rice

Orezul Negru vs. Orezul Alb

 Înțelegerea datelor privind nutriția pe bază de orez

Fiecare persoană care are cunoștințe de sănătate astăzi trebuie să înțeleagă datele referitoare la nutriția orezului pentru a determina ce tip de orez este cel mai bun pentru ei și de ce. Aceste boabe extraordinare sunt bune pentru tine, deoarece implică o mulțime de fibre, proteine, minerale esențiale și foarte puține grăsimi. Orezul alb și brun poate fi o alegere bună pentru dieta dvs., deși soiul maro este, în general, considerat superior.

2BRVWR

Orezul brun este o sursă excelentă de substanțe nutritive esențiale, în special de calciu. Asigurați-vă că luați acest lucru în considerare atunci când decideți dacă trebuie să luați suplimente de calciu pentru vegani. Rețineți că din toate tipurile de orez brun, orezul basmatic maro este considerat cel mai hrănitor. De asemenea, este incredibil de gustoas, având o aromă  unica care îl diferențiază de alte tipuri de cereale.

orez alb

Orezul alb, evident, este mai puțin nutritiv. Cu toate acestea, cantitatea de nutrienți pe care vi le oferă este încă suficient de mare pentru a considera că este  extrem de sănătoas. Nu uitați că orezul nu contine gluten. De fapt, este atât de bun pentru digestie încât se poate potrivi orice regim alimentar, chiar și atunci când majoritatea altor boabe trebuie să fie excluse. Orezul ar trebui să fie cu siguranță in dieta dumneavoastra dacă încercați să pierdeți în greutate într-un mod sănătos. Este suficient de nutritiv pentru a vă oferi energie pentru a lucra afară. Cu toate acestea, nivelurile de carbohidrați și de grăsimi sunt relativ scăzute, așa că se va potrivi exact în dieta ta.

Diferența dintre orezul brun și alb

Pentru a înțelege diferențele în ceea ce privește datele referitoare la nutriția pe bază de orez, trebuie să știți ce sunt orezul alb și brun. Ambele produse sunt boabe, dar nu toată lumea înțelege că sunt de fapt aceleași cereale. Tot orezul este maro în mod implicit, deoarece este starea naturală a semințelor de orez. De aceea, acest soi special este clasificat ca „cereala integrale„. Când eliminați tărâțele și germeni din această sămânță, obțineți orezul alb. Este mai ușor pentru digestie și gătit, dar mult mai puțin hrănitoare, deoarece cele două părți sunt acolo unde majoritatea elementelor „bune” sunt conținute.

Deci, este orezul brun mai bun?

Orezul brun nu este „mai bun” decât orezul alb în orice mod, cu excepția valorii nutriționale globale. Problema cu acest boabe este că, împreună cu substanțele nutritive, conțin „antinutrienți”. Antinutrientii sunt elemente care reduc abilitatea naturală a organismului de a absorbi anumite vitamine și minerale. Prin urmare, nu aveți nevoie să beneficiați de un nivel mai ridicat de minerale și fibre la fel de mult cum s-ar părea atunci când se compară datele privind nutriția orezului. Concluzia este că ambele tipuri de orez sunt bune .