Imagini

Quinoa alimentul minune

Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi considerat un aliment minune.

Datorită conţinutului bogat de proeine şi prezenţei celor nouă aminoacizi esenţiali, consumul de quinoa a crescut semnificativ în ultimii ani. Studiile au arătat că pe măsură ce consumul de cereale integrale precum quinoa creşte, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, hipertensiune sau cancer de colon scade. In mod natural, aceasta cereala nu conţine gluten şi este una din puţinele plante care sunt considerate ca un furnizor de  proteină completă şi cuprinde toţi aminoacizi esenţiali. Conţine multe proteine în raport cu carbohidraţi comparativ cu alte cereale. În plus, dacă ar fi să o comparăm cu orezul sau grâul, quinoa este mult mai saţioasă şi este indicată mai ales în curele de slăbire. Luptă foarte bine împotriva obezităţii şi vă ajută să vă menţineţi greutatea sub control.

In prezent se cunosc peste 120 de tipuri de quinoa. Cea mai populara si comercializata este cea  alba, insa  exista  si alte sortimente : neagra si rosie.

Quinoa alba este folosita de cele mai multe ori in mancaruri similare cu pilaful, pe cand varianta rosie este mai folosita in salate, pentru ca se pastreaza mai bine dupa ce este gatita.

Quinoa neagra are un gust mai dulce si aromat, asa ca este folosita cu precadere la prepararea deserturilor.

Fiind bogată în calciu, aceasta cereale ajută la dezvoltarea sănătoasă a dinţilor şi a sistemului osos.

Din pacate, quinoa ramane un aliment necunoscut pentru multi oameni si foarte putini stiu cum se gateste, desi prepararea lui este extrem de simpla. Cel mai simplu mod de a o consuma  este acela de a înlocui orezul cu aceasta, în orice reţetă. Fierbe în aproximativ 15 minute ( îşi măreşte volumul în timpul fierberii, deoarece absoarbe o cantitate de apă mai mare de trei ori decât masa proprie.) iar apoi poate fi servită atât cu fructe, cât şi cu legume. Pe lângă servirea acesteia alături de legume şi fructe, poate fi folosită şi în preparate fierbinţi sau în salate.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Caju – energie si sanatate

cajuAluna de caju este acel fruct pe care il gasim cu totii in majoritatea farmaciilor sau magazinelor mari din Romania, pe care pur si simplu o adoram pentru gustul de-a dreptul aromat. Cu toate ca de cele mai multe ori le cumparam pentru gusturile care ne provoaca o placere de nedescris la nivelul simturilor, de fapt acestea ne ofera mult mai multe avantaje decat ne putem imagina. Acest lucru il declara medicii nutritionisti care ne recomanda tuturor sa consumam in fiecare zi cate o mica portie de caju, pentru ca sanatatea noastra sa ramana intacta.

Alunele de caju ce ne imbie delicat cu aromele specifice reprezinta gustarea favorita dintre mese a multor persoane care tin la silueta si in acelasi timp la un stil de viata cat mai sanatos. De asemenea, acest fruct este ideal atunci cand este adaugat in salate sau in alte feluri de mancare, tocmai datorita faptului ca intreaga masa va capata o aroma mult mai delicata si mai deosebita.

Putem spune ca alunele de caju sunt niste seminte in forma de rinichi extrem de populare in intreaga lume, insa in Brazilia si Caraibe sunt considerate a fi adevarate delicatese. Probabil ai observat si tu ca acestea sunt intotdeauna decojite atunci cand sunt oferite spre comercializare. Asta se intampla din cauza faptului ca interiorul cochiliilor contin o rasina caustica, cunoscuta sub numele de balsam caju, ce trebuie neaparat evitata in consum. De fapt, aceasta rasina caustica este utilizata in industrii pentru a putea realiza lacuri si insecticide.

Unde poti gasi aceste produse? Simplu: magazinul online super-foods.ro .

                Cand si cum au devenit atat de populare alunele de caju?

CAJUCopacul caju sau acaju este nativ din zonele de coasta din Brazilia. In secolul al 16-lea, exploratorii portughezi au luat copacii din aceasta tara sud-americana si i-au introduc in alte regiuni tropicale din lume, cum ar fi India si unele tari din Africa.

Copacul de caju a fost intotdeauna o sursa pretuita datorita lemnului pretios, al balsamului de caju, dar si a fructului in sine. Totusi, se pare ca acesta a devenit popular abia la inceputul secolului al XX-lea. In ziua de azi, cei mai mari producatori si comercianti de caju din lume sunt India, Brazilia, Mozambic, Tanzania si Nigeria.

Totusi, cumde au devenit atat de tarziu cunoscute beneficiile pe care alunele de caju ni le ofera noua, tuturor oamenilor? Ei bine, inainte oamenii puneau mai mult accent pe carne, fructe si legume. Acestea erau alimentele de baza in orice locuinta, astfel ca nu se acorda o atentie deosebita semintelor. Totusi, in momentul in care unii cercetatori au descoperit cat sunt de benefice pentru organismul uman, oamenii nu au ezitat sa inceapa sa le cumpere tot mai des. Vazand cat de bine se simt in interior cand le consuma si observand simultan ca gustul este chiar foarte placut, au inceput sa manance tot mai des.

In functie de ce criterii cumperi caju si cum le pastrezi?

                caju crudIn ziua de azi, alunele de caju se gasesc in multe locuri, atat in farmacii, cat si in magazine online sau fizice. Datorita faptului ca sunt atat de usor de gasit, fiecare persoana interesata are ocazia sa analizeze piata si sa ajunga sa isi achizitioneze aceste seminte din locul in care preturile sunt cele mai avantajoase, iar marfa de cea mai buna calitate.

Totusi, se pare ca magazinele online merg din ce in ce mai bine, chiar si in acest
domeniu al comercializarii de alimente. Alunele caju nu ies sub nicio forma din aceasta schema, fapt pentru care clientilor li se pare mult mai usor sa comande online printr-un simplu click si sa primeasca comanda la domiciliu in cel mai scurt timp posibil, decat sa se deplaseze fizic pana la fel mai apropiat magazin din oras. In acest fel se scuteste un timp pretios, dar in acelasi timp cumparatorul este informat corect si eficient inainte de a lua decizia finala de a comanda. Asta inseamna extrem de mult, tinand cont de faptul ca mentiunile din cadrul site-ului                                     super-foods.ro sunt 100% adevarate si actualizate cu privire la fiecare produs in parte.

Cum sa profiti la maxim de aromele alunelor de caju

Exista destul de multe mancaruri in care poti sa adaugi si caju, de fapt chiar este recomandat sa faci asta, caci vei reusi sa redai niste arome de nedescris. O gustare sanatoasa la care foarte multe persoane apeleaza atunci cand doresc sa aiba grija maxima de silueta consta in combinarea de caju cu alte fructe uscate si cu coaja. Este o gustare nu doar sanatoasa, ci si foarte aromata si consistenta.

  • Daca iti plac aceste fructe in mod deosebit, insa te temi ca daca vei consuma mai multe vei ajunge sa pui cateva kilograme in plus pe tine, nu trebuie sa iti faci griji. Mai mult de atat, se pare ca medicii nutritionisti chiar includ in dietele pacientilor alunele de caju.
  • Daca doresti sa mananci ceva mai mult decat un desert, adauga caju in legumele pe care tocmai le-ai luat de pe foc de la gatit. Acest fruct merge perfect in combinatie cu creveti, busuioc, dar si fasole verde. In mediul online vei putea gasi extrem de multe retete ce includ alunele de caju.

Alunele de caju – principalul aliat al dietelor de slabire

                Cu toate ca acest fruct este extrem de cunoscut datorita faptului ca ofera cajuo varietate larga de beneficii cardio-protectoare, multe persoane le si evita de teama sa nu creasca in greutate. Acest lucru se intampla doar atunci cand nu beneficiaza de suficiente informatii dintr-o sursa sigura. Un studiu publicat in revista „Obezitatea” prezinta astfel de temeri precum complet nefondate. De fapt, oamenii care mananca alune de caju de cel putin doua ori pe saptamana, sunt mult mai putin predispusi sa castige in greutate, decat cei care nu au consumat deloc.

Studiul, care a fost realizat timp de 28 de luni si a implicat 8865 de barbati si femei din Spania, a constatat faptul ca participantii care au mancat fructe cu coaja lemnoasa de cel putin doua ori pe saptamana, sunt mult mai putin predispusi sa ia in greutate, decat cei care nu au mancat deloc. Tocmai de aceea, exista o medie de aproximativ 424 de grame in plus pentru cei care nu au consumat deloc astfel de fructe in aceasta perioada.

Sfat practic: Totusi, nu lasa niciodata preocuparile legate de cresterea in greutate sa te impiedice sa te bucuri de un gust delicios si de o serie de beneficii sanatoase!

10 beneficii uimitoare ale alunelor caju

  1. Previn cancerul.

Proantocianidinele sunt o clasa de flavonoli ce lupta impotriva celulelor tumorale prin oprirea divizarii lor continue. Aceste proantocianidine, precum si un continut ridicat de cupru din caju ajuta la aceasta lupta impotriva celulelor canceroase si te tine departe cancerul de colon.

  1. Inima sanatoasa.

Alunele de caju contin o cantitate mica de grasimi, in combinatie cu alte fructe cu coaja si pentru ca includ de asemenea o forma de acid oleic, ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Acestea nu contin colesterol si oxidanti, ceea ce inseamna ca bolile de inima vor sta departe de cei care consuma caju.

  1. Firele de par devin mai sanatoase.

Cuprul este mineralul ce ajuta extrem de mult in obtinerea culorii ideale ale firelor de par. Deci, daca vei consuma caju, vei reusi sa obtii un blond sau un negru de-a dreptul stralucitor pe care dintotdeauna ti l-ai dorit.

  1. Sanatatea oaselor.

Dupa cum probabil stii, calciul si magneziul joaca un rol extrem de important in sanatatea oaselor, astfel ca trebuie sa fii la curent cu faptul ca alunele de caju contin cantitati destul de insemnate de astfel de minerale.

  1. Ajuta la pierderea in greutate.

Chiar daca alunele de caju sunt considerate a fi grasimi, contin si colesterol benefic pentru organism. Astfel, contrar credintei populare, cei care mananca caju cel putin de doua ori pe saptamana, vor reusi sa slabeasca mult mai repede decat cei care nu consuma deloc sau prea putin.

  1. Somn mult mai odihnitor.

Dupa menopauza, aceste alune de caju redau somnul linistit de care orice femeie are nevoie in aceasta perioada.

  1. Bogate in vitamine.

Alunele caju sunt extrem de bogate in vitamine cum ar fi riboflavina, acid pantotenic, tiamina, niacina si multe altele. Acestea vor pastra organismul in siguranta si vor lupta impotriva anemiei.

  1. Dantura mult mai sanatoasa.

Cum am mentionat si anterior, continutul de magneziu care este prezent si in alunele de caju este extrem de bun pentru oase. Asta inseamna ca ajuta si dintii in aceeasi masura. Consumand aceste fructe te vei bucura de o dantura sanatoasa si stralucitoare, tinuta la distanta de tot felul de afectiuni si carii.

  1. Radicalii liberi sunt eliminati.

Radicalii liberi provoaca probleme destul de mari la nivelul organismului, insa atunci cand se consuma alunele de caju, efectul acestora se diminueaza, ba chiar poate disparea in totalitate.

  1. Ajuta digestia.

Foarte multe persoane din ziua de azi se confrunta cu probleme reale ce tin de o digestie ineficienta. Totusi, atunci cand fructele de caju sunt consumate, astfel de nereguli nu vor mai exista intr-o masura atat de grava.

Acum ca stii cat de multe beneficii ofera alunele caju, fii sigur ca le consumi de cel putin doua ori pe saptamana, pentru ca organismul tau sa functioneze cat mai eficient. Fii atent la sanatatea ta si nu uita sa iti aprovizionezi camara cu astfel de fructe ce fac minuni la nivelul fizicului si psihicului!

Save

Save

Save

Semintele de chia si beneficiile acestora

Alimentatia iti da batai de cap? Nu stii ce anume sa mai consumi pentru a fi in forma in acest sezon? Iata ca specialistii ne spun ca exista o multime de alimente pe care le putem consuma fara a acumula kilograme in plus, in acelasi ritm in care sa fim plini de energie si de vitalitate pentru zile intregi.

Ai incercat diete cu morcovi sau cu banane pentru a fi in forma? Poate ti-au placut merele cu un continut bogat de vitamine si minerale, insa nicioadata nu au fost de ajuns, din moment ce ai ajuns sa mananci dupa doar 30 – 60 de minute. Incearca si produsele organice, seminte naturale si cereale integrale si o sa fii sigur ca ai parte de un organism sanatos, intinerit si nici nu iti va mai fi foame atat de des.

Incearca cu incredere semintele chia!

Medicii nutritionisti recomanda 3 mese si 2 gustari pentru un regim de 24 de ore. Mesele principale sunt saturate de carbohidrati, fainoase, grasimi sau lactoza si cu toate acestea oranismul tau mai are nevoie de suplimente. Cu alte cuvinte, ni se recomanda ca cele doua gustari din zi sa fie bogate in vitamine, fier, magneziu si calciu. Semintele chia se incadreaza perfect in aceasta categorie, tocmai pentru ca sunt un centru de putere de substante nutritive.

Acesta este si motivul pentru care sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune si cele mai usor de ingerat, menite a fi incluse in produsele alimentare ce le consumam zilnic. Denumite si super alimente sau super foods, cum le place americanilor a zice, semintele de chia sunt imbracate in omega 3, acizi grasi esentiali, fibre dietetice, proteine, calciu, vitamine si minerale, printre care cele mai cunoscute sunt fosforul, manganul, magneziul si fierul.

Articolul prezent are menirea de a aduce un plus de noutate, pentru ca noi, ca si consumatori de alimente, sa luam in considerare care sunt beneficiile fiecarei categorii de produse pe care le cumparam si le ingeram, ceea ce inseamna ca trebuie sa introducem acest ingredient, ca si multe altele, in viata noastra si in dieta zilnica.

S-a tot zvonit ca un consum mare de gustari poate sa aduca si kilograme in plus. Este oare adevarat? Atunci cand ai un regim de viata activ, cu siguranta nu mai ai cand sa astepti ca ceea ce ai consumat sa se depuna pe corpul tau. Fiind intr-o goana de acasa la birou, de la birou la scoala dupa copii, iar la birou, iar acasa si la magazin pentru cumparaturi si mai apoi la sala de sport, cu siguranta nu mai ai timp nici sa te gandesti la efectele opuse ale acestui consum alimentar.

S-a dovedit stiintific care sunt beneficiile consumului de seminte chia

Pentru ca tuturor ne place sa fim informati cu privire la ceea ce consumam, am luat decizia de a enumera unele dintre cele mai importante beneficii pe care semintele chia le au asupra organismului uman. Exista multe beneficii despre care nu stiai sigur.

Semintele chia sunt indigene din America Latina, in special in Guatemala si Mexic si mai apoi au ajuns in Africa, in Europa Mediteraneana si in cele din urma in Romania. In ciuda faptului ca semintele chia au fost un aliment de baza in dietele aztece si mayase pentru mai multe secole, aceste super alimente au castigat popularitate si in lumea occidentala.

Cum am ajuns sa consumam seminte chia? Studiile au demonstrat ca oamenii sunt curiosi din fire si incearca ceea ce recomanda si altii. De ani de zile se promoveaza o dieta sanatoasa, cu un consum de legume si fructe organice, printre care nu au incetat sa fie prezente pe lista si aceste minunate seminte.

Adevarul este ca semintele chia chiar sunt bogate in numeroase substante nutritive, minerale, antiodixanti puternici. Sunt utilizate in mesele zilnice, diete, lupta cu kilogramele, reglarea tensiunii arteriale sau consumate in moduri diferite, dupa retele originale si traditionale.

Chia seeds puddings with berries and fruits for breakfast

Iata lista cu beneficiile consumului minunatelor seminte chia

Lupta cu numarul de calorii poate fi combatuta, mai ales daca ne luam dupa doza zilnica recomandata de vitamine si minerale, studiile au dezvaluit ca semintele de chia, la o portie de 30 de grame, contin, divizat urmatoarele: 11 grame de fibre, 4 grame de proteine, 9 grame de grasimi, 18% din totalul de calciu pentru o doza recomandata, 30% magneziu din DZR si 27% fosfor din DZR. Cum sa nu le iubesti si sa nu le consumi zilnic?

Un prim beneficiu ce surprinde pe majoritatea este ca semintele chia sunt de un real ajutor in controlul cantitatii de zahar din sange. Unul dintre cele mai cunoscute atuuri este ca efectul de control al sangelui se adapteaza si pentru cei care sufera deja de diabet. Numeroase studii au demonstrat ca acest supliment poate preveni sau trata diabetul de tip II, deoarece are o capacitate extraordinara de a incetini sistemul digestiv si de a dizolva continutul de zahar din organsim.

Atunci cand semintele chia sunt dizolvate in lichidul stomacului, acestea formeaza un adevarat invelis protector, gelatinos, ce mentine glicemia intr-un saculet, ca si cum ar fi pe stand – by.

Un secund beneficiu, la fel de uimitor ca si primul, provine din continutul bogat de minerale esentiale si antioxidanti puternici. Semintele chia contin un numar ridicat de antioxidanti puternici, ce protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Aceste seminte sunt bogate si in minerale esentiale, ce ajuta la dizolvarea altor alimente ingerate in timpul unei zile.

De exemplu, consumul de 2 linguri de seminte aduce o proportie de pana la 18% calciu din DZR, precum si 24% mangan sau magneziu 30%. De fapt, in realitate, semintele chia contin de 3 ori mai mult potasiu decat o banana, fiind si recomandate in locul acestui aliment. Semintele chia, comparativ cu bananele, au un termen de valabilitate foarte lung, si fiecare are posibilitatea de a pastra si aproape 2 ani de zile aceste ingrediente ambalate in frigider. Nu se vor strica, nu vor prinde miros si nici nu se vor usca. Surprinzator, nu?

Vrei sa pierzi in greutate? Atunci conteaza pe semintele de chiachiafresca-2408_thumb

Daca te afli in incercarea de a pierde din kilograme, atunci profita de aceste seminte mici, uimitoare si gustoase ce pot face minuni pentru corpul tau. Este important sa le consumi impreuna cu un suc din fructe, un pahar de lapte sau cu ceaiuri naturale. Aceasta combinatie, de seminte chia si lichide, te vor ajuta sa creezi un invelis in stomac si sa extinzi volumul ingerat, incat sa nu iti fie foame si pana la 4- 5 ore.

Vrei sa incerci? Atunci inseamna ca esti pregatit sa devii placut surprins de faptul ca stomacul tau va fi mai multa vreme plin si iti va regla apetitul, pentru ca tu sa te simti mai in forma, sa fii vesel si radiant, dar si sa dormi mai bine noaptea.

Si pentru ca tot aminteam de acele doua gustari din timpul zilei, este bine de retinut faptul ca undeva pe la intervalul 16 – 18 fiecare organism are nevoie de o portie de alimente, pentru a se satura odata cu servirea cinei. Acest interval de timp este cel mai bun pentru ca semintele chia sa fie consumate. Iar daca nu se doreste acest interval, atunci micul dejun, compus din seminte chia si cereale integrale impreuna cu un fresh sau un pahar de lapte caldut vor revigora organismul si vor aduce starea de bine pentru intreaga zi.

Semintele de chia chiar imbunatatesc functiile cerebrale

Probabil te intrebi cum. Ei bine, asa cum am mentionat, semintele de chia sunt o sursa excelenta de achizi grasi si omega 3, parte integranta din planul de alimentatie. Datorita semintelor chia, ne putem imbunatati functia cerebrala, putem evita inflamatiile si putem combate obezitatea, depresia sau artrita.

Semintele de chia, un inlocuitor excelent pentru oua

Semintele chia, consumate zilnic, pot fi un adevarat inlocuitor pentru consumul de oua. Pentru cei care nu prefera sa consume oua, este mai bine sa insereze in regimul alimentar consumul de seminte chia. Acestea reduc colesterolul si cresc continutul de nutrienti al produsului, vazut ca un aliment.

Pentru un inlocuitor, se adopta urmatoarea reteta: o lingura de seminte de chia cu 3 linguri de apa si se lasa la macerat cel putin 15 minute, dupa care se serveste dupa preferinte.

Un alt avantaj al consumului de seminte chia provine din faptul ca acestea imbunatatesc considerabil performantele fizice. Pentru sportivi, atleti, culturisti sau pentru gimnasti, semintele de chia adauga un plus de rezistenta fizica. Cel mai recent studiu a demonstrat ca efectul consumului de chia nu este doar la nivelul circulatiei sangelui, ci si asupra rezultatelor sportive.

Semintele de chia inlocuiesc oricare alte substante energizante si ajuta la mentinerea rezistentei in timpul curselor, al exercitiilor, oferind mai mult decat un aport nutrient optim.

Un alt beneficiu uimitor oferit de semintele organice chia este ca sanatatea oaselor este mult imbunatatita. Datorita continutului ridicat de calciu, fosfor, magneziu si proteine, un adult se simte mult mai in forma, se poate bucura de rezistenta osoasa si poate realiza activitati nenumarate ce solicita mobilitatea.

Acum ca am prezentat si cateva beneficii surprinzatoare ale semintelor de chia, nu e asa ca iti doresti sa te bucuri de aceste seminte pentru propriul organism? Incearca variantele recomandate online pe site-ul super-foods.ro si vei dobandi o sanatate de invidat.

Save

Save

Save