quiona-seeds-salad-whole-grain-buy-recipes-nutrition-2

Quinoa alimentul minune

Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi considerat un aliment minune.

Datorită conţinutului bogat de proeine şi prezenţei celor nouă aminoacizi esenţiali, consumul de quinoa a crescut semnificativ în ultimii ani. Studiile au arătat că pe măsură ce consumul de cereale integrale precum quinoa creşte, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, hipertensiune sau cancer de colon scade. In mod natural, aceasta cereala nu conţine gluten şi este una din puţinele plante care sunt considerate ca un furnizor de  proteină completă şi cuprinde toţi aminoacizi esenţiali. Conţine multe proteine în raport cu carbohidraţi comparativ cu alte cereale. În plus, dacă ar fi să o comparăm cu orezul sau grâul, quinoa este mult mai saţioasă şi este indicată mai ales în curele de slăbire. Luptă foarte bine împotriva obezităţii şi vă ajută să vă menţineţi greutatea sub control.

In prezent se cunosc peste 120 de tipuri de quinoa. Cea mai populara si comercializata este cea  alba, insa  exista  si alte sortimente : neagra si rosie.

Quinoa alba este folosita de cele mai multe ori in mancaruri similare cu pilaful, pe cand varianta rosie este mai folosita in salate, pentru ca se pastreaza mai bine dupa ce este gatita.

Quinoa neagra are un gust mai dulce si aromat, asa ca este folosita cu precadere la prepararea deserturilor.

Fiind bogată în calciu, aceasta cereale ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinţilor şi a sistemului osos.

Din pacate, quinoa ramane un aliment necunoscut pentru multi oameni si foarte putini stiu cum se gateste, desi prepararea lui este extrem de simpla. Cel mai simplu mod de a o consuma  este acela de a înlocui orezul cu aceasta, în orice reţetă. Fierbe în aproximativ 15 minute ( îşi măreşte volumul în timpul fierberii, deoarece absoarbe o cantitate de apă mai mare de trei ori decât masa proprie.) iar apoi poate fi servită atât cu fructe, cât şi cu legume. Pe lângă servirea acesteia alături de legume şi fructe, poate fi folosită şi în preparate fierbinţi sau în salate.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save