Mod de ambalare: 20 plicuri x 1.5g
Datorita componentelor din uleiul volatil, în
special valepotriailor respectiv acizilor valerianici, preparatele pe
baza de Valeriana ( ceai valeriana ) sunt recomandate în insomnii,
nervozitate, hiperexcitabilitate motorie si senzoriala, în nevroza
cardiaca si ca antispastic usor.
Valeriana este o specie de plante erbacee perene din familia Valerianaceae.
Mai este denumită și odolean,
năvalnic, gușa-porumbelului sau iarba-pisicii. Tulpina crește până la o
înălțime de 70-170 cm. Florile sunt roșii-liliachii până la albe,
grupate
într-o inflorescență umbeliformă. Înflorește în perioada iunie-august.
Principalele substanțe active sunt: ulei
volatil, acid izovalerianic și acid valerianic, alcaloizi (catinină,
alfa-metil-pirilcetonă, valerianonă). Preparatele din rizom (ceai,
tinctură, extract uscat), administrate intern și extern (băi), sunt
indicate în stări de agitație, tulburări ale somnului și aritmii
cardiace de natură nervoasă.
Utilizarea valerianei are o tradiție de peste
patru mii de ani, fiind considerata o plantă de referință, atât în
Europa, cât și în Asia. Investită și cu însușiri magice de tradiția
populară, în ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute și sute de
studii medicale, care toate atestă acelaș lucru: valeriana este una
dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor emoționale,
precum și a bolilor fizice asociate lor. O problemă de extremă
actualitate în vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si al
stresului.
Mod de preparare ceai valeriana:
Intern – Infuzie / 1-2 lingurie la o cana cu
apa (250 ml); se beau 1-2 cani pe zi în cursul unei zile sau seara
înainte de culcare
|