure sunt o sursă excelentă și delicioasă de nutrienți care pot fi ușor încorporate în dieta ta.


Valoare nutriţională - Alunele de pădure


Alunele de pădure

Valoarea nutriţională per 100 grame

DZR

Energie

2959 kJ / 717 kcal

Proteine

14.0 g

Carbohidraţi

6.0 g

din care zaharuri

5.0 g

Grăsimi

69.0 g

din care saturate

4.9 g

din care mono nesaturate

53.4 g

din care polisaturate

7.3 g

Fibre alimentare

8.2 g

Sodiu

2.0 mg

Calciu

200.0 mg

25.0%

Magneziu

154.0 mg

41.0%

Fosfor

300.0 mg

43.0%

Fier

3.0 mg

21.0%

Zinc

2.1 mg

21.0%

Vitamina B1

0.4 mg

36.0%

Vitamina B2

0.1 mg

5.0%

Vitamina B3

2.0 mg

12.0%

Vitamina E

25.0 mg

208.0%

Acid Folic

72.0 mcg

36.0%

 

DZR = Doza zilnică recomandată
Atenţie: copiii mici trebuie supravegheaţi când consumă alune, există riscul să se înece cu ele.

 


Informatiile prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul medicului si tratamentele medicale prescrise.

* https://www.healthline.com/nutrition/hazelnut-benefits
* https://www.medicalnewstoday.com/articles/323807.php


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Abonare Newsletter

Str. Calea Bucuresti, Nr. 239 B, Ramnicu Valcea, Jud. Valcea
0350420017 / 0772154550
contact@super-foods.ro
Website detinut de Super Foods Trading S.R.L.-D. , CIF: 35533090, Reg.Com: J38/79/2016

super-foods.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.