Semintele de canepa …

semințe-de-cânepaSemintele de canepa sunt din ce in ce mai promovate de nutritionisti datorita proprietatilor nutritive complete.

Semintele de canepa gasite in comert nu au nici urma de drog. Au inceput sa aiba cautare pe piata lumii din cauza proprietatilor lor exceptionale inca din anii ’90. Acestea sunt considerate a fii unele dintre cele mai complete „nutritional” alimente din lume.  Contin ratia perfectă de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, 1:3. Acizii graşi esenţiali ajuta sistemul imunitar, sunt antioxidanţi puternici , ne apără de soare şi construiesc o piele frumoasă. Acizii graşi esenţiali ne ajută de asemenea să ardem grăsimile în exces.

Seminţele de cânepa sunt cea mai bună sursă de acid gama linolenic – un acid esenţial Omega 6 care are proprietăţi antiinflamatorii şi de echilibrare hormonală.

Facand parte de fapt din categoria nucilor si avand un gust delicios de miez de nuca, dar cu o aroma mai speciala acestea au urmatoarele proprietati:

  • Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.
  • Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature. A crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.
  • Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema grăsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.
  • Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.
  • Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

    Unde le gasim si cum se consuma semintele de canepa

    Semintele de canepa sunt bune a se consuma singure ca o gustare. Merg insa bine si presarate in salate. Chiar si blenduite in smoothie sau dressing-uri dau o savoare aparte. Odata ce ai gustat din ele , este greu sa rezisti gustului puternic si texturii unturoase deosebit de placute.

    Daca nu ati mai consumat pana acum, mancati cu grija si cresteti cantitatea in timp . Corpul trebuie sa se obisnuiasca cu orice aport de alimente noi. O cantitate sigura este de intre 3-5 linguri/zi pentru un adult .

Save