Cosul dvs este gol.
|
|||
Comanda instant - Migdale crude decojite 100g
|
|||
Migdale crude decojite 100g |
|||
Tara de provenienta: SUA
Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional.Pe langa faptul ca sunt delicioase, pot oferii multiple beneficii sanatatii, si sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi . Migdalele se află, cu siguranță, pe lista scurtă de alimente sănătoase –nuci si seminte- ale persoanelor care sunt interesate de un stil de viață sănătos.
Spre deosebire de alte nuci, conțin o proporție mai mare de grăsimi ”sănătoase”, care aduc reale beneficii pentru sănătate. Poate că este de prisos, însă totuși voi menționa faptul ca migdalele crude prezintă mult mai multe beneficii în comparație cu migdalele prăjite.
Stiati ca o portie de migdale contine aceeasi cantiate de antioxidanti ca o portie de broccoli?
Ce conțin migdalele crude?
Semințele proaspete conțin până la 88 % apă, iar migdalele au un conținut de numai 4, 50 % apă. Au multe grăsimi sanatoase, proteine, hidrați de carbon, acizi organici, săruri de potasiu, calciu, fosfor , fier, vitamine (A, B1, B2, B3 – niacina și C – în cantități mici) și emulsină (enzimă care se găsește în migdalele amare și în ciuperci).
Rolul migdalelor in mentinerea sanatatii
1. Imbunatatesc memoria
Migdalele crude si uleiul de migdale sunt considerate cele mai eficiente pentru creier. Consumul a cateva migdale in fiecare zi ajuta la imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare, mai ales la copii. Se crede, de asemenea, ca dezvolta inteligenta celor mici si, totodata, ii face mai activi.
2. Promovează sănătatea sistemului cardiovascularUnul dintre nenumaratele beneficii pentru sanatate ale migdalelor este acela ca ajuta la mentinerea unei presiuni sangvine corespunzatoare. De asemena contribuie, indirect, la prevenirea bolilor cauzate de tensiunea arteriala. Migdalele sunt o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate (100 grame de migdale conțin 49,4 g de grăsimi, din care 30,9 g sunt mononesaturate). Consumul de grăsimi mononesaturate a fost asociat cu o incidență mai scăzută a bolilor cardiovasculare. În plus, migdalele conțin antioxidanți,care ajută organismul să se lupte cu radicalii liberi, promovând înacest fel și sănătatea inimii prin prevenirea factorilor răspunzători de declanșarea bolilor cardiovasculare. Migdalele conțin antioxidanți pe bază de flavonoide care acționează împreună cu vitamina E (un antioxidant puternic care se găsește din belșug în migdale) pentru întărirea arterelor și reducerea inflamațiilor. Studiile efectuate au arătat că, consumul de nuci contribuie la reducerea colesteroluluirăucu 3% până la 19%. Migdalele contribuie la mentinerea unor niveluri adecvate de colesterol prin cresterea nivelului de HDL- colesterol bun si scaderea nivelului de LDL – colesterol rau. Acest lucru ajuta la prevenirea a numeroase boli de inimii. Substanțe nutritive care le gasim in migdale sunt: - tocoferol, magneziu, cupru, mangan, calciu și potasiu, aminoacidul L-arginină ( joacă un rol foarte important în promovarea sănătății vaselor sangvine, împiedicând depunerile pe pereții acestora, ceea ce are efect de protejare împotriva aterosclerozei).
3. Te ajută să-ți menții pielea tânără, sănătoasă si pevine caderea paruluiPrin includerea migdalelor in regimul alimentar veti putea beneficia de o piele frumoasa si elastica. Pe de alta parte, aplicand ulei de migdale direct pe piele, va ajuta, de asemenea, in a avea o piele neteda si sanatoasa. Si parul se poate bucura de beneficiile uleiului de migdale, acesta fiind utilizat pentru tratamentul parului uscat precum si pentru prevenirea asprimii si caderii acestuia. Efectul de protejare a pielii este datorat prezenței vitaminei E. Prin includerea migdalelor in dieta dumneavoastra veti beneficia de o cantitate importanta de vitamina E, care ofera protectie antioxidanta. Veti obtine 7,4 mg de vitamina E din 28 g de migdale, aproximativ jumatate din cantitatea zilnica necesara. Acesta este motivul pentru care sunt considerate o sursa bogata de vitamina E. Este nevoie de o multime de migdale pentru a depasi limita superioara tolerabila de 1000 mg pe zi, dar este posibila, mai ales daca aveti o dieta bazata pe alimente bogate in vitamina E, (de exemplu, oua, spanac si cereale integrale) Deci, prin consumul zilnic al unei cantitati atat de mici de migdale, puteti beneficia de cantitatea esentiala de antioxidanti si puteti, astfel, preveni aparitia unor boli cronice.
La ce ajuta Vitamina E?
Vitamina E ajută la menținerea aspectului tânăr prin întârzierea îmbătrânirii celulare cauzate de oxidare. Tot vitamina E ajuta si celulele sa comunice intre ele. Astfel, sprijina indeplinirea a numeroase procese vitale, principalele ei functii fiind:
4. Te ajuta in menținerea sănătății oaselor și a dințilorMigdalele promovează sănătatea oaselor și a dinților datorită prezenței mineralelor magneziu și fosfor. Aceste minerale au un rol important în producerea și menținerea masei osoase, ajutând astfel la păstrarea unor dinți sănătoși. Beneficiile aduse de nutrienții prezenți în migdale ajută la prevenirea deteriorării dinților, reducând totodată riscul de facturi și osteoporoză. În plus, migdalele au un efect alcalinizant, ceea ce îmbunătățește retenția de calciu.
5. Tine sub control greutatea corporalăUn mod intelligent pentru pierderea in greutate este acela de a include migdalele in dieta de zi cu zi. Acestea sunt bogate in fibre si proteine si va ajuta sa va simtiti satui pentru mai mult timp. Astfel se reduce nevoia de a ciuguli între mese... Grăsimile și nutrienții prezenți înmigdale sunt de asemenea de ajutor în menținerea unui nivel stabil al glicemiei din sânge. Un studiu efectuat timp de 24 de săptămâni pe 65 de persoane supraponderale sau obeze, cu vârsta între 27-79 ani și cu indexul masei corporale între 27-55, a scos în evidență că suplimentarea dietei cu migdale, în contrast cu carbohidrații complecși, a fost asociată cu reducere mai mare a greutății (-18% vs – 11%) și a circumferinței taliei (-14% vs -9%). Datorită senzatiei de sațietate pentru perioadă mai lungă de timp, consumul migdalelor sau a altor tipuri de nuci și alune te ajută la scaderea in greutate.
6. Pot fi de ajutor in incetinirea cresterii nivelului zaharului din sange
Consumul regulat de migdale ofera o protectie impotriva diabetului.. Intr-un studiu realizat, medicii au furnizat subiectilor participanti atat o cantitate importanta de migdale, dar si un fel obisnuit de mancare. Dupa testarea probelor de sange — dinainte si dupa mese — au constatat ca masa care a continut migdale a contribuit, de fapt, la incetinirea cresterii nivelului de zahar din sange. A crescut, de asemenea, nivelurile de antioxidanti in sange, care este, din nou, un factor util impotriva colesterolului.
7. Energia de care ai nevoieVitaminele B1, B2 și B6, conținute înmigdale, au un rol în obținerea de energie din carbohidrați . Mineralele cum sunt magneziul, potasiul și calciul asigură o bună funcționare a nervilor. Migdalele sunt tonice (benefice sistemului nervos) și mineralizante, au un conținut redus de glucide ce le permite chiar și diabeticilor un consum moderat.
8. Consumul de migdale in timpul sarcinii Migdalele contin acid folic, care este unul dintre cei mai importanti compusi ce previn malformatiile la nastere. In timpul sarcinii, migdalele sunt utilizate pentru tratamentul constipatiei, aspect frecvent observat la femeile insarcinate. Femeile care doresc că să devină mame și cele care se află în primele săptămâni de sarcină, trebuie să se asigure de un aport suficient din această vitamină, deoarece aceasta este necesară pentru o dezvoltare normală a copilului.
9. Migdalele au proprietati antitumorale
Tot in compozitia migdalelor se gaseste o substanta numita amigdalina, cunoscuta si sub denumirea de letril sau vitamina B17, care are un rol important in lupta impotriva cancerului si previne cu succes aparitia acestei boli prin eliminarea celulelor canceroase. Amigdalina e cunoscuta de mii de ani in China, Egipt, Grecia si Roma Antica, fiind extrasa din migdalele amare si tot de atunci folosita in tratarea unor boli ale pielii.La inceputul secolului al XX-lea, vindecatorul Edgar Cayce, supranumit "profetul adormit", recomanda bolnavilor de cancer sa manance zilnic cateva migdale,fructe despre care stia ca au puternice proprietati antitumorale. De asemenea, recomanda migdale in caz de tuberculoza, bronsita, insuficienta hepatica, anemii, scleroza in placi,constipatie, litiaze renale si urinare. Continutul bogat al migdalelor in vitamina A si in acizi grasi polinesaturati le recomanda in tratarea unor afectiuni ale pielii cum ar fi psoriazisul, eczemele uscate, erizipelul, pistrui. Specialistii recomanda consumarea a cate trei, cinci migdale pe zi si, in conditiile in care aceste fructe sunt mancate regulat, in timp se vor constata imbunatatirea multor functii ale organismului. Cura de migdale se face cu foarte mare rabdare, ca de altfel orice tratament naturist.
10. Promovează sănătatea sistemului digestivO porție de 23g demigdale oferă 5,6 g de carbohidrați, inclusiv 3,3 g defibre alimentare(ceea ce acoperă aproximativ 14% din DZR). Majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult de 50 de grame de fibre în fiecare zi– nivel pe care, datorită alimentației moderne total neadecvate, puțini îl ating! Fibrele au un rol important în protejarea tractului digestiv - ajută la expulzarea din organism a reziduurilor și a tot felul de substanțe nedorite. Fibrele joacă un rol important în: reglarea nivelului glicemiei; controlarea greutății; promovarea sănătății sistemului cardiovascular; protejarea pielii; prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și la rinichi; atenuarea sindromului colonului iritabil; reducrea riscului de formare a hemoroizilor; reducrea riscului de a suferi infarct Beneficiile aduse de consumul de fibre stau tocmai în faptul că acesteanu pot fi digerate de către organism. Fibrele solubile, așa cum sunt găsite în migdale și alte tipuri de nuci, se transformă în tractul digestiv într-o substanță cu textură gelatinoasă, ceea ce are ca efect reducerea digestiei.
11. Ofera necesarul de minerale al organismuluiMigdalele sunt o sursă abundentă de minerale estențiale: o sursă excelentă de mangan, magneziu, cupru, fosfor; o sursă bună de calciu, fier, potasiu, zinc; mici cantități de seleniu.. Manganulajută la: activarea enzimelor necesare pentruutilizarea corectă a biotinei, a vitaminei C; menținerea structurii normale a oaselor; la eliminarea oboselii. Magneziul este necesar pentru; metabolismul calciului și al vitaminei C, precum și al fosforului, sodiului și potasiului; buna funcționare a nervilor și mușchilor; transformarea zahărului din sânge în energie. Cuprul este necesar pentru convertirea fierului din organism în hemoglobină. Fosforul este prezent în fiecare celulă, fiind implicat în aproape toate reacțiile chimice fiziologice – acesta este necesar pentru structura normală a oaselor și dinților, pentru funcționarea regulată a inimii, pentru funcționarea normală a rinichilor, fiind implicat și în transferul de impulsuri nervoase. Calciul acționează împreună cu fosforul pentru sănătatea oaselor și a dinților. Calciul lucrează împreună cu magneziul pentru menținerea sănătății cardiovasculare. Fierul este esențial pentru menținerea vieții, fiind necesar pentru producerea hemoglobinei (globulele roșii din sânge), a mioglobinei (pigmentul roșu din mușchi) și a anumitor enzime. Potasiul acționează împreună cu sodiul pentru reglarea echilibrului hidric al organismului și normalizarea ritmului cardiac. Zincul este esențial pentru sinteza proteinelor și formarea colagenului. Seleniul este vital organismului - antioxidantul principal al organismului, care își desfășoară activitatea protectoare în fiecare celulă.
Cum le consumam si de unde provin?
Migdalele se consuma in stare cruda, asta inseamna ca nu sunt procesate termic (prajite sau fierte), pastrandusi astfel toti nutrientii, vitaminele si enzimele. Insa modalitate optima de a consuma migdalele este hidratarea, insemnand ca de fiecare data cand dorim sa pregatim ceva cu migdale trebuie sa le lasam la hidratat cu cel putin 8 ore inainte. Astăzi aceste fructe uscate sunt folosite atât în alimentație, cât și în cosmetică. Extern: uleiul de migdale este folositor în tratarea arsurilor, eczemelor sau al crăpăturilor pielii. În cosmetică, apreciat ca fiind foarte hrănitor, „laptele” de migdale este folosit pentru hidratarea pielii.
Migdalele crude in combinatie cu fructe uscate(curmale, smochine deshidratate, merisoare, fructe gojii, caise deshidratate) si cu alte nuci (caju, nuci braziliene, nuca romaneasca) si seminte (seminte de dovleac, seminte de chia, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de susuan de mac) pot fi o idee excelenta pentru un mic dejun delicious si sanatos sau o gustare sanatoasa. Fructele uscate in combinatie cu migdalele si cereale integrale (fulgi de ovaz, fulgi de grau, fulgi de hrisca, etc ) formeaza un mic dejun consistent si delicios. De asemenea pot fi adaugate in prajituri, budinci , etc
Contraindicatii:persoanele alergice la nuci
Informatiile prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul medicului si tratamentele medicale prescrise |
|||
Produse recomandate |
|||
|
|||