comenzi telefonice: 0350420017 / 0772154550 / 0784163976 sau e-mail: comenzi@super-foods.ro

Cosul dvs este gol.

                   
Cacao Alcalinizata 250g

Cacao Alcalinizata 250g

Marca: Super Foods

 

 

Pret cu TVA: 6.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Cacao Alcalinizata 250g

Email Telefon

Cacao Alcalinizata 250g


Boabele de cacao sunt semințele fermentate ale copacului de cacao, al cărui nume latin este Theobroma cacao, care înseamnă "Alimentele zeilor".
Este nativ din regiunea Amazonului și, după cum sugerează înțelesul, a fost considerată istoric o cultură foarte importantă în America Centrală și de Sud. De fapt, boabele sale erau atât de apreciate încât triburile native le foloseau ca formă de monedă.
Arborele de cacao are în jur de 12-25 de metri înălțime și crește natural în climatul tropical.
Împreună cu rolul său bine stabilit în fabricarea ciocolatei, beneficiile vindecătoare și medicinale de cacao au fost apreciate, deoarece civilizațiile antice Maya și Aztece își puteau conduce continentul.
Cacao și ciocolată sunt terminologii diverse.
Cacao se referă la constituenții cu conținut scăzut de grăsimi din boabele de cacao fin măcinate. Aceste boabe de grâu, cunoscute sub denumirea de lichior de cacao sau de masă de cacao, conțin, de asemenea, unt de cacao - o grăsime care nu este lactată, prezentă în boabele de cacao. Aproximativ 50-60% din lichidul de cacao este constituit din unt de cacao.

Valoare nutritionala
Cacao este bogat în minerale, cum ar fi fier, magneziu, calciu, fosfor, cupru și mangan. Este, de asemenea, o sursă bună de seleniu, potasiu și zinc, oferind organismului carbohidrați, proteine ​​și fibre dietetice. În plus, conținutul de colesterol din acesta este aproape neglijabil. Acesta conține unt de cacao, care este un amestec de grăsimi mononesaturate cum ar fi acidul oleic și grăsimi saturate, și anume acidul stearic și acidul palmitic.
Este mult mai mult decât o plăcere vinovată!

Beneficii
Cacao oferă calități antiinflamatorii, antialergice, anti-carcinogene și antioxidante și a demonstrat efecte pozitive prin acordarea de numeroase beneficii pentru sănătate. Reduce tensiunea arterială crescută.
Bogata în flavonoide ajută la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge.
Studiile de cercetare efectuate asupra acestui subiect au arătat schimbări pozitive în tensiunea arterială sistolică și diastolică ca urmare a consumării de produse pe bază de cacao în locul ceaiului negru și verde. Aceste schimbări favorabile sunt atribuite prezenței antioxidanților care stimulează producerea de oxid nitric, ceea ce ajută la menținerea relaxată a vaselor de sânge.
Mai mult, acest lucru ajută la menținerea unui sistem circulator sănătos.
 • Capacitate antioxidantă - un studiu de cercetare comparativ a făcut evident faptul că cacao prezintă o activitate antioxidantă mai mare decât ceaiul negru, ceaiul verde și vinul roșu. Antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi pe bază de oxigen, care sunt prezenți în organism. În plus, este bogat în substanțe fitochimice fenolice și posedă și o cantitate mare de flavonoide.
 • Îmbunătățește sănătatea creierului - oamenii de stiinta au sugerat ca sunt bogate in flavonol poate ajuta la mentinerea unui creier sanatos. Aceste beneficii neuroprotectorice ar putea avea efecte favorabile asupra funcțiilor de învățare și memorie. Constatările au susținut că, consumul de produse pe bază de cacao sporește circulația sângelui în creier și au furnizat dovezi ale potențialului terapeutic pentru vindecarea tulburărilor vasculare.
 • Echilibrează nivelul colesterolului - un studiu de cercetare de cercetare a arătat că, cacao are efecte hipoglicemice și hipocolesterolemice atât asupra nivelurilor de glucoză cât și asupra colesterolului.O dietă care le conține a arătat, de asemenea, o reducere a trigliceridelor, a colesterolului LDL și a nivelului de glucoză. De asemenea, a demonstrat o creștere notabilă a nivelurilor de colesterol HDL cholesterol sănătost.
 • Regleaza nivelul de zahar din sange - consumul de cacao sa dovedit a fi eficient în îmbunătățirea rezistenței la insulină și a metabolizării glucozei. Aceasta, la rândul său, ajută la reglarea nivelului de zahăr din organism. Proantocianidinele derivate din acesta ajută la inhibarea formării cataractei induse ocazional de diabet. Un studiu de investigație a confirmat faptul că exercită o activitate antioxidantă protectoare în tratamentul complicațiilor diabetice pe termen lung, cum ar fi nefrotoxicitatea diabetică. Nefrotoxicitatea joacă un rol-cheie în diabet zaharat și este cauza majoră a bolii renale severe. Radicalii liberi agravează aceste complicații diabetice prin promovarea stresului oxidativ, ducând la deteriorarea celulelor și a țesuturilor. Activitatea de curățare a radicalilor liberi din cacao a demonstrat efecte terapeutice în tratarea și prevenirea acestui tip de leziuni celulare.
 • Ameliorează astmul bronșic - boabele de cacao conțin xantină și teofilină, care ajută la relaxarea spasmelor bronșice și la deschiderea tuburilor bronșice conturate. Acest lucru facilitează un flux ușor de aer și este valoroasă în tratarea diferitelor alergii, inclusiv astm bronșic și dificultăți de respirație. Consumul acestuia, prin urmare, ajută la asigurarea unei ameliorări a astmului bronșic.
 • Îmbunătățește vindecarea - extractele de cacao au avut încredere în proprietățile lor terapeutice și de vindecare a rănilor în fabricarea medicamentelor naturale. Extractele ajută la prevenirea dezvoltării diferitelor tipuri de infecții în organism. Împreună cu medicamentele corespunzătoare, a fost de asemenea considerată utilă în eradicarea bacteriilor Helicobacter pylori din organism.
 • Gestionează obezitatea - Un studiu a arătat beneficiile potențiale in prevenirea obezității induse de dieta bogată în grăsimi. Aportul său ajută la modularea metabolismului lipidic și la reducerea sintezei și transportului de acizi grași. De asemenea, a demonstrat o îmbunătățire a termogenezei, a mecanismului de producere a căldurii în țesuturile adipoase albe și în ficat.
 • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară – consumul acesteia au arătat că exercită efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare. Este bogat în flavonoide, și anume procyanidina, catechina și epicatechina, care au proprietăți antioxidante și ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării în timp ce întăresc inima.
 • Îmbunătățește dispoziția - consumul de cacao a arătat efecte asemănătoare antidepresivului asupra anumitor procese fiziologice. Studiile au arătat că flavonolii îi ajută să sporească starea de spirit, să lupte împotriva depresiei și să promoveze activități cognitive îmbunătățite în timpul eforturilor mentale persistente. Prezența feniletilaminei neurochimice contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea sentimentului de mulțumire și la promovarea efectelor afrodiziace.
 • Împiedică cancerul - inhiba creșteriea celulelor canceroase fără a afecta creșterea celulelor normale sănătoase.
 • Tratarea deficitului de cupru - boabele sunt destul de valoroase în terapia de substituție a cuprului.. Ajută la prevenirea și tratarea bolilor cauzate de deficiența de cupru în organism, cum ar fi anemia, neutropenia și leucopenia.
 • Reduce sindromul de oboseală cronică – consumul de cacao sa dovedit ca exercita efecte calmante asupra persoanelor care sufera de oboseala cronica. Efectele sale atenuante sunt atribuite eliberării de neurotransmițători cum ar fi serotonina, anandamida și feniletilamina în creier, care exercită efecte protectoare de la stresul oxidativ asupra celulelor neuronale și ajută la combaterea sindromului oboselii cronice.
 • Ingrijirea pielii - de asemenea, sa constatat că cacao este eficient în menținerea sănătății bune a pielii. Rezultatele cercetărilor sugerează că, consumul de cacao bogat în flavonol ajută la scăderea efectelor eritemului indus de UV și la reducerea rugozității și a scalării pielii. De asemenea, ajută la îmbunătățirea elasticității, hidratării și densității pielii. Un alt studiu a confirmat faptul că epicatechina prezentă în cacao ajută la ridicarea saturației oxigenului a hemoglobinei, stimulând fluxul sănătos de sânge în țesuturile dermice și contribuind la protecția fotografică endogenă. Se utilizează în prepararea diferitelor produse de îngrijire a pielii.
 • Tratamentul tulburărilor neurodegenerative - prezența flavonolilor majori cum ar fi epicatechina și catechina în cacao a arătat efecte benefice în tratarea bolilor neurodegenerative cum ar fi Alzheimer. Rezultatele cercetărilor sugerează că aceste substanțe fitochimice au calități sinergice, care ajută la reducerea stresului oxidativ asupra minții. Acest lucru ajută la prevenirea leziunilor celulare neuronale și exercită un efect protector asupra membranei celulare împotriva citotoxicității.
 • Previne efectele de deficit de magneziu - un alt beneficiu al produselor din cacao este rolul lor în prevenirea efectelor negative ale unui deficit de magneziu în organism. Un studiu de cercetare de cercetare a confirmat faptul că, consumul regulat de produse de cacao se poate dovedi benefic în prevenirea efectelor adverse cauzate de o dietă lipsită de magneziu pentru o perioadă extinsă de timp.
Cacao - un cadou culinar
Boabele de cacao sunt prețuite în toată lumea pentru utilizarea sa în fabricarea de ciocolată și alte delicatese dulci.
Boabele de cacao sunt prăjite, decorticate, măcinate și, în funcție de produsul dorit, îndulcite și aromate pentru a produce ciocolată. Mai multe tipuri de ciocolată sunt produse din boabe de cacao, inclusiv ciocolată nealcoolică, ciocolată dulce, ciocolată semi-dulce, ciocolată de lapte și ciocolată albă.
Untul de cacao este, de asemenea, utilizat ca un substitut pentru gelatină pentru a spori aroma și aroma alimentelor. Untul de cacao are un punct de topire sub temperatura corpului uman, astfel încât se topește și oferă un gust neted și cremos la multe preparate pentru a le face și mai gustoase. Aceste beneficii fac din untul de cacao o alternativă sănătoasă, bazată pe plante, care trebuie inclusă în rețete, mai degrabă decât în ​​gelatină, derivată din subproduse de origine animală.

Utilizări ale pudrei de cacao
Pulberea de cacao alcalina este preferată de mulți bucătari pentru coacerea prăjiturilor, a prăjiturilor și a produselor de patiserie datorită gustului său subțire, neted și a culorii întunecate și bogate. Este mai ușor să se amestece cu alte ingrediente și va absorbi lichidle. Pudraul de cacao alcalina este utilizat în înghețată, amestecuri de cacao fierbinți, bomboane, băuturi și siropuri de ciocolată unde se dorește o aromă de ciocolată netedă și netedă.

Efecte secundare
Cofeina: Cacao este o sursa de cafeina. Cu toate acestea, consumul de exces de cofeină poate duce la diferite efecte secundare, cum ar fi urinarea crescută, insomnie și bătăi neregulate ale inimii. Excesul de cofeină poate agrava, de asemenea, condițiile persoanelor care suferă deja de tulburări de anxietate sau de diaree.
Cantitățile excesive de cafeină în timpul alăptării pot duce la disconfort abrupt și disconfort la sugari.
De asemenea, se poate agrava starea bolii de reflux gastro-esofagian și se recomandă să fie evitată înainte de intervenții chirurgicale pentru a evita orice interferență cu controlul zahărului din sânge.
Reacții alergice: Cacao poate provoca reacții alergice la cei care posedă o sensibilitate față de ea. Alergiile includ reacții cutanate, migrene, dureri de cap, disconfort digestiv precum gazele și greață.
Interacțiuni medicamentoase: Cofeina poate influența efectele anumitor medicamente prescrise înainte de testul de diagnostic care este asociat cu inima. În general, este recomandat să se evite băuturile sau alimentele bogate în cafeină înainte de examinările cardiace
Pentru a obține beneficiile enumerate mai sus, este important să consumați sursa corectă de cacao. 

Informatiile prezentate pe acest site sunt oferite pentru a indruma consumatorul, au un scop educativ si nu trebuie folosite pentru a prevenii, diagnostica sau trata o afectiune medicala. Aceste informatii nu substituie sfatul medicului si tratamentele medicale prescrise.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Abonare Newsletter

Str. Calea Bucuresti, Nr. 239 B, Ramnicu Valcea, Jud. Valcea
0350420017 / 0772154550
contact@super-foods.ro
Website detinut de Super Foods Trading S.R.L.-D. , CIF: 35533090, Reg.Com: J38/79/2016

super-foods.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.